U-19 futsal rinktinė rengiasi rungtynėms su Latvija

Sausio 22-25 d. vyksiančioje 2019 m. Europos čempionato atrankoje dalyvausianti Lietuvos U-19 vaikinų salės futbolo (futsal) rinktinė Jonavoje rengiasi pirmosioms istorijoje kontrolinėms rungtynėms su Latvija.

Rinktinę treniruojantis Aleksandras Danilenko į trečiadienį prasidėjusią stovyklą pakvietė 20 futbolininkų, kurie pasirodė geriausiai dvi dienas trūkusioje žaidėjų atrankoje gruodžio mėnesį.

Didžioji dalis žaidėjų turės galimybę pasireikšti šeštadienį (20 val.) ir sekmadienį (13 val.) Jonavos arenoje vyksiančiose kontrolinėse rungtynėse su Latvijos bendraamžiais. Įėjimas į rungtynes – nemokamas.

„Šioje stovykloje yra surinkti geriausiai atrankoje pasirodę futbolininkai. Dabar norime dar tiksliau įvertinti jų pasirengimą ir artimiau susipažinti. Stovyklos pabaigoje, po abiejų kontrolinių rungtynių, jau norime susidaryti komandos branduolį, kurie gins Lietuvos garbę Europos čempionato atrankos varžybose”, - teigė A. Danilenko.

Specialistas iš Ukrainos yra patenkintas atvykusių futbolininkų darbu, tačiau teigė, jog daugeliui jų reikia įsisavinti nemažai futsalo aspektų: „Nors žaidėjų fizinis pasirengimas nėra idealus, bet atsidavimas ir noras parodyti savo galimybes yra labai pagirtini. Didelį dėmesį skiriame teorinei medžiagai, taip pat analizuojame vaizdo įrašus, norime, kad vaikinai kaip įmanoma greičiau ir kokybiškiau įsisavintų salės futbolo žaidimo niuansus. Taip pat esame sudarę planą maksimaliai pagerinti žaidėjų pasirengimą prieš kitą savaitę prasidėsiantį intensyviausią pasirengimo laikotarpį“.

„Susitikimuose ir treniruotėse mes žaidėjams akcentuojame, jog jie yra mūsų futsalo ateitis. Jeigu kažkam iš jų nepavyks patekti į pagrindinės rinktinės sudėtį šį mėnesį, jiems nereikia nusivilti – žaidėjai yra mūsų sąrašuose, tačiau jiems reikės tobulėti ir kelti tikslus sugrįžti į rinktinę. Prieš akis laukia daug darbo mums visiems“, - dėstė A. Danilenko.

Lietuvos U-19 futsal rinktinė sausio 22-25 dienomis varžysis debiutinio 2019 metų Europos čempionato atrankoje. Preliminaraus atrankos etapo varžybos vyks Jonavos sporto arenoje, o Lietuva susitiks su Graikija, Juodkalnija ir Andora.

Lietuvos U-19 futsal rinktinės kandidatų sąrašas:

Vartininkai:

Laurynas Glinskis („Širvėna)
Dovydas Španceris (Gargždų „Banga“)
Nojus Šulnis (Vilniaus FM „Ateitis“)

Aikštės žaidėjai:

Darius Zubauskas (Gargždų „Pramogos-SC“)
Genaras Samsonik (Gargždų „Pramogos-SC“)
Ignas Muračiovas (Vilniaus FM „Ateitis“)
Deividas Abucevičius („Vilniaus Vytis“)
Juozas Lubas (Kauno „Vytis“)
Nedas Zagurskas (Kauno „Vytis“)
Justas Kudirka (Kauno SM „Tauras“)
Pijus Srėbalius (Gargždų „Banga“)
Džiugas Omiliavičius (Marijampolės FC)
Denas Gudaitis (Panevėžio „Sportidus“)
Ernestas Fedorčak (Kėdainių „Nevėžis“)
Artiom Rutkovskij („Visaginas“)
Ignas Venckus (Klaipėdos FM „Atlantas“)
Justas Stankauskas (Kauno SM „Tauras“)
Gedas Klemenis (Mažeikių VIP)
Rokas Vilušis (Kauno SM „Tauras“)
Tanas Petukauskas (Naujosios Akmenės „Akmenė“)