Paaiškėjo Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėms su Anglija, L.Cohenui - staigmena

Paskelbta Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės sudėtis 2016 m. Europos čempionato atrankos rungtynėms su Anglija, kurios vyks penktadienį.

 Į rinktinės sąrąšą įtraukti 23 futbolininkai.  Vienas iš pasikeitimų - į sudėtį po daugiau nei metų sugrįš gynėjas Tomas Mikuckis. 32 metų Maskvos „Torpedo" žaidėjas nemažą dalį antrojo praėjusių metų pusmečio praleido po kojos operacijos ir neseniai debiutavo Rusijos „Premier" lygoje. Iš Lietuvos čempiono Vilniaus „Žalgirio" į rinktinę grižta saugas Vytautas Lukša.

Rinktinės gretas vėl sustiprins gynėjas Marius Žaliūkas, kuris rungtynes spalį ir lapkritį praleido dėl traumos, o taip pat saugas Mindaugas Panka, kuris buvo susižeidęs rungtynėse su Slovėnija.

Tačiau komandoje nebus saugo Arvydo Novikovo - Aujės „Erzgebirge" žaidėją pastaruoju metu kamuoja traumos, dėl kurių jis artimiausias savaites turės pabūti be futbolo.

Rinktinei vis dar negalės padėti pastaruoju metu reabilitaciją po sunkios traumos baigiantis puolėjas Lukas Spalvis.

„Malonu, kad visi žaidėjai demonstravo didelį norą padėti komandai, tačiau jie patys supranta, kad šiuo metu negalėtų žaisti visa jėga. Kiekviena netektis mums skaudi, tačiau belieka tik palinkėti jiems visiškai pasveikti ir prisijungti prie rinktinės birželį rungtynėms su Šveicarija", - sakė rinktinės treneris Igoris Pankratjevas.

 Tarp potencialių rinktinės kandidatų buvo ir Lietuvos Respublikos pilietybę gavęs Larry Jasonas Cohenas. Vis dėlto Pietų Afrikos Respublikoje rungtyniaujantis gynėjas netaps rinktinės nariu, nes neatitinka formalių FIFA reikalavimų dėl naują pilietybę įgijusio žaidėjo atstovavimo rinktinei.

„Peržiūrėję žaidėjo rungtynių vaizdo įrašus rinktinės treneriai buvo pasiruošę suteikti jam šansą treniruočių stovykloje. Dėl L. Coheno atitikimo taisyklėms atstovauti Lietuvai konsultavomės su FIFA, bet teigiamo atsakymo negavome, - aiškino LFF rinktinių skyriaus vadovas Robertas Tautkus - Tarp žaidėjo ir šalies, kuriai jis atstovaus turi būti tiesioginis artimas ryšys - žaidėjas turi būti gimęs Lietuvoje, arba gimę jo tėvai ar seneliai arba gyvenęs čia penkerius metus."

 Lietuvos rinktinė į treniruočių stovyklą Londone renkasi rytoj, antradienį. Rungtynės su Anglija vyks kovo 27-ąją Londono „Wembley" stadione. Nuo 21 val. 45 min. mūsų laiku dvikovą tiesiogiai transliuos LRT televizija.

 Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas rungtynėms su Anglija:

Vartininkai:
Giedrius Arlauskis (Bukarešto „Steaua", Rumunija)
Vytautas Černiauskas (Kelcų „Korona", Lenkija)
Emilijus Zubas (Belchatuvo GKS, Lenkija)

Gynėjai:
Vytautas Andriuškevičius (SC „Cambuur", Olandija)
Valdemar Borovskij (Stara Zagoros „Beroe", Bulgarija)
Georgas Freidgeimas (Vilniaus „Žalgiris")
Tomas Mikuckis (Maskvos „Torpedo", Rusija)
Tadas Kijanskas (Haifos „Hapoel", Izraelis)
Vaidas Slavickas (Piatra Niamco „Ceahlăul", Rumunija)
Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus „Žalgiris")
Marius Žaliūkas (Glazgo „Rangers", Škotija)

Saugai:
Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva")
Fedor Černych (Lenčnos „Górnik", Lenkija)
Donatas Kazlauskas (Gdansko „Lechia", Lenkija)
Mindaugas Panka (Kirjat Šmonos „Hapoel Ironi", Izraelis)
Saulius Mikoliūnas (Salihorsko „Šahter", Baltarusija)
Vytautas Lukša (Vilniaus „Žalgiris")
Gratas Sirgėdas (VfB „Stuttgart", Vokietija)
Gediminas Vičius (Taldykorgano „Žetysu", Kazachstanas)
Artūras Žulpa (FC „Aktobe", Kazachstanas)

Puolėjai:
Deivydas Matulevičius (Tirgu Žiu „Pandurii", Rumunija)
Simonas Stankevičius („Leicester City" FC, Anglija)
Ričardas Beniušis (Pakruojo „Kruoja")