Baigėsi Čempionų lygos grupių etapas © Eurofootball.lt
Trečiadienį savo šeštojo turo mačus Čempionų lygoje žaidė E, F, G ir H grupių komandos, kurios kartu ir baigė šio turnyro grupių etapą.

Taigi, į kitą etapą iš šių grupių pateko "Man Utd", "Villarreal", Miuncheno "Bayern", "Lyon", "Porto", Londono "Arsenal", Turino "Juventus" ir Madrido "Real" klubai.

Tuo tarpu kovas UEFA Taurės turnyre tęs "Aalborg", "Fiorentina", Kijevo "Dinamo" ir Sankt Peterburgo "Zenit" ekipos.


Šio turnyro praėjusio sezono čempionai "Man Utd" futbolininkai, namuose lygiosiomis 2-2 sužaidė su "Aalborg" ekipa.

Jau 3 minutę šeimininkai buvo priekyje - po Ryanno Giggso tikslaus perdavimo, puolėjas Carlosas Tevezas išvedė savo ekipą į priekį. Vos po kelių minučių tas pats C.Tevezas galėjo pelnyti ir dar vieną įvartį, tačiau puolėjui pritrūko tikslumo.

Vis dėlto Danijos klubas nebuvo linkęs pasiduoti ir 31 minutę rezultatą išlygino Michaelis Jakobsenas. O pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje svečiai jau buvo priekyje - puikiu smūgiu pasižymėjo Jeppe Curthas.

Vos prasidėjus antram kėliniui, vis tas pats C.Tevezas turėjo puikų šansą, tačiau ir šįsyk argentiniečio smūgis nebuvo tikslus. Visgi jau po minutės puikiu Andersono perdavimu pasinaudojo Wayne'as Rooney ir išlygino rezultatą.

Vėliau "Man Utd" vis bandė vėl išsiveršti į priekį, tačiau jiems to padaryti vis nepavyko. Bene geriausią šansą įmušti turėjo Garry Neville'as, tačiau gynėjas nepasinaudojo puikiu W.Rooney perdavimu. Per likusį laiką įvarčių pelnyta nebuvo ir mačas baigėsi taikiai 2-2.


Tuo tarpu naujojo stratego Juandes Ramoso vadovaujamas Madrido "Real" klubas, namuose 3-0 įveikė Sankt Peterburgo "Zenit" ekipą.

Šeimininkai vos prasidėjus mačui perėmė iniciatyvą ir užgulė "Zenit" vartus, tačiau pirmasis įvartis buvo įmuštas tik 25 minutę - kai neužtikrintai sužaidė "Zenit" ekipos vartininkas ir Raulis tuom pasinaudojo bei pelnė įvartį.

Kiek vėliau ir Arjenas Robbenas pabandė įmušti, tačiau vartininkas Malafeevas buvo savo vietoje. Atakomis bandė atsakyti ir svečiai, bet jiems trūkdavo tiksklumo.

Vos prasidėjus atram kėliniui rezultatas tapo jau 2-0 - A.Robbenas įveikė visus, kurie bandė jį sustabdyti, ir nuginklavo "Zenit" ekipos vartininką.

58 minutę, po dar vieno Raulio įvarčio, rezultatas tapo jau 3-0. Čia pat jis galėjo ir dar padidėti, tačiau Gonzelo Higuaino smūgis buvo šiek tiek netikslus ir praskriejo šalia vartų.

65 minutę bandė atsakyti ir svečiai, tačiau po Pavelo Pogrebnyako smūgio kamuolys atsimušė į virpstą. Po dešimties minučių "Real" ekipą nuo įvarčio ir vėl gelbėjo virpstas. Finalinis teisėjo švilpukas paskelbė gražią "Real" ekipos pergalę, rezultatu 3-0.


Kitame dienos susitikime, "Lyon" klubas namuose 2-3 pralaimėjo Miuncheno "Bayern".

Ilgai pirmojo įvarčio neteko laukti, mat jau 11 minutę po Francko Ribery perdavimo pasižymėjo Miroslavas Klose. Po minutės gerą šansą įmušti turėjo ir "Lyon", tačiau Karimas Benzema jo neišnaudojo.

Dar po kelių minučių, po to paties F.Ribery perdavimo, Timas Borowskis atisdūrė visai šalia vartų, tačiau saugo smūgis praskriejo virš vartų. Vis dėlto 33 minutę rezultatas tapo 2-0 - vėlgi F.Ribery gavo perdavimą iš Luca Toni ir nuginklavo Hugo Llorį.

Tačiau tai dar nebuvo pabaiga, nes pirmojo kėlinio pabaigoje M.Klose pridėjo dar vieną įvartį ir rezultatas tapo jau 3-0 svečių naudai.

Vis dėlto 'Lyon" nebuvo linkę pasiduoti ir 52 minutę po Sidneu Govou smūgio rezultatas tapo 1-3. 67 minutę rezultatas tapo jau 2-3, mat įvartį pelnė K.Benzema. Jau netruksu gerą šansą ir išlyginti rezultatą turėjo Fredas, tačiau jo smūgis praskriejo šalia vartų. O finalinis teisėjo švilpukas paskelbė "Bayern" ekipos pergalę 3-2.



Rezultatai:

E grupė:

"Man Utd" 2 - 2 "Aalborg"
3' [1 - 0] Carlos Alberto Tevez
31' [1 - 1] Michael Jakobsen
45' [1 - 2] Jeppe Curth
52' [2 - 2] Wayne Rooney

Glazgo "Celtic" 2 - 0 "Villarreal"
14' [1 - 0] Shaun Maloney
45' [2 - 0] Aiden McGeady

35' iš aikštės išvytas Guillermo Franco ("Villarreal")

F grupė:

"Lyon" 2 - 3 Miuncheno "Bayern"
11' [0 - 1] Miroslav Klose
34' [0 - 2] Franck Ribery
37' [0 - 3] Miroslav Klose
52' [1 - 3] Sidney Govou
68' [2 - 3] Karim Benzema

Bukarešto "Steaua" 0 - 1 "Fiorentina"
66' [0 - 1] Alberto Gilardino

72' iš aikštės išvytas Piotr Golanski ("Steaua")

G grupė:

Kijevo "Dinamo" 1 - 0 Stambulo "Fenerbahce"
20' [1 - 0] Roman Eremenko

90' iš aikštės išvytas Claudio Maldonado ("Fenerbahce")

"Porto" 2 - 0 Londono "Arsenal"
38' [1 - 0] Bruno Albes
54' [2 - 0] Lisandro Lopez

H grupė:

Turino "Juventus" 0 - 0 Borisovo "BATE"

53' Sabastian Giovinco nerealizavo 11 metrų baudinio ("Juventus")

Madrido "Real" 3 - 0 Sankt Peterburgo "Zenit"
25' [1 - 0] Raul
50' [2 - 0] Arjen Robben
57' [3 - 0] Raul