Čempionų lygos trečiadienio atsakomųjų ketvirtfinalio mačų apžvalga © Eurofootball.lt
UEFA Čempionų lygos turnyre trečiadienį savo atsakomuosius mačus žais likusios keturios ekipos. Po šių rungtynių paaiškės dar du klubai, kurie kovas tęs jau pusfinalyje.

Tad EuroFootball.lt siūlo jums trumpai apžvelgti artėjančias rungtynes.


"%c00109" - "%c00040"

Teisėjas: Massimo Busacca (Šveicarija)


Labai intriguojanti kova virs Portugalijoje, kur vietos "Porto" grumsis su dabartiniais turnyro čempionais "Man Utd". Pirmoji komandų akistata baigėsi lygiosiomis 2-2, tad atrodo, kad "Porto" šansai yra bent truputį geresni.

Po pirmojo susitikimo, kuris pasibaigė turbūt gana netikėtu rezultatu, anglams reikia nekartoti tokių pačių klaidų. "Man Utd" strategas Seras Aleksas Fergusonas tvirtina, kad ir pirmame mače jie nenuvertino varžovų, tiesiog jų pačių žaidimas buvo blankus. "Bus sunku, bus tikrai nelengva įveikti juos, ypač jų pačių aikštėje. Turėsime nedaryti tokių klaidų, kurias darėme Mančesteryje, tiesiog privalėsime būti susikaupę 90 minučių. Juk mūsų netenkina joks kitas rezultatas, kaip tik pergalė."

Nė vienas iš paskutinių 12 Anglijos klubų "Porto" stadione nesugebėjo iškovoti pergalės. Tokia statistika atrodo baugokai, tačiau Cristiano Ronaldo linkęs tai paneigti: "Nematau priežasčių, kodėl mes negalėtume nutraukti tą Anglijos klubams itin nesėkmingą seriją. Galiu pasakyti, kad skaičiaus 13 tikrai nebus, būtent ties juo ši serija ir nutrūks."

"Man Utd" šiose rungtynėse jau galės padėti gynėjas Rio Ferdinandas, kuris pirmame mače nerungtyniavo. Visi kiti pagrindiniai komandos futbolininkai, atrodo, yra sveiki bei pasirengę išbėgti į aikštelę. Į komandos paraišką vėlgi bus įtrauktas jaunasis puolėjas Federico Macheda, kuris ir toliau tikisi galimybės debiutuoti Čempionų lygoje.

Savaitgalį "Premier" lygoje "Man Utd" išvykoje 2-1 įveikė "Sunderland" bei kartu leido pailsėti keliems savo lyderiams. Todėl galima tikėtis, kad jie bus pailsėję ir sieks padaryti viską, kad jų ekipa laimėtų Portugalijoje.

Tuo tarpu "Porto" stovykloje nuotaikos taip pat gana pakilios. Net nepaisant to, kad komandą pasiekė nemaloni žinia – strategas Jesualdo Ferreira negalės vadovauti rungtynėse. Tokią nuobaudą treneris gavo dar už incidentą įvykusį vasario 24 dieną mače su Madrido "Atletico". UEFA drausmės komitetas trenerį nubaudė dviejų rungtynių diskvalifikaciją.

Visgi su išlyga, kad bausmė bus atliekama nebūtinai dvejas rungtynes paeiliui. Būtent todėl J.Ferreira vadovavo komandai pirmosiose rungtynėse su "Man Utd", tuo tarpu šiose jis to daryti negalės. Jam uždrausta kalbėtis su žaidėjais prieš ar per rungtynes.

Vis dėto "Porto" saugas Mariano Gonzalezas tvirtina, kad jokie faktoriai nepadės "Man Utd": "Prižadame užkurti jiems tikrą pirtį. Negaliu pažadėti, kad laimėsime, tačiau tikrai darysime viską, kad varžovams būtų kuo sunkiau. Neleisime jiems kvėpuoti, laisvai bėgti ar priimti kamuolį."

Šis mačas labai intriguoja, mat daugelis manė, kad "Man Utd" be didesnių problemų pereis "Porto" barjerą. Tačiau pirmosios rungtynės tai paneigė, tad ir antrame susitikime galima tikėtis visko. Savo pranašumą "Man Utd" turės įrodyti tik žaisdami.


Londono %c00041" – "%c00086"

Teisėjas: Wolfgang Stark (Vokietija)


Dar vienas ketvirtfinalio mūšis virs Londone, kur "Arsenal" priims svečius iš Ispanijos "Villarreal" ekipą. Pirmoji komandų akistata Ispanijoje, baigėsi lygiosiomis 1-1, tad "Arsenal" šansai kol kas atrodo yra geresni.

Pirmosios rungtynės 'kanonieriams' susiklostė gerai, tačiau atsipalaidavimas gali būti tas faktorius, kuris pakenks, teigia ekipos strategas Arsenas Wengeras: "Neturime teisės atsipalaiduoti. Tai gali mums kainuoti labai daug. Taip, pirmųjų rungtynių rezultatas mums yra palankus, tačiau toli gražu tai dar nereiškia, kad mes laimėjome ir visą karą."

"Varžovai gali įmušti vieną įvartį ir tada jau viskas apsivers aukštyn kojom. Rungtynės laukia tikrai nelengvos, juk "Villarreal" ne ta komanda, kuri pasiduos anksčiau laiko. Turime žaisti ne 89 minutes, o 90 ir daugiau. Negalime atsipalaiduoti, kol mačas nebus baigtas."

Visa "Arsenal" komanda optimistiškai žiūri į atsakomąjį mačą. Tą tvirtina ir komandos kapitonas Cescas Fabregasas: "Žinome, kad nieks dar tikrai nėra aišku, visko gali nutikti, tačiau nenorime tuo tikėti. Neturime teisės pralaimėti, nes tai mums kainuotų itin daug. Svarbiausia nedaryti kvailų klaidų, niekur pernelyg neskubėti, žaisti protingai."

"Arsenal" gretose dėl traumų nerungtyniaus keli svarbūs žaidėjai. Tai yra ir vartininkas Manuelis Almunia, ir gynėjai Williamas Gallas, Gaelis Clichy bei Johanas Djourou.

Tuo tarpu Ispanijos klubo stovykloje vėl neapseita be prastų naujienų – rungtynėse tikrai nerungtyniaus vienas komandos lyderių bei pirmojo mačo įvarčio autorius Marcosas Senna. Saugas pasitempė sausgysles ir tikrai negalės padėti savo komandai artimiausiiose mačuose. Kiek tiksliai jis nerungtyniaus, kol kas nėra aišku.

Rungtynėse taip pat nepasirodys Santi Cazorla, kuris nerungtyniavo ir pirmame tarpusavio mače. Nepaisant kelių skaudžių nesėkmių, "Villarreal" turi išlikti optimistais, tvirtina gynėjas Javi Venta: "Tiesiog negalime į rungtynes žiūrėti pesimistiškai. Tai neatneš nieko gero. Rezultatas nėra tas, kurio mes negalime panaikinti. Manau, kad daugelis priklausys nuo to, ar mes pirmi sugebėsime pelnyti įvartį."

Tuo tarpu ekipos veteranas, kuris taip pat praleido šešerius savo metus būtent "Arsenal" gretose, Robertas Piresas yra įsitikinęs, kad "Villarreal" įveiks varžovus ir keliaus į pusfinalį: "Nepaisant to, kad negalės rungtyniauti keli svarbūs žaidėjai, manau, kad tikrai galime patekti į kitą etapą. Mūsų sudėtis yra tikrai gera, turime ne vieną aukštos klasės žaidėją. Viskas yra mūsų pačių rankose, nematau priežasčių, kodėl "Arsenal" yra vertesni už mus keliauti toliau."

Niekas šioje poroje taip pat dar nėra aišku. "Arsenal", galbūt, ir yra šiek tiek geresnėje situacijoje dėl išvykoje įmušto įvarčio, tačiau kodėl to paties negali padaryti ir "Villarreal" ? Galima drąsiai sakyti tik viena – visi atsakymai taps aiškūs tik mačui pasibaigus.