Sensacija Liverpulyje: J. Kloppo kariauna sutriuškino "Barcą" ir žengė į ČL finalą

UEFA Čempionų lygoje antradienio vakaro paaiškėjo pirmasis 2018-19 metų sezono finalo dalyvis. Juo tikro stebuklo pagalba tapo Jurgeno Kloppo treniruojamas "Liverpool" klubas.

Trijų įvarčių deficitą iš Barselonos parsivežęs "Liverpool" net ir be dviejų puolimo žvaigždžių savo aikštėje "Barcai" atrašė keturis įvarčius bei sensacingai antrus metus iš eilės prasiskynė kelią į finalą.

Dar prieš rungtynes mažai kam kilo abejonių dėl to, kuris klubas birželio 1 dieną žais finale. "Barca" pirmąją dvikovą laimėjo 3:0, todėl bent vienas įvartis "Anfield" stadione praktiškai būtų palaidojęs "Liverpool" komandą.

Visgi "raudonieji" nepaisė išankstinių prognozių ir nuo pat rungtynių pradžios kėlė problemas varžovams iš Katalonijos. Mohamedą Salah ir Roberto Firmino puolime pakeitę Xherdanas Shaqiri ir Divockas Origi savo energija nenusileido kolegoms.

Jau 7-ąją minutę "Anfield" stadione sužibo viltis, kai po sėkmingo Jordano Hendersono žaidimo baudos aikštelėje tiksliai į vartus smūgiavo būtent D. Origi. Marcas-Andre ter Stegenas atrėmė pirmąjį J. Hendersono smūgį, tačiau kamuolys patogiai nusileido prie belgo kojų ir netrukus atsidūrė vartų tinkle.

Pirmajame kėlinyje daugiau įvarčių nekrito. Pačioje kėlinio pabaigoje Jordi Alba pateko į situaciją, kuomet liko vienas prieš vartininką, tačiau visas rungtynes puikiai žaidęs Alissonas nepavedė komandos.

Antrajame kėlinyje priverstinį keitimą atlikti turėjęs Jurgenas Kloppas su Andrew Robertsono pamaina pataikė idealiai – aikštėje pasirodęs Georginio Wijnaldumas netrukus pribloškė visą "Barceloną" komandą.

54-ąją minutę į katalonų vartus krito antrasis įvartis, kai po puikaus Trento Alexandero-Arnoldo perdavimo G. Wijnaldumas galingu smūgiu per Ter Stegeno rankas pasiuntė kamuolį į vartus.

Ties tuo "Liverpool" ir G. Wijnaldumo pasaka nesibaigė – vos po dviejų minučių olandas nuostabiu smūgiu galva išlygino pusfinalio rezultatą. G. Wijnalumas idealiai nukreipė kamuolį į vartus, kai aukštą perdavimą į baudos aikštelę pasiuntė Xherdanas Shaqiri.

Net ir po šio įvarčio "Liverpool" dar negalėjo jaustis saugus – toks rezultatas vedė komandas į pratęsimą, tačiau bent vienas "Barcos" įvartis būtų reiškęs, kad šeimininkams reikės mušti du.

Toks scenarijus neįvyko: net ir po trečio įvarčio toliau dominuoti sugebėjęs "Liverpool" 79-ąją minutę pasinėrė į tikrą euforiją – prie kampinio gairelės priartėjęs T. Alexanderas-Arnoldas pamatė baudos aikštelėje išblaškiusius varžovus ir netikėtu perdavimu surado D. Origi, kuris vienu lietimu nukreipė kamuolį į Ter Stegeno ginamus vartus ir tokiu būdu išvedė "Liverpool" komandą į finalą.

Per likusį laiką "Barca" bandė atsitiesti, tačiau net ir kamuolio kontrolę perėmę svečiai realių progų prie Alissono vartų nesusikūrė. "Liverpool" šventė sensacingą pergalę, o "Barca" antrus metus iš eilės turnyrą paliko po pirmajame mače iškovos pergalės trijų įvarčių skirtumu.

"Liverpool" Madride įvyksiančiame finale susigrums su Amsterdamo "Ajax" – Londono "Tottenham" poros nugalėtoju.

Rezultatas:

"Liverpool" 4 - 0 "Barcelona"
(Pirmas mačas: 0-3, galutinis rezultatas: 4-3)
7' [1 - 0] D. Origi
54' [2 - 0] G. Wijnaldum
56' [3 - 0] G. Wijnaldum
79' [4 - 0] D. Origi


Startinės sudėtys:

"Liverpool": Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Milner, Henderson; Shaqiri, Mané, Origi.

"Barcelona": Ter Stegen; Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Rakitić, Vidal; Messi, Coutinho, Suárez.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...