Favoritų pergalės Ispanijoje čempionate © Eurofootball.lt
Ispanijos čempionate šeštadienį vyko trejos XX turo rungtynės.

Pergalę prieš La Korunijos "Deportivo" ekipą išvykoje net po 18 metų pertraukos šventė Madrido "Real" klubas, nugalėjęs varžovus rezultatu 3-1.

Svečiai jau 6 minutę galėjo būti priekyje, tačiau nuo puikaus Karimo Benzemos smūgio savus vartus apsaugojo "Deportivo" vartininkas Aranzubia. Vis tik "Real" jau netrukus išsiveržė į priekį - 13-ąją minutę saugas Estebanas Granero smūgiu galva iš arti pelnė įvartį.

Kėliniui įpusėjant svečiai turėjo dar kelis puikius šansus pasižymėti, tačiau pirma puikios progos neišnaudojo Raulis, kiek vėliau ir K.Benzema.

Vis dėlto dar nesibaigus pirmajame kėliniui "Real" rezultatą padvigubino - Kaka tiksliu perdavimu išvedė Guti vieną prieš vartininką, tačiau šis perdavė kamuolį kulnu, taip suklaidindamas visus varžovus, K.Benzema, kuris pelnė įvartį jau į tuščius vartus.

Po didžiosios pertraukos vaizdas nesikeitė, mat "Real" ir toliau valdė žaidimą, o "Deportivo" nieko itin pavojingo sukurti nepavyko. Tačiau intriga atgijo 87-ąją minutę, kai Sergio Ramosas baudos aikštelėje neleistinai sužaidė prieš puolėją Riki.

Mačo arbitras užfiksavo pražangą, o 11 metrų baudinį realizavo tas pats Riki. Šeimininkai bandė per likusį laiką pelnyti dar vieną įvartį bei taip išplėšti bent jau tašką, tačiau visus planus sujaukė tas pats K.Benzema, pasižymėjęs po tikslaus Alvaro Arbeloa perdavimo.


Tris taškus iškovojo ir pirmenybių lyderė "Barcelona", taip pat išvykoje 1-0 nugalėjusi "Sporting" klubą. Vienintelį įvartį mače pelnė Pedro Rodriguezas. Tuo tarpu anksčiausiai vykusiame dienos mače savo varžovus minimalia persvara pranoko ir Barselonos "Espanyol" ekipa.

Rezultatai:

La Korunijos "Deportivo" 1 - 3 Madrido "Real"
13' [0 - 1] Esteban Granero
40' [0 - 2] Karim Benzema
87' [1 - 2] Riki (iš 11 metrų baudinio)
90' [1 - 3] Karim Benzema

Chichono "Sporting" 0 - 1 "Barcelona"
30' [0 - 1] Pedro Rodriguez

Barselonos "Espanyol" 1 - 0 Bilbao "Athletic"
58' [1 - 0] Luis Garcia