"Roma", "Juve" ir "Napoli" šventė pergales, "Milan" sužaidė lygiosiomis (VIDEO)

Sekmadienį sužaisti dar septyni "Serie A" susitikimai. 

Pirmajame pagrindinių konkurentų kluptelėjimais pavyko pasinaudoti "Roma" klubui. Vakar tiek Milano "Inter", tiek Genujos "Sampdoria" sužaidė lygiosiomis, bet sostinės futbolininkai iš Veronos išsivežė pergalę.

"Hellas" futbolininkus jie nukovė jau pirmosios savo atakos metu, kai puikiu smūgiu vartininką nuginklavo saugas Cengizas Underas. Vėliau ne vieną progą pasižymėti dar turėjo Edinas Džeko, tačiau turko įvartis šiame susitikime buvo vienintelis. 

Įdomu, jog Eusebio Di Francesco auklėtiniai antrajame kėlinyje buvo sau prisidarę rimtų problemų, kai už pražangą prieš Matosą raudoną kortelę užsidirbo Lorenzo Pellegrini. Vis dėlto, tai mačo baigties irgi nepakeitė.

Po šios pergalės "Roma" nuo "Inter" klubo skiria vos vienas taškas, tad kova dėl vietų UEFA Čempionų lygoje toliau išlieka itin atkakli.


Viename vėlesnių susitikimų įspūdingą pasirodymą surengė čempiono titulą ginantis Turino "Juventus". Šis klubas prieš "Sassuolo" išsiveržė į priekį jau devintąją minutę ir galiausiai varžovus tiesiog sudaužė.

"Bianconeri" persvarą suteikė Alexas Sandro, o pirmojo kėlinio viduryje net dukart pasižymėjo Sami Khedira. Viskas aišku buvo jau tuomet, tačiau dar iki pertraukos tikslų tolimą smūgį pridėjo Miralemas Pjaničius.

Antrasis kėlinys priklausė pagrindiniam "Juvės" snaiperiui Gonzalo Higuainui. Iš pradžių jis rezultatą po Federico Bernardeschi perdavimo pavertė 5-0, o kiek vėliau pasižymėjo ir po individualaus reido. 84-ąją minutę argentinietis jau džiaugėsi hat-tricku.

Taigi, Massimiliano Allegri kariauna jau džiaugiasi net 7-0 iškovota pergale.

Tuo tarpu "Milan" ekipa dar kartą liko be pergalės, nors prieš "Udinese" futbolininkus ir pirmavo. Taip buvo nutikę po jau devintąją minutę Suso įmušto tolimo smūgio.

Visgi, krašto gynėjas Davide Calabria antrajame kėlinyje sugebėjo užsidirbti antrą geltoną kortelę, o be jo likę "madų sostinės" futbolininkai galiausiai leido rezultatą išlyginti. 

Prarasti du taškai reiškia, kad į septintąją vietą pakilo Veronos "Chievo" įveikęs Bergamo "Atalanta" klubas.


Vėlai vakare susitiko turnyrinės lentelės lyderis "Napoli" bei paskutiniąją vietą užimantis "Benevento". Čia, kaip ir tikėtasi, pergalę šventė Maurizio Sarri auklėtiniai.

Nors oponentai bandė priešintis, Pietų Italijos ekipa susikūrė žymiai daugiau pavojingų progų bei į priekį išsiveržė jau 20-ąją minutę, kai pasižymėjo Driesas Mertensas. Antrojo kėlinio pradžioje įvartį dar pridėjo Callejonas ir to pakako užtikrintai pergalei.

Ji "Napoli" komandai buvo jau 19-oji ir jos dėka pavyko išlaikyti minimalų pranašumą prieš "Juventus".

Rezultatai:

"Hellas" 0 - 1 "Roma"
[0-1] 1' Cengiz Under
51' Lorenzo Pellegrini ("Roma") pašalintas iš aikštės

"Atalanta" 1 - 0 "Chievo"
[1-0] 72' Gianluca Mancini

"Bologna" 1 - 2 "Fiorentina"
[0-1] 41' Jordan Veretout
[1-1] 44' Erick Pulgar
[1-2] 71' Federico Chiesa

"Cagliari" 2 - 0 "SPAL 2013"
[1-0] 34' Luca Cigarini
[2-0] 78' Marco Sau

"Juventus" 7 - 0 "Sassuolo"
[1-0] 9' Alex Sandro
[2-0] 24' Sami Khedira
[3-0] 27' Sami Khedira
[4-0] 38' Miralem Pjanič
[5-0] 63' Gonzalo Higuain
[6-0] 74' Gonzalo Higuain
[7-0] 83' Gonzalo Higuain

"Udinese" 1 - 1 "Milan"
[0-1] 9' Suso
68' Davide Calabria ("Milan") pašalintas iš aikštės
[1-1] 76' Gianluigi Donnarumma (į savus vartus)

"Benevento" 0 - 2 "Napoli"
[0-1] 20' Dries Mertens
[0-2] 47' Jose Maria Callejon

<iframe width="500" height="343" src="//rutube.ru/play/embed/10913314" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>