Oficialu: UEFA dviem sezonams iš tarptautinių turnyrų diskvalifikavo "Man City"

Penktadienio vakarą UEFA paskelbė, kad dėl grubių FFP ("Financial Fair Play") pažeidimų "Manchester City" klubas dviem sezonams yra šalinamas iš tarptautinių turnyrų, o taip pat turės sumokėti 30 mln. eurų baudą.

UEFA pranešime skelbiama, kad tokios bausmės "miestiečiai" sulaukė už finansinius bei licencijavimo nusižengimus, darytus nuo 2012 iki 2016 metų.

Šis sprendimas dar gali būti apskųstas sporto arbitražo teismui, o "Man City" iškart išleido pranešimą, kuriame patvirtino, kad tokių veiksmų bus imtasi kaip įmanoma greičiau.

"Mūsų klubas yra nusivylęs, tačiau tikrai nenustebęs dėl tokio UEFA sprendimo. Mes visą laiką siekėme, kad šį tyrimą vykdytų ne pati UEFA, o nepriklausomos tarnybos.

Visas šis procesas buvo pradėtas pačios UEFA, kuri ir priėmė sprendimą. Dabar šis žalingas tyrimas pagaliau baigėsi ir "Man City" darys viską, kad šią situaciją kuo greičiau išnagrinėtų nepriklausomos institucijos.

Mes jau artimiausiu metu kreipsimės į sporto arbitražo teismą", - rašoma klubo pranešime.

Jei pirminis sprendimas liks galioti, "Man City" privalės praleisti ateinančius du UEFA Čempionų lygos arba Europos lygos sezonus.

Tiesa, "Premier" lyga šiuose turnyruose ir toliau turės tiek pat komandų, kaip ir iki šiol. Tai reiškia, jog į Čempionų lyga gali patekti ekipa, lygoje užėmusi penktąją vietą.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...