Čempionų lygos trečiadienio mačų apžvalga © Eurofootball.lt
Trečiadienį stipriausiame Senojo žemyno futbolo turnyre ir toliau tęsis šeštojo turo kovos. Šįsyk savo mačus žais E, F, G ir H grupių komandos.

Tad EuroFootball.lt siūlo jums trumpai apžvelgti artėjančias rungtynes


E grupė:

Glazgo "Celtic" – "Villarreal"

Pirmasis šios grupės mačas vyks Glazge, kur vietos „Celtic“ kausis su Ispanijos „Villarreal“ ekipa. Abiejų komandų likimas jau aiškus, mat Celtic“ su vos 2 taškais grupėje yra ketvirti, o „Villarreal“ žengia antras su 9 taškais. Pirmasis komandų susitikimas baigėsi ispanų pergale 1-0.

Nė vienos pergalės šiame turnyre dar neiškovoję škotai, sieks šią seriją nutraukti namuose, būtent toks turėtų būti pagrindinis jų tikslas. Vis tik „Villarreal“ saugo Santi Cazorlos teigimu, ispanai nesiruošia nusileisti: “Nevažiuojame į Glazgą tiesiog sužaisti paskutinių rungtynių, mūsų tikslas bus tik pergalė.“

Šiai saugo nuomonei pritarė ir ekipos treneris Manuelis Pellegrinis, kurio teigimu komanda neturi teisės atsipalaiduoti, nes jų dabartinis tikslas yra grupėje likti pirmiems. Dėl to ir galime laukti įnirtingos kovos Škotijoje.


"Man Utd" – "Aalborg"

Analogiška situacija yra šioje poroje, nes „Man Utd“ jau užsitikrinę kelialapį į kitą etapą savo sąskaitoje turėdami 9 taškus, o „Aalborg“ yra treti su 5 taškais. Pirmoji šių klubų akistata Danijoje, baigėsi svečių pergale 3-0.

Nors šis mačas faktiškai jau nieko nelemia, „Man Utd“ stratego Sero Alekso Fergusono teigimu, komandos tikslas yra pirmoji vieta: „Mus tenkins tik pergalė, nes norime šį etapą pabaigti pirmoje vietoje. O tam reikia laimėti mums patiems ir tada galėsime nesidairyti į kitą grupės mačą.“

Tuo tarpu Danijos klubas nebeturi jau dėl ko kovoti, nebent dėl garbės, nes jau aišku, jog jie aukščiau trečios vietos nepakils ir nenusileis. Tačiau ši vieta turėtų tenkinti „Aalborg“, mat būtent trečioji vieta grupėje suteikia šansą kovas tęsti UEFA Taurės turnyre. Bet kokiu atveju galima tikėtis, jog mačas bus patrauklus akiai.



F grupė:

"Lyon" – Miuncheno "Bayern"

Šis F grupės susitikimas, tai lyderių dvikova, kurioje spręsis kuri ekipa užims pirmąją vietą. Tik dėl geresnio įvarčių santykio „Lyon“ kol kas su 11 taškų žengia pirmas, o „Bayern“ su tiek pat taškų yra antroje vietoje. Pirmasis ekipų susitikimas Vokietijoje, baigėsi lygiosiomis 1-1.

Vis dėlto prancūzai turi ir nuostolių, nes vargu ar aikštėje pasirodys vieni iš komandos lyderių, tai puolėjas Karimas Benzema ir saugas Juninho. Šių dviejų žaidėjų netektis gali turėti įtakos žaidimui, tačiau stratego Claudo Puelio nuomone, komanda vis tiek yra pakankamai pajėgi: „Be abejo, kad mums trūks jų, tačiau komandoje yra ne vienas puikus žaidėjas.“

Prieš rungtynes ir ekipų nuotaikos turėtų būtų skirtingos, nes savaitgalį savo šalies čempionatuose jiems sekėsi skirtingai – „Lyon“ patyrė netikėtą nesėkmę, o „Bayern“ tik paskutinėmis minutėmis palaužė varžovų pasipriešinimą. Šių komandų akistata bus įdomi, juk susitinka Vokietijos bei Prancūzijos čempionai.


Bukarešto "Steaua" – "Fiorentina"

Tuo tarpu kitas grupės mačas yra labai svarbus, nes „Steaua“ pergalės atveju užimtų trečią vietą grupėje ir jai būtų suteikta teisė žaisti UEFA Taurės turnyre. Šiuo metu jie su vos 1 tašku yra ketvirti, o „Fiorentina“ su 3 taškais yra trečia.

Šio susitikimo svarbą suprantu ir abiejų klubų treneriai. Rumunų klubo stratego Dorinelo Munteanu teigimu, komanda turi atiduoti visas jėgas: „Žinome, kad tik pergalė yra mūsų vienintelis šansas, tad ir bandysime ją pasiekti bet kokiomis sąlygomis.“ Tuo tarpu „Fiorentina“ vadovaujantis Cesare Prandeli teigė: „Turime susikaupti, nes kitu atveju galime būti už tai labai skaudžiai nubausti.“

Šeimininkams lengvas mačas tikrai nenusimato, nes „Fiorentina“ priekyje turi du galingus puolėjus, kurie bus pasiruošę išnaudoti menkiausias klaidas. Vis dėlto, jei Rumunijos klubas nori pasiekti pergalę, jiems teks ne tik gintis, tačiau ir patiems pulti. Juk jei neįmuši – nelaimėsi.“



G grupė:

Kijevo "Dinamo" – Stambulo "Fenerbahce"

Šių komandų situacija grupėje yra skirtinga. Nes „Dinamo“ su 5 taškais yra trečias, o turkai turi 2 taškus ir yra ketvirti. Pirmasis ekipų mačas Stambule, baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Taigi, ukrainiečiams pakaktų ir lygiųjų, jog jie liktų treti grupėje, tuo tarpu „Fenerbahce“ klubui yra būtina tik pergalė. Būtent šį tikslą ir įvardino treneris Luisas Aragonesas: „Žinome, kad mūsų laukia sunkios rungtynės, tačiau taip pat žinome, koks yra mūsų tikslas. Pergalė ir tik pergalė mus tenkintų, tad į Ukrainą ir nevažiuojame galvodami apie nieką kitą.“

Būtent todėl, kad abi komandos turi dėl ko kovoti, galima laukti labai atkaklios kovos Kijeve.


"Porto" – Londono "Arsenal“'

Tuo tarpu šis mačas yra grupės lyderių akistata. „Porto“ kol kas žengia antri su 9 taškais, o „Arsenal“ savo sąskaitoje turi 11 taškų ir yra pirmas. Pirmasis komandų susitikimas Anglijoje, baigėsi šeimininkų pergale 4-0.

Tačiau portugalų stratego Jesualdo Ferreriso teigimu, tikslas šiuo metu yra pirmoji vieta: „Žaidžiame namuose, tai yra paskutinės grupės etapo rungtynės, todėl kovosime tik dėl pergalės. Net neabejoju, kad jos norės ir priešininkai, tačiau būsime tam pasiruošę.“

„Arsenal“ vadovaujantis Arsenas Wengeras įspėjo savo ekipos žaidėjus, jog Porto mieste jų laukia tikrai įnirtingas mūšis. Būtent tokio mūšio ir derėtų tikėtis, nes abi komandos puikiai žino savo tikslus.



H grupė:

Turino "Juventus" – Borisovo "BATE"

Šis susitikimas bus formalumas tik šeimininkams, o svečiams iš Baltarusijos, pergalės atveju dar galbūt pavyktų grupėje likti tretiems. „Juventus“ sąskaitoje yra 11 taškų ir pirmoji vieta, o „BATE“ su 2 taškais yra ketvirta. Pirmoji akistata Baltarusijoje, baigėsi lygiosiomis 2-2.

Po gan netikėtų lygiųjų pirmame mače, „Juventus“ tikrai norės įrodyti, jog tai buvo tik atsitiktinumas. Būtent juos ir derėtų laikyti rungtynių favoritais. Tačiau „BATE“ vis dar nori iškovoti pirmąją savo pergalę: „Tai yra nuostabu, kai gauni šansą rungtyniauti prieš tokį klubą, kaip „Juventus“, tačiau mes norime iškovoti pirmąją pergalę, todėl to į Turiną ir vykstame.“

Tuo tarpu italų ekipos strategas Claudio Ranieri teigė, jog, ką ši komanda sugeba, galima buvo įsitikinti pirmame mače, todėl šis susitikimas bus nelengvas. „BATE“ tikrai atrodo neblogai, nors ir nė karto nelaimėjo, tačiau juos verta pagirti už pastangas, kurios jiems dažnai atneša daug naudos.


Madrido "Real" – Sankt Peterburgo "Zenit"

„Real“ šioje grupėje žengia antras turėdamas 9 taškus, o „Zenit“ su 5 taškais yra trečioje vietoje. Pirmasis mačas Rusijoje, baigėsi svečių pergale 2-1.

Tai bus kartu r pirmasis mačas naujajam „Real“ ekipos treneriui Juande Ramosui, kuris teigė: „Stengsimės atiduoti visas jėgas ir rungtyniauti puikiai. Šios rungtynės yra svarbios, nes palankiai susiklosčius kitam grupės mačui, galime kilti į pirmąją vietą.“

Vis tik ekipą ir toliau kankina traumos, tačiau ir likusiems komandos žaidėjams kovingumo trūkti neturėtų. Bus įdomu stebėti, kaip seksis naujajam „Real“ klubo treneriui ir kokių korekcijų starto sudėtyje jis galbūt padarys. Be abejo, J.Ramosas norės įrodyti, jog yra tinkamas šiam postui, tad rungtynės laukai tikrai įdomios."