Sensacingas Čempionų lygos vakaras Liverpulyje baigėsi "Atletico" triumfu

Trečiadienį vakare UEFA Čempionų lygoje paaiškėjo du ketvirtfinalio dalyviai. Neįtikėtina drama užfiksuota "Anfield" stadione, kur "Liverpool" patyrė tikrą fiasko.

Jurgeno Kloppo auklėtiniai, dominavę visas 90 minučių, po katastrofiškai susiklosčiusio pratęsimo dar kartą nusileido Madrido "Atletico" ekipai ir baigė pasirodymą turnyre.

Pirmoje dvikovoje "Atletico" laimėjo 1:0, o į ketvirtfinalį žengė triumfavę bendru rezultatu 4:2.

"Liverpool", kaip ir buvo galima prognozuoti, nuo pat rungtynių pradžios dominavo ir privertė rimtai padirbėti Janą Oblaką. Pirmasis įvartis krito 43-ąją minutę, kai galva pasižymėjo Georginio Wijnaldumas.

Antrajame kėlinyje "Liverpool" apgultis tęsėsi, tačiau "Atletico" atsilaikė gynyboje ir išplėšė pratęsimą. Jis šeimininkas prasidėjo fantastiškai – jau 4-ąją pratęsimo minutę Roberto Firmino pasiuntė kamuolį į "Atletico" vartus ir, atrodė, išvedė "Liverpool" į kitą etapą.

"Anfield" stadione jau jautėsi pergalinga atmosfera, tačiau šeimininkus nubaudė netikėtas "Atletico" ginklas – po keitimo aikštėje pasirodęs Marcosas Llorente.

97-ąją minutę ispanas po Adriano klaidos sušvelnino atsilikimą iki įvarčio ir taip grąžino "Atletico" ekipai pranašumą. Ties tuo ispano šou nesibaigė – 105-ąją minutę M. Llorente po Alvaro Moratos perdavimo vėl tolimu smūgiu nukreipė kamuolį į Adriano vartų tinklą.

Ties tuo visos "Liverpool" viltys išsigelbėti ir buvo baigtos – jiems reikėjo per paskutines 15 minučių įmušti du įvarčius. "Liverpool" ne tik, kad daugiau nebeįmušė, bet dar ir praleido įvartį paskutinę rungtynių akimirką, kai po to pačio M. Llorente perdavimo spurtavęs A. Morata be bilieto į kitą etapą komandai padovanojo pergalę – 3:2.

"Liverpool" Čempionų lygos namų rungtynių nebuvo pralaimėjęs jau daugiau nei šešerius metus. Paskutinį kartą "raudonuosius" taip pat nubaudė Madrido klubas – "Real".

Paryžiuje, savo ruožtu, PSG futbolininkai rezultatu 2:0 nugalėjo Dortmundo "Borussia" ir pratęsė kelionę finalo link. Pirmoje dvikovoje BVB laimėjo 2:1.

Tuščiame stadione žaidę paryžiečiai pranašumą įgijo 28-ąją minutę, kai po kampinio pasižymėjo Neymaras. Lemiamas smūgis BVB ekipai buvo suduotas pirmojo kėlinio pabaigoje – įvartį įmušė Juanas Bernatas.

Antrajame kėlinyje BVB pavojingų progų pernelyg neturėjo ir PSG be didesnio vargo žengė į ketvirtfinalį, kuriame paskutinį kartą žaidė 2016 metais.

Rezultatai:

"Liverpool" 2 - 3 "Atletico"
(Pirmas mačas: 0-1 galutinis rezultatas: 2-4)
43' [1 - 0] G. Wijnaldum
94' [2 - 0] R. Firmino
97' [2 - 1] M. Llorente
105+1' [2 - 2] M. Llorente
120+1' [2 - 3] A. Morata

PSG 2 - 0 "Borussia"
(Pirmas mačas: 1-2, galutinis rezultatas: 3-2)
28' [1 - 0] Neymar
45+1' [2 - 0] J. Bernat
89' E. Can ("Borussia") pašalintas iš aikštės

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...