Rezultatyviame Liverpulio derbyje – rekordinė "raudonųjų" kariaunos pergalė

Trečiadienį 22 val. 15 min. vakare Anglijos "Premier" lygoje įvyko Liverpulio derbis.

15-ajame pirmenybių ture "Liverpool" savo stadione priėmė Liverpulio "Everton" futbolininkus. Rezultatyviame miesto derbyje triumfavo šio sezono favoritai – "raudonieji".

Jau po 17 minučių "Liverpool" turėjo dviejų įvarčių persvarą – 6-ąją minutę šeimininkus į priekį išvedė Divockas Origi, o pranašumą kiek netrukus padidino Xherdanas Shaqiri.

21-ąją minutę "Everton" komandai pavyko sušvelninti atsilikimą, tačiau 31-ąją minutę vėl dviejų įvarčių persvarą grąžino antrąjį tikslų smūgį šiose rungtynėse pasiekęs D. Origi.

45-ąją minutę greitos kontratakos metu pasižymėjo Sadio Mane. Atrodė, kad tai buvo taškas šiame kėlinyje, tačiau "Everton" per pridėtą laiką sugebėjo įmušti dar vieną įvartį – kamuolį į Adriano vartus nukreipė Richarlisonas.

Po itin rezultatyvaus pirmojo kėlinio "Anfield" stadionas išvydo kur kas nykesnę kovą antrajame kėlinyje. Vienintelį įvartį 90-ąją minutę įmušė Georginio Wijnaldumas, smeigęs paskutinę vinį į "Everton" komandos karstą.

Po šios pergalės "Liverpool" užfiksavo naują klubo rekordą – 32 nepralaimėtos rungtynėse aukščiausioje lygoje. "Raudonieji" per tą laiką iškovojo 27 pergales ir penkis kartus sužaidė lygiosiomis.

Pirmoje vietoje esantys "raudonieji" prieš artimiausius persekiotojus išlaiko 8 taškų pranašumą.

"Everton" jau atsidūrė iškritimo zonoje – 18-oje vietoje. Manoma, kad su šiuo pralaimėjimu baigsis ir Marco Silvos karjeros etapas "irisų" klube.

Rezultatas:

"Liverpool" 5 - 2 "Everton"
6' [1 - 0] D. Origi
17' [2 - 0] X. Shaqiri
21' [2 - 1] M. Keane
31' [3 - 1] D. Origi
45' [4 - 1] S. Mane
45+3' [4 - 2] Richarlison
90' [5 - 2] G. Wijnaldum

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...