Vilniečių varžovas - gėdingos etiketės atsikratęs "Kauno Žalgiris"

Lietuvos futbolo A lygos 22 ture FK „Žalgiris“ savo aikštėje priims „Kauno Žalgirio“ ekipą. Po 18 rungtynių 37 taškus turintys žalgiriečiai žengia antroje vietoje, o 27 taškus (po 21 rungtynių) surinkę kauniečiai yra penkti. Kelis pastaruosius sezonus svečiai būdavo neabejotinais lygos autsaideriais, tačiau šiemet situacija yra visai kitokia.

SANTYKIS. Tai bus jau 21-oji komandų tarpusavio dvikova. Iki šiol „Kauno Žalgiris“ dvikovose su FK „Žalgiriu“ patyrė 16 nesėkmių, 3 kartus sužaidė lygiosiomis ir kartą šventė pergalę. Bendras įvarčių santykis – 10:53 vilniečių naudai. Paskutinė akistata įvyko gegužės 23 d., Kaune. Tada po vienintelio Louiso Oganos įvarčio pergalę šventė svečiai iš Vilniaus.
 
VILNIUS. Nuo 2015 m. kauniečiai devynis kartus lankėsi Vilniuje, ir visos šios išvyko baigėsi vienodai – pralaimėjimais. Bendras įvarčių santykis žaidžiant sostinėje – 2:28. Šį sezoną klubai Vilniuje susitiko A lygos 1-ame ture. „Sportima“ arenoje vykusį mačą 2:0 laimėjo šeimininkai.
 
SUGRĮŽIMAS.Per vasaros žaidėjų perėjimo langą „Kauno Žalgirį“ papildė šį sezoną Gargždų „Bangoje“ rungtyniavęs puolėjas Rokas Krušnauskas. 22 metų futbolininkas 2015-2017 m. „Kauno Žalgirio“ gretose sužaidė 38 rungtynes ir pelnė 11 įvarčių. Sugrįžimą į Kauną R.Krušnauskas pažymėjo pergalę nulėmusiu įvarčiu rungtynėse su „Palanga“.
 
NAUJOKAS. Tikru naujoku tapo pastaruoju metu Lietuvoje rungtyniavęs baltarusis Mikhailas Kaliadka. 29 metų futbolininkas į Lietuvą atvyko praėjusių metų vasarą, kuomet papildė Klaipėdos „Atlanto“ ekipos gretas. Krašto gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis futbolininkas šiame A lygos sezone į aikštę žengė visose „Atlanto“ rungtynėse. 
 
PATIRTIS. Dar birželio pradžioje „Kauno Žalgirio“ gretas papildė patyręs gynėjas Arūnas Klimavičius. 35 metų futbolininkas sezoną pradėjo „Jonavoje“, bet balandžio viduryje sutartis buvo nutraukta. Kauno ekipoje A.Klimavičius sužaidė jau 6 rungtynes ir yra vienas naudingiausių žaidėjų (vidutiniškai po 212 „Instat“ balo per rungtynes). Aukštesniais „Instat“ balais vertinami tik vartininkas Deividas Mikelionis (224) ir puolėjas R.Krušnauskas (222).
 
NUOSTOLIS. Po vasaros pertraukos „Kauno Žalgiryje“ nematysime rungtyniaujančio 27 metų Simono Pauliaus. Lietuvos rinktinės saugas karjerą tęs Lenkijoje. Kauno komandoje jis sužaidė 18 rungtynių, pelnė 1 įvartį ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.
 
RACIONALŪS. Liepos pradžioje kauniečiai du kartus iš eilės susitiko su Marijampolės „Sūduva“. Jei pirmas blynas prisvilo (nusileisti 0:3), tai antrasis netikėtai virto pergale 1:0. Beje, būtent tokiu pat rezultatu „Kauno Žalgiris“ laimėjo ir rugpjūčio mėnesį prieš „Palangą“ ir Klaipėdos „Atlantą“. Apskritai, A lygoje šį sezoną kauniečiai laimėjo aštuonerias rungtynes ir šešias iš jų rezultatu 1:0. 
 
POLĖKIS. Per pirmą A lygos ratą kauniečiai surinko 6, o per antrą – dar 8 taškus. Tačiau trečiame rate „Kauno Žalgiris“ šovė į viršų. Per septynerias rungtynes kauniečiai iškovojo keturias pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir nusileido tik „Žalgiriui“ ir Kauno „Stumbrui“. Per šią atkarpą surinkę 13 taškų jie pakilo į 5-ą vietą ir pavijo 27 taškus turinčią „Trakų“ ekipą.