Čempionų lygos antradienio atsakomųjų ketvirtfinalio mačų apžvalga © Eurofootball.lt
UEFA Čempionų lygoje antradienį pirmosios dvi poros žais atsakomuosius ketvirtfinalio mačus, po kurių paaiškės ekipos, kurios keliaus į turnyro pusfinalį.

Tad EuroFootball.lt siūlo jums trumpai apžvelgti artėjančias rungtynes.


Londono "%c00042" – "%c00045"

Teisėjas: Luis Medina Cantalejo (Ispanija)


Pirmoji Anglijos klubų akistata Liverpulyje, baigėsi "Chelsea" ekipos pergale, rezultatu 3-1. Tad šiame mače "Liverpool" reiks žaisti kone idealiai norint, kad būtent jie, o ne varžovai keliautų į turnyro pusfinalį.

Vis tik po puikios pergalės išvykoje, "Chelsea" strategas Guusas Hiddinkas prašo savo žaidėjų būti atidiems bei jokiu būdu neatsipalaiduoti. "Pirmose rungtynėse pasiekėme gerą rezultatą, tačiau tai tik buvo pirmas mūšis, tad liko dar vienas. Šįkart "Liverpool" neturi kur trauktis, tad atiduos visas jėgas, todėl mes turime būti itin susikaupę."

Treneriui pritarė ir komandos gynėjas Ashley Cole‘as, kurio nuomone, susikaupimas yra būtinas, tačiau kitame etape vis vien bus "Chelsea": "Be abejo, kad niekas dar nėra galutinai aišku. Kol lieka dar 90 minučių, tiek mes, tiek ir "Liverpool" galime laimėti. Bet netikiu, kad sugebėtume išvaistyti tokią persvarą. Tikrai žinau, kad pusfinalyje bus "Chelsea".

Londono klubas rungtynėse turės verstis be vieno iš savo lyderių, kapitono Johno Terry. Gynėjas mačą turės praleisti dėl geltonų kortelių limito. Tačiau į sudėtį turėtų grįžti gynėjas Ricardo Carvalho.

Neblogą treniruotę, kaip viskas gali vos negriūti pernelyg atsipalaidavus, "Chelsea" patyrė savaitgalį, kai "Premier" lygoje susitiko su "Bolton" ekipa. "Chelsea" pirmavo 4-0, tačiau per anksti patikėjo pergale ir jau netrukus rezultatas tapo 4-3. Vis tik klubui rezultatą pavyko išlaikyti ir švęsti nelengvą pergalę.

Tuo tarpu "Liverpool" stovykloje nuotaikos gana pakilios, nors komanda ir supranta, kad dabar poros favoritai yra varžovai. Dar labiau pasitikėjimo savimi jiems turėjo įkvėpti pergalė savaitgalį namuose prieš "Blackburn" net 4-0.

"Pasitikėjimo savimi mums tikrai netrūksta,- teigė ekipos puolėjas Fernando Torresas. – Tikiu, kad galime Londone įmušti ir tris, ir daugiau įvarčių. Nieks netikėjo, kad ir žaisdami su "Man Utd" svečiuose galėsime pasižymėti net keturis kartus. Taip, kad rankų anksčiau laiko tikrai nenuleidžiame."

Panašios nuomonės yra ir kiti komandos žaidėjai, kurie ir toliau išlieka optimistais. Tiesa, "Liverpool" galimybes nugalėti reikiamu skirtumu gali sumažinti lyderio Steveno Gerrardo nebuvimas. Mat vis dar neaišku, ar saugas dėl traumos tikrai galės rungtyniauti. Pasak stratego Rafaelio Benitezo, tai bus nuspręsta tik prieš pat rungtynių pradžią.

Futbolo sirgalių ir vėl laukia intriguojantis šių, vienas kitą labai gerai pažystančių, komandų susitikimas. Turbūt naivu tikėtis, kad viskas jau aišku. Lieka dar 90 minučių, o, galbūt, ir daugiau įnirtingos kovos.


Miuncheno %c00001" – "%c00006"

Teisėjas: Roberto Rosetti (Italija)


Dar viena ketvirtfinalio pora, kurioje yra vienas aiškus favoritas. Šįsyk tai yra "Barcelona", mat katalonai pirmąjį mačą namuose laimėjo užtikrintai 4-0. Nedaug kas, nebent ištikimiausi "Bayern" fanai, tikisi, kad būtent jiems pavyks prasimušti į kitą turnyro etapą.

Puikų žaidimą šį sezoną demonstruojanti "Barca" kol kas beveik visus priešininkus šluoja iš savo kelio. Tą rodo puikūs rezultatai savo šalies pirmenybėse bei, aišku, Čempionų lygos turnyras, kur kol kas katalonai atrodo labai užtikrintai.

"Barcelona" nepaisant solidžios pergalės namuose, atrodo, nesiruošia atsipalaiduoti. Į Miuncheną skrenda stipriausios sudėties. Mačui su "Bayern" bus pasiruošęs ir gynėjas Ericas Abidalis, kuris gana ilgą laiką gydėsi traumą. Tiesa, rungtynėse nebus Rafaelio Marquezo, kuris nerungtyniaus dėl kortelių limito ir... stratego Josepo Guardiolos.

Atrodo paradoksas, tačiau tiesa, jog treneris negalės vadovauti savo komandai, mat pirmame mače už ginčus su arbitru jis buvo išvytas iš aikštės. Būtent todėl katalonijos ekipos žaidimui nuo atsarginių suolelio šiame mače diriguos vyriausiojo trenerio asistentas Tito Vilanova.

Mažai šansų, kad "Bayern" prasimuš į turnyro pusfinalį, teigia turįs ir komandos saugas Marcas van Bommelis. Pasak olando, vokiečiams netgi pasisekė, kad rezultatas yra tik 4-0, o ne kur kas didesnis: "Mums labai pasisekė, kad rezultatas yra tik 4-0,- teigė saugas. – Tame mače galėjome patirti ir dar didesnį pažeminimą. Aišku, kad šiose rungtynėse bandysime panaikinti tą persvarą, tačiau tai padaryti bus begalo sunku.“

"Manau, kad turėsime sužaisti turbūt geriausias savo rungtynes šiame sezone, jei norime įveikti "Barca". Įveikti juos galime, tačiau tai reikia padaryti dar ir reikiamu skirtumu. Visada išlieku optimistu, tačiau šįkart tuo tikėti yra pakankamai sunku."

"Bayern" pirmame mače tikrai rungtyniavo nestipriausios sudėties. Tad grįžtantys žaidėjai jiems turėtų tikrai padėti. Miuncheno ekipos repeticija prieš rungtynes su "Barca" praėjo gana neblogai, mat "Bundesliga" čempionate namuose 4-0 buvo įveikta Frankfurto "Eintracht".

Be abejo, kad negalima sakyti, kad "Barcelona" jau tikrai keliaus į pusfinalį. Vis dėlto kartais net ir pasitikėjimas savimi bei didelis optimizmas nepadeda. Nors kamuolys apvalus, tad kol mačas dar neprasidėjo, "Bayern" visiškai laidoti dar nevertėtų. Juk būna ir stebuklų...