XI-ojo Futsal turo anonsas: sužeistas žvėris ir sostinės derbis

Betsafe Lietuvos Futsal A lygos pirmenybėse šį savaitgalį bus sužaisti vienuoliktojo turo susitikimai. Šį turą praleis dabartinis čempionato lyderis ir Lietuvos čempionas – Kauno „Vyčio“ klubas, bet dėl to mažiau intrigos tikrai nebus. Vienuoliktajame ture laukia keturios tikrai įdomios akistatos ir vienas bendras klausimas – kas laimės? Atsakymą į šį klausimą sužinosime tik po rungtynių, bet prieš jas galite perskaityti vienuoliktojo turo Futsal A lygos anonsą!

Mažeikių VIP – Jonavos „Vikingai“

Rungtynių data: 2019-01-12 (šeštadienis)
Rungtynių laikas: 14:00
Rungtynių vieta: Mažeikių sporto kompleksas
Praėjusių tarpusavio rungtynių rezultatas: „Vikingai“ 3:2 VIP
Šeštadienį dieną antroje vietoje esantys „Vikingai“ jau turės būti Mažeikiuose ir žaisti rungtynes ten. Laukia tolima kelionė, bet jos tikslas bus vienas – sugrįžti į pergalių kelią. „Vikingams“ to labai reikia, kadangi jie pralaimėjo paskutines dvejas Futsal A lygos rungtynes. Abi jos buvo pralaimėtos Vilniaus ekipoms ir abi – identišku rezultatu. Tiek „Bekentui“, tiek VDA buvo nusileista rezultatu 2:3.

2:3 baigėsi ir praėjusios tarpusavio rungtynės tarp Mažeikių ir Jonavos ekipų, tik tada pergalę šventė „Vikingai“, kurie Mažeikiuose sieks antrą kartą įveikti VIP žaidėjus. Bet tai bus padaryti dar sunkiau. Per žiemos pertrauką VIP pasipildė keliais pajėgiais futbolininkais iš Panevėžio, kurie padėjo praėjusią savaitę 5:2 nugalėti Panevėžio „Sportidus“. Taip VIP pasiekė savo antrąją sezono pergalę ir su 6 taškais užima aštuntą vietą, bet tikrai žvalgosi aukščiau ir prieš svečius iš Jonavos sieks parodyti savo ambicijas. „Vikingai“ šiuo metu yra tarsi sužeistas žvėris, bet ar VIP futbolininkams pavyks išauti dar vieną kulką, ar jie bus sudraskyti sužeisto žvėries?

„Išvykos per daug neplanuojame, bet suprantame, kad ji laukia sunki. Bandysime tą kelionės laiką išnauduoti produktyviai“, – apie būsimą išvyką kalbėjo „Vikingų“ treneris Jurijus Jeremejevas.

J. Jeremejevas supranta, kad Mažeikių ekipa yra sustiprėjusi, bet žaidžiantysis treneris labiau žiūri į savo komandos žaidimą ir nori, kad ji pagaliau laimėtų po dviejų iš eilės patirtų nesėkmių.

„Mes koncentruojamės į savo žaidimą. Mažeikių ekipa pasistiprinusi keliais žaidėjais iš Panevėžio, dabar – tai visai kita komanda. Nesureikšminu mūsų dviejų pralaimėjimų iš eilės. Dėka atkrentamųjų varžybų, šiais metais galime eksperimentuoti sezono metu. Tačiau savo klaidas mes išanalizavome ir rungtynėse su VIP šiek tiek koreguosime savo žaidimo braižą ir sudėtį. Mažeikių arenoje visada būna sunku žaisti, bet mes važiuojame tik pergalės“, – ryžtingai savo mintis užbaigė J. Jeremejevas.

Panevėžio „Sportidus“ – FK „Akmenė“

Rungtynių data: 2019-01-12 (šeštadienis)
Rungtynių laikas: 16:00
Rungtynių vieta: Panevėžio Kūno kultūros ir sporto centras
Praėjusių tarpusavio rungtynių rezultatas: „Akmenė“ 3:6 „Sportidus“
Panevėžio „Sportidus“ ekipa toliau tęs savo rungtynių seriją namuose ir bandys čia iškopti iš septynių nelaimėtų rungtynių duobės. Artimiausia proga tai padaryti – prieš Naujosios Akmenės komandą. Būtent FK „Akmenė“ yra viena iš dviejų ekipą, kurią „Sportidus“ šiame sezone jau įveikė. Tiesa, tai buvo padaryta pačioje sezono pradžioje (laimėta 6:3), o nuo to laiko nutekėjo jau daug vandens.
FK „Akmenė“ turi 12 taškų, 5 taškais daugiau nei „Sportidus“, tačiau abi ekipos yra turnyrinės lentelės kaimynės. Panevėžio miesto klubas užima 7 vietą, o FK „Akmenė“ – 6. Abi jos pralaimėjo praėjusiame ture („Sportidus“ nusileido VIP, o „Akmenė“ pralaimėjo „Vyčiui“) ir abi jos pralaimėjo LFF Futsal taurės aštuntfinalio rungtynes („Vytis“ nugalėjo „Sportidus“, o „Bekentas“ įveikė „Akmenę“). Taigi, abi komandos vienuoliktajame ture sieks sugrįžti į pergalių kelią, bet kam tai pavyks – parodys galutinis rungtynių rezultatas.
FK „Akmenės“ žaidžiantysis treneris Mandinho Tarlazis puikiai žino Panevėžio miestą, ten praleido ne vienerius metus, todėl laukia kelionės į Aukštaitiją, bet ten tikisi labai sunkios kovos.

„Tikrai ne pirmą kartą žaisiu Panevėžyje. Daug rungtynių ten žaidžiau už „Ekraną“ ar prieš jį. Aš ten gyvenau, o praėjusiais metais su „Vyčiu“ žaidžiau prieš „Baltiją“. Šiam miestui jaučiu šiltus jausmus ir labai gerbiu to miesto žaidėjus“, – kalbėjo Mandinho.
„Pralaimėjimų serijos nėra gerai, bet ją išgyvena ne tik „Sportidus“, o ir mes. Bus įdomu pamatyti, kuri komanda psichologiškai bus stipresnė, nes turbūt ta komanda ir laimės. Laukiu tikrai sunkių rungtynių. Per savo karjerą Panevėžyje neturėjau lengvų rungtynių. Žinau koks ten vyrauja mentalitetas, bet ir mes turime tą kovotojų dvasią. Vien dėl to Panevėžyje vyks kieta kova, bet jei mes žaisime geriausiai, kaip galime, turėsime gerus šansus iškovoti pergalę“, – pridūrė 34-erių metų brazilas.

„TurboTransfers“ – VDA

Rungtynių data: 2019-01-12 (šeštadienis)
Rungtynių laikas: 19:00
Rungtynių vieta: Lietuvos edukologijos universiteto sporto salė
Praėjusių tarpusavio rungtynių rezultatas: VDA 2:6 „TurboTransfers“
Šeštadienį vienuoliktojo turo kovas vainikuos Vilniaus derbis, kuriame susikaus dvi sostinės ekipos – FC „TurboTransfers“ ir Vilniaus Dailės Akademijos (VDA) komanda. Šių dviejų ekipų akistatą išvysti buvo galima dar gruodžio mėnesio pradžioje, o tąkart net 6:2 laimėjo „TurboTransfers“ žaidėjai.

Tačiau dabar galime tikėtis daug atkaklesnės kovos. VDA klubas išgyvena puikų etapą ir laimėjo jau tris paskutines lygos rungtynes, įveikdami net Jonavos „Vikingus“. Gyvenimu per daug nesiskundžia ir „TurboTransfers“. Jie praėjusią savaitę laimėjo kitą sostinės derbį, kai 4:3 palaužė „Bekentą“ bei pakilo į ketvirtą vietą. VDA nuo jų atsilieka vos tašku, todėl šio derbio svarba be galo didelė ir gali lemti galutinę vietą turnyrinėje lentelėje.

Nors „TurboTransfers“ treneris Marijus Rimas didesniu sostinės derbiu laiko rungtynes su „Bekenetu“, jis laukia sunkios dvikovos su VDA ekipa ir šiam teiginiui argumentuoti turi kelis faktus – puiki varžovų sportinė forma ir diskvalifikacijos jų žaidėjams.
„Rungtynės su „Bekentu“ mums yra didesnis derbis, nes su jais vienu ar kitu pavadinimu žaidžiame jau seniai, o jų palaikymas prideda papildomų prieskonių. Tačiau su VDA taip pat tikimės įdomių ir atkaklių rungtynių. Tikrai nemanome, kad ši akistata bus panaši į tą, kurią laimėjome. VDA dabar yra pakilime, o mūsų gretose dėl kortelių nežais svarbūs žaidėjai – Justas Gulbinas ir Edvinas Mučinis, kurie abu yra pelnę po 4 įvarčius“, – teigė M. Rimas.

Sunkių rungtynių laukia ir VDA ekipa, bet jos kapitonas Artūras Žarnovskis pripažįsta, kad pergalių serija suteikia žaidėjams pasitikėjimo savimi, o pasitikėjimas gali padėti parašyti naują istorijos puslapį prieš neparankų varžovą.

„Žinoma, kad pergalės pagerina nuotaiką. Kiekvieni 3 taškai yra tam tikras įrodymas mums patiems, kad einame teisingu keliu. Po laimėtų rungtynių tik dar kartą įsitikiname, kad teigiamo rezultato galime tikėtis tik tuo atveju, jei gynyboje laikysimės sutartų dalykų visas 40 minučių, išlaikysime drausmę, susikaupimą. Kol visi žaidžiame kaip komanda, tol būna viskas gerai.

Šeštadienį laukia stiprus varžovas ir sunkios rungtynės, kadangi „TurboTransfers“ ekipa istoriškai mums nėra parankus priešininkas. Manau, kad savo žaidimą nuosekliai keičiame ir rungtynėms ruošiamės nagrinėdami savo paskutinių savaičių žaidimą, o ne analizuodami pirmąjį VDA ir „TurboTransfers“ tarpusavio susitikimą. Dabar tai bus kita istorija“, – prieš būsimą sostinės derbį kalbėjo A. Žarnovskis.

„Bekentas“ – Gargždų „Pramogos – SC“

Rungtynių data: 2019-01-13 (sekmadienis)
Rungtynių laikas: 17:00
Rungtynių vieta: Lietuvos edukologijos universiteto sporto salė
Praėjusių tarpusavio rungtynių rezultatas: žais pirmą kartą
Vienuoliktasis turas bus užbaigtas sekmadienį, o paskutinės turo rungtynės vyks Vilniuje. Ten legendinis „Bekentas“ priims svečius iš Gargždų – „Pramogos – SC“ ekipą. Lietuvos vicečempionai šiuo metu turi 15 taškų ir užima trečią vietą, bet Gargždų klubas turi rimtų ambicijų pakilti bent jau ant antrosios pakopos. Nuo Jonavos „Vikingų“ jie atsilieka vos 4 taškais, bet yra sužaidę dvejomis rungtynėmis mažiau, todėl turi realias galimybes aplenkti jonaviškius.

Praėjusį turą „Pramogos – SC“ praleido, tačiau visiškai be salės futbolo neliko. Gargždų ekipa praėjusią savaitę žaidė LFF Futsal taurės rungtynes ir pateko į ketvirtfinalį, kuriame jų lauks Kybartų „Sveikatos“ žaidėjai.

Tačiau šiais metais Futsal A lygoje „Pramogos – SC“ dar nežaidė ir labai laukia išvykos į Vilnių. Savo ruožtu vilniečiai taip pat nekantrauja ir nors kol kas „Bekentas“ yra turnyrinės lentelės apačioje, tačiau klubas nuolatos būna gausiai palaikomas ir nei vienam varžovui nėra lengva žaisti prieš juos.

Pats „Bekentas“ praėjusiame ture patyrė skaudžią nesėkmę, kai 3:4 nusileido „TurboTransfers“ klubui. Tačiau prieš tai „Bekentas“ LFF Futsal taurės rungtynėse sutriuškino „Akmenės“ klubą ir taip pat žais taurės ketvirtfinalio etape.

Įdomu tai, kad tai bus pirmoji „Bekento“ dvikova prieš Gargždų ekipą, bet komandos kapitonas Arsenij Buinickis gerai pažįsta būsimus varžovus.

„Mums kiekvienos rungtynės namuose kartu su mūsų sirgaliais yra tikra šventė. Žaisti mūsų salėje yra neapsakomas malonumas. Tad nuotaikos negali būti niūrios, o tik pakilios. Komanda ruošiasi darbiniu rėžimu ir su nekantrumu laukia progos atsitiesti po pralaimėjimo „TurboTransfers“ ekipai. Su Gargždų komanda apskritai nežaidėme. Bet kadangi visi visus pažįsta ir turi progų stebėti kiekvieną čempionato komandą, tad apie Gargždus žinome daug. Asmeniškai pačiam teko žaisti su jais praeitame sezone, vilkint „Vyčio“ marškinėlius. Tai gerai subalansuota ir fiziškai galinga komanda. Kiekvienas žaidėjas pažįsta vienas kitą eilę metų, tad kova žada būti bekompromisinė ir įdomi iki paskutinės rungtynių sekundės“, – prieš šią dvikovą kalbėjo „Bekento“ kapitonas Arsenij Buinickij.

Vienas „Pramogos – SC“ lyderių Aurimas Skurdelis sutinka su kolega ir mano, kad Vilniuje lauks sunki dvikova, o į pozicijas turnyrinėje lentelėje tikrai neverta žiūrėti, nes tai tikrojo „Bekento“ pajėgumo neparodo.

„Praeitą savaitgalį žaidėme LFF Futsal taurės rungtynes tai be futsalo nelikome ir jau įsivažiavome į rungtynių ritmą. Galbūt įtakos gali turėti tik ilga kelionė, bet padarysime gerą apšilimą, išsijudinsime ir būsime pasiruošę rungtynėms“, – užtikrintai kalbėjo A. Skurdelis, šį sezoną įmušęs jau 5 įvarčius.

„Turiu draugų „Bekento“ komandoje ir tik tiek galiu pasakyti. Asmeniškai neteko žiūrėti jų rungtynių ir nežinau kaip jie žaidžia, bet kaip ir kiekvienose rungtynėse mūsų treneris tikrai bus išanalizavęs ir prieš rungtynes pasakys pagrindinius dalykus apie varžovus ir jų žaidimą. Į lentelę tikrai dar nereikia žiūrėti, nes Futsal A lygoje bet kas gali laimėti prieš bet ką. Tai jau parodė tas pats „Bekentas“, išvykoje įveikęs Jonavos komandą. Dėl to būsime labai stipriai susikoncentravę ir sieksime Vilniuje pergalės“, – pridūrė Lietuvos futsalo rinktinės žaidėjas.