Paskelbti trys pretendentai į FIFA 2017 metų geriausio žaidėjo apdovanojimą

Šiandien FIFA paskelbė tris pretendentus laimėti FIFA geriausio 2017 metų žaidėjo titulą.

Tarp trijų pretendentų didelių staigmenų nėra: geriausiu futbolininku pretenduoja tapti Cristiano Ronaldo, Lionelis Messi ir Neymaras.

Cristiano Ronaldo praėjusį sezoną su „Real“ laimėjo tiek Čempionų lygos, tiek „La Liga“ nugalėtojų titulus. Pats portugalas su 12 įvarčių tapo rezultatyviausiu Čempionų lygos žaidėju.

Lionelis Messi praėjusį sezoną su „Barcelona“ iškovojo tik Ispanijos taurę, tačiau su 37 įvarčiais „La Liga“ pirmenybėse laimėjo „Auksinio batelio“ apdovanojimą, kuris suteikiamas rezultatyviausiam Europos vietinių lygų futbolininkui. Čempionų lygoje puolėjas pasižymėjo 11 kartų.

Neymaras šią vasarą tapo brangiausiu visų laikų pasaulio futbolininku, o jį už 222 milijonus eurų įsigijo „Paris Saint-Germain“ ekipa. 2016-2017 metų sezone iš viso brazilas įmušė 20 įvarčių ir atliko 27 rezultatyvius perdavimus.

2010 metais FIFA geriausio metų žaidėjo ir „Ballon d'Or“ balsavimai buvo sujungti į vieną „FIFA Ballon d'Or“ trofėjų, tačiau pernai „L‘Equipe“ susigrąžino teises viena pati skelbti „Ballon d'Or“ nugalėtoją, o FIFA atkūrė savo geriausio žaidėjo apdovanojimus.

2016 metais geriausiu FIFA metų žaidėju buvo pripažintas Cristiano Ronaldo, kuris aplenkė antroje vietoje likusį Lionelį Messi ir trečią poziciją užėmusį Antoine Griezmanną. 

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...