Su įspūdingais žaidėjų perėjimais kovos pati Kinijos futbolo asociacija

Pastaruoju metu futbolo rinką drebina įspūdingi perėjimai - dar šią žiemą į Kiniją persikėlė Carlosas Tevezas, Axelis Witselis bei Oscaras. 

Visgi, su tuo kovoti nori pati Kinijos futbolo asociacija (CFA), nusprendusi pakeisti taisykles, susijusias su užsieniečiais žaidėjais. Nors komandos rungtynėms galės registruoti penkis svetimšalius, vienu metu rungtyniauti bus leidžiama tik trims iš jų.

Praėjusį sezoną šalies čempionate vienu metu galėjo žaisti penki užsieniečiai, kurių vienas turėjo būti kilęs iš šalies, priklausančios Azijos futbolo konfederacijai.

CFA tokį sprendimą grindžia tuo, jog nacionalinės pirmenybės yra "kertinis Kinijos futbolo tobulėjimo bei kinų futbolininkų treniruočių dėmuo, o tai savo ruožtu prisideda prie nacionalinės komandos stiprinimo ir sveiko, stabilaus bei tvaraus profesionalų lygos vystymosi."

Taip pat ketinama atidžiau stebėti klubų finansinius reikalus ir griežčiau bausti už nelegalią veiklą, susijusia su perėjimais, kontraktais, jaunais futbolininkais ar kitomis netinkamomis veiklomis.

Siekiant vietinių futbolininkų tobulėjimo, į ekipų sudėtis taip pat bus privaloma įtraukti du U-23 žaidėjus, o vienas iš jų turės žaisti startinėje sudėtyje.