Čempionų lygos trečiadienio rungtynių apžvalga © Eurofootball.lt
Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje tęsis 5 turo kovos. Savo santykius aiškinsis A, B, C ir D grupių komandos.

A grupė

Stambulo "%c00129" (3 taškai) – "%c00071" (7)
Teisėjas – Luis Medina Cantalejo (Ispanija)

Turkams, norint pakovoti dėl kelialapio į aštuntfinalį, yra būtina pergalė. Tačiau kitas klausimas, ar „Besiktas“ atgauti pasitikėjimą savo jėgomis po triuškinančio nokauto praėjusiame ture, kai pralaimėjo „Liverpool“ net 0-8.

„Vis dar turime galimybių patekti į kitą etapą. Jei pelnysime tris taškus, viską lems paskutinės rungtynės Porte. Visa komanda jaučia rungtynių su „Marseille“ svarbą. Privalome pamiršti košmarą Liverpulyje ir trečiadienį kautis dėl pergalės“,- viltingai kalbėjo Stambulo ekipos treneris Ertugrulas Saglamas.

Vis tik šeimininkai turės verstis be traumuotų gynėjų Serdaro Kurtuluso, Lamine Diatta, Gokhano Zano ir Ibrahimo Kaso.

„Marseille“ strategui Erikui Geretsui „Besiktas“ turėtų būti pažįstama ekipa – pastaruosius dvejus metus treneris dirbo Turkijos klubuose „Galatasaray“ ir „Kayserispor“.

Prancūzams šiose rungtynėse padėti jau galės kelio traumą išsigydęs saugas Lorikas Cana.

Pirmoje komandų tarpusavio dvikovoje rugsėjį Marselyje rezultatu 2-0 laimėjo šeimininkai.

"%c00045" (4) – "%c00109" (8)
Teisėjas – Roberto Rosetti (Italija)

Įkvėpti fantastiškos pergalės prieš „Besiktas“, „Liverpool“ sieks pergalės ir šiame mače, kuri sustiprintų viltis patekti į kitą etapą. Įdomu, kad „Porto“ dar niekada nėra laimėjęs Anglijoje.

Tačiau Liverpulio ekipos strategas Rafa Benitezas prieš rungtynes pareiškė, kad jo komanda žūtbūt nepuls į ataką: „Privalome nepralaimėti. Dar svarbiau būtų nugalėti, tačiau reikės žaisti atsargiai, kad nepadarytume klaidos. Ir jei iškovosime bent tašką, o „Marseille“ nelaimės Stambule, turėsime realių šansų žengti tolyn“.

Šeimininkams dėl traumų negalės padėti Danielis Aggeris, Jermaine‘as Pennatas ir Xabi Alonso. Tačiau į rikiuotę grįžta „Besiktas“ 3 įvarčius įmušęs Yossi Benayounas. R.Benitezas žadėjo leisti į aikštę ir Javierą Mascherano, kuris praleido pergalingas savaitgalio „Premier“ lygos rungtynes su „Newcastle“ (3-0).

„Porto“ tuo tarpu galės manipuliuoti visais stipriausiais turimais žaidėjais. Portugalų treneris Jesualdo Ferreira prieš būsimas rungtynes kalbėjo: „Tiesa, kad lygiosios mums būtų naudingas rezultatas. Tačiau jeigu taip mastysime, į gera tai neišeis. Turėsime žaisti sau įprastą futbolą, pilna jėga, o ne „laikyti“ rezultatą“.

B grupė

Trondheimo "%c00217"(7) – Londono "%c00042"(8)
Teisėjas – Olegario Benquerenca (Portugalija)

B grupėje įdomybės tęsiasi – visų nurašytas “Rosenborg” po 4 turų nelauktai įsitvirtino 2 grupės vietoje. Paradoksalu, tačiau sėkmingo žaidimo su “Chelsea” atveju norvegai galėtų užsitikrinti kelialapį į aštuntfinalį.

„Viskas ko norime – patekti į kitą etapą ir tam reikia pasiekti teigiamą rezultatą. Vienu tašku pirmaujame grupėje ir turime neblogas galimybes patekti į aštuntfinalį. Sėkmingas pasirodymas Europos taurėse mums svarbesnis už viską“,- lakoniškai rungtynių išvakarėse kalbėjo „Chelsea“ treneris Avramas Grantas.

Londono klubui negalės padėti nemažai traumuotų futbolininkų – Petras Čechas, Michaelis Ballackas, Florentas Malouda, Ricardo Carvalho, ir Paulo Ferreira.

Nepaisant sėkmingo pasirodymo Čempionų lygoje, „Rosenborg“ ką tik pasibaigusiame Norvegijos čempionate užėmė tik 5 vietą.

Pirmoji tarpusavio dvikova Londone baigėsi lygiosiomis 1-1.

"%c00004"(3) – Gelzenkircheno "%c00015"(4)
Teisėjas – Frankas De Bleeckere (Belgija)

Šių ekipų dvikovoje kol kas geresnė „Schalke“ padėtis – vokiečiai paskutiniame ture namie priims „Rosenborg“, tuo tarpu „Valencia“ teks keliauti į Londoną.

Valensijos ekipa, panašu, vis dar ieško būdų, kaip išbristi iš krizės – savaitgalį Ispanijos čempionate „Šikšnosparniai“ 0-1 nusileido Santandero „Racing“ ekipai.

„Turime laimėti paskutinius du grupės susitikimus. Tačiau pirmiausiai galvojame apie rungtynes su „Schalke“. Jei įveiksime vokiečius, galėsime pradėti galvoti apie varžybas Londone“,- ryžtingai kalbėjo naujasis „Valencia“ treneris Ronaldas Koemanas.

Šeimininkų gretose abejojama dėl Miguelio Angelo Angulo galimybių žaisti. Panaši situacija ir su Gelzenkircheno ekipos nariu Jermaine‘u Jonesu, kuris turi problemų su kulkšnimi.

Tuo tarpu savaitgalį į „Schalke“ gretas po traumos grįžęs Kevinas Kuranyi iš karto dviem įvarčiais prisidėjo prie savo klubo pergalės Bundesligoje prieš „Hannover“ 3-2.

Pirmąją tarpusavio dvikovą Vokietijoje 1-0 laimėjo „Valencia“.

C grupė

Bremeno "%c00016"(3) – Madrido "%c00003"(8)
Teisėjas – Pieter Vink (Olandija)

„Werder“ C grupėje atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje, tačiau komandos treneris Thomas Schaafas apie artėjančias rungtynes kalba ryžtingai: „Esame motyvuoti laimėti šias rungtynes, nes norime patekti į kitą etapą. Rungtyniaudami prieš galingui klubus mes labiau susikoncentruojama kovai. Tikiuosi aikštėje priimsime teisingus sprendimus, nes žaidžiant su „Real“ klysti negalima“.

Bremeno ekipai padėti negalės traumuotas Danielis Jensenas, iš aikštės mače su „Lazio“ pašalintas Diego. Kojos traumą patyrusį Timą Wiese vartuose tikriausiai pakeis Christianas Vanderis. Tuo tarpu puolimu grandyje jau turėtų žaisti Boubacaras Sanogo, kuris praleido savaitgalio Bundesligos rungtynes su „Energie“ (2-0) dėl muštynių su komandos draugu.

„Real“ į Vokietiją atvyko be kelio traumas besigydančių Gabrielio Heinzes ir Weslio Sneijderio, bei gripu susirgusių Roystono Drenthe ir Roberto Soldado.

Savotiško spalvingumo mačui pridės faktas, kad Madrido ekipą treniruoja vokeitis Berndas Schusteris.

„Real“ praėjusį savaitgalį Ispanijos čempionate prarado taškus, kai 1-1 sužaidė su „Murcia“.

Pirmąją komandų dvikovą rugsėjį Madride rezultatu 2-1 laimėjo „Karališkasis“ klubas.

Romos "%c00019"(5) – Pirėjo "%c00131"(5)
Teisėjas – Howard Webb (Anglija)

Šios rungtynės abejoms komandoms yra itin svarbios. Tačiau mačo favoritu laikomas „Lazio“.

„Mes niekada nepralaimime pačių svarbiausių dvikovų, jose žaidžiame solidžiai. Svarbiausia šį vakarą bus rungtyniauti visa širdimi ir šaltais nervais. Patekimas į aštuntfinalį įrodytų, kad esame padarę pažangą“,- sakė Romos klubo strategas Delio Rosi.

„Lazio“ šiose rungtynėse negalės padėti traumuoti gynėjas Lorenzo de Silvestri ir saugas Massimo Mutarelli.

„Lazio“ klubas praėjusį savaitgalį Italijos čempionate 1-0 įveikė „Parma“ ir nutraukė trijų pralaimėjimų seriją.

Graikai į Romą atvyko be traumuotų Didier Domi ir Julio Cesaro, tačiau juos atlydėjo 8 tūkstančių sirgalių armija.

Pirmasis komandų susitikimas Pirėjuje baigėsi taikiai, 1-1.

D grupė

Glazgo "%c00119" (6) – Donecko "%c00145" (6)
Teisėjas – Bertrand Layec (Prancūzija)

„Celtic“ Gordonas Strachanas treneris prieš bene svarbiausią grupės mačą savaitgalio varžybose su „Aberdeen“ (3-0) leido pailsėti vartininkui Arturui Borucui ir saugui Paului Hartley.

„Shakhtar“ padėti negalės Fernandinho. Abejojama ir dėl Nery Castillo galimybių žaisti.

„Turime nepraleisti ankstyvo įvarčio, žaisti sau įprastą futbolą ir neatiduoti iniciatyvos varžovams. Esu įsitikinęs, kad tai bus puikios rungtynės“, - prieš kovą mintimis dalijosi G.Strachanas.

„Shakhtar“ treneris Mircea Lucescu kalbėjo: „Celtic“ yra labai stiprūs savo aikštėje, kur juos puikiai palaiko savi aistruoliai. Vis tik manau, kad turėsime progų kontratakuodami ir pasieksme sau naudingą rezultatą“.

Palankiai susiklosčius aplinkybėms 6 ture, Donecko klubui šiame mače gali pakakti ir lygiųjų, kadangi pirmąjį mačą Ukrainoje jie laimėjo 2-0.

Lisabonos "%c00130" (3) – "%c00062" (9)
Teisėjas – Herbertas Fandelis (Vokietija)

Italijos klubas jau po šių varžybų gali užsitikrinti D grupės nugalėtojų vardą.

Nepaisant to, kad per 4 rungtynes surinko tik 3 taškus, „Benfica“ žada kautis iki galo.

„Eisime į aikštę laimėti. Tą patį darysime ir paskutinėse grupės rungtynėse. Komandos psichologinė forma yra aukšta, sportinė forma taip pat puiki. Turime vilčių pavyti „Shakhtar“ arba „Celtic“ ir laimėti kelialapį į UEFA taurės varžybas“,- sakė Lisabonos klubą treniruojantis ispanas Jose Antonio Camacho.

Pirmąjį komandų susitikimą Milane 2-1 laimėjo dabartiniai Čempionų lygos taurės savininkai.

„Lyginant su pirmuoju susitikimu, „Benfica“ bus labai pasikeitusi. Portugalai į savo sudėtį įtraukė daug jaunų ir labai perspektyvių žaidėjų“, - sakė „Milan“ treneris Carlo Ancelotti.