Ispanijoje - užtikrinta "Valencia" pergalė © Eurofootball.lt
Ispanijos pirmenybėse šeštadienio vakarą vyko trys 35-tojo turo susitikimai.

Užtikrintą pergalę namuose iškovojo "Valencia" klubas, kuris privertė antrą pralaimėjimą iš eilės patirti šalies čempioną Madrido "Real".

Šeimininkai jau nuo mačo pradžios turėjo žaidimo gijas savo rankose. 5 minutę tai galėjo virsti ir įvarčiu, tačiau nuo Rubeno Baraja smūgio fantastiškai išgelbėjo Ikeras Casillasas.

Netrukus dar vienu pavojingu smūgiu atsakė ir "Valencia" puolėjas Davidas Villa. 28 minutę šeimininkams pagaliau pavyko pasižymėti - gavęs perdavimą baudos aikštelėje Juanas Manuelis Mata suklaidino varžovą bei pasiuntė kamuolį į tinklą.

Po kelių minučių rezultatas tapo jau 2-0, kai reta Ikero Casillaso klaida pasinaudojo Davidas Silva. Kiek vėliau dar kartą pasižymėti pabandė ir Mata.

Kėlinio pabaigoje pavojingai į "Valencia" vartus smūgiavo svečių puolėjas Raulis, bet ispanui pasižymėti nepavyko.

54 minutę dar vieną šansą turėjo R.Baraja, tačiau po puikaus D.Villa perdavimo, saugui pasižymėti nepavyko. Vis dėlto 68 minutę būtent R.Baraja pelnė trečią komandos įvartį ir šeimininkai priekyje jau 3-0.

Iki mačo pabaigos rezultatas nepakito ir "Valencia" šventė svarbią pergalę, kovoje dėl galimybės kitą sezoną varžytis Čempionų lygos turnyre.

Rezultatai:

"Valencia" 3 - 0 Madrido "Real"
29' [1 - 0] Juan Manuel Mata
32' [2 - 0] David Silva
68' [3 - 0] Ruben Baraja

"Sevilla" 3 - 1 "Mallorca"
16' [0 - 1] Aritz Aduriz
33' [1 - 1] Frederic Kanoute (iš 11 metrų baudinio)
60' [2 - 1] Luis Fabiano
76' [3 - 1] Jesus Navas

Bilbao "Athletic" 1 - 0 Sevilijos "Real Betis"
29' [1 - 0] Ion Velez Martinez