"Valencia" po sunkios ir dramatiškos kovos triumfavo Karaliaus taurėje

Šeštadienį vakare Sevilijoje įvyko 2018-19 m. sezono Karaliaus taurės finalas.

Keturis metus iš eilės šiame turnyre dominavusi "Barcelona" dėl penktojo trofėjaus iš eilės susikovė su "Valencia". Pirmajame kėlinyje šaltakraujiškai žaidę "šikšnosparniai" netikėtai nukarūnavo katalonus ir pirmą kartą po 11 metų iškovojo trofėjų.

Nuo pat rungtynių pradžios pasijautė, kad "Valencia" neleis varžovams iš Barselonos šeimininkauti šiame finale. Lionelis Messi strigo kurdamas atakas, o gynyboje katalonai patys sau kūrėsi problemas.

21-ąją minutę viena Sevilijos stadiono pusė pasinėrė į euforiją – Kevinas Gameiro po Jose Gaya perdavimo baudos aikštėleje susistabdė kamuolį ir galingu smūgiu išvedė rungtynių svečius į priekį.

Šaltą dušą gavusi "Barcelona" greitai atsitiesti nesugebėjo – 33-ąją minutę į Jaspero Cilesseno ginamus vartus krito antrasis įvartis. Šį kartą savo proga pasinaudojo Rodrigo, kuris dar pačioje mačo pradžioje turėjo galimybę išvesti ekipą į priekį, tačiau jo smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos nukrapštė Gerardas Pique.

"Barcelona" po pertraukos reagavo į situaciją ir pagerino savo žaidimą. Jį ypač pagyvino aikštėje pasirodę Malcomas ir Arturo Vidalis, tačiau "Valencia" gana sėkmingai laikėsi gynyboje.

73-ąją minutę katalonams sužibo viltis, kai po kampinio prie pat L. Messi kojų atšokęs kamuolys netrukus atsidūrė vartų tinkle. "Barca" sušvelnino atsilikimą ir paliko intrigą iki paskutinės rungtynių akimirkos.

Per likusį laiką "Valencia" aikštės pusėje vyko aktyvus "Barcos" žaidimas, tačiau "Valencia" atlaikė varžovų spaudimą ir paskutinėmis rungtynių akimirkomis dar turėjo progą įmušti trečiąjį įvartį.

"Valencia" klubui tai yra pirmas trofėjus nuo 2008 metų, kai tuomet taip pat buvo triumfuota Karaliaus taurėje. Šis trofėjus "šikšnosparniams" atitenka aštuntąjį kartą.

"Barcelona", dar prieš kelias savaites buvusi rimta pretendentė laimėti visus įmanomus titulus, šį sezoną liko tik su "La Liga" trofėjumi.

Karaliaus taurės finale jie pralaimėjo pirmą kartą nuo 2014 metų.

Rezultatas:

"Barcelona" 1 - 2 "Valencia"
21' [0 - 1] K. Gameiro
33' [0 - 2] Rodrigo
73' [1 - 2] L. Messi

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...