Lietuvos rinktinės rungtynių su Farerų salomis reitingai © Eurofootball.lt
Devintoje Lietuvos rinktinės žaidėjų reitingavimo rubrikos dalyje EuroFootball.lt pabando įvertinti rinktinės žaidimą mače prieš Farerų salas balais nuo 1 iki 10.

Lietuvos rinktinė – 6 (Žaidimas buvo ne geresnis nei rungtynėse su Škotija, tačiau tikslas iškovoti tris taškus įvykdytas. Trūko tik aktyvesnio žaidimo paskutinį pusvalandį, greičiausiai dėl atsipalaidavimo)

Startinė sudėtis

Žydrūnas Karčemarskas – 7 (Gana gerai saugojo vartus ir atrėmė pora pavojingų varžovų smūgių. Pasirodymą kiek sugadino tik nelabai sėkmingas žaidimas ir praleidžiant įvartį mačo pabaigoje)

Arūnas Klimavičius – 5 (Dar vienos sudėtingos rungtynės krašto gynėjo pozicijoje. Neretai nespėdavo grįžti į gynybą ir jo krašte Farerų salų komanda surengė ne vieną išpuolį, klydo ir perduodamas bei išmušdamas kamuolį)

Andrius Skerla – 6 (Žaidė sėkmingiau nei mače su škotais, bet gynyboje dar trūko užtikrinto žaidimo)

Vidas Alunderis – 5 (Ne pats geriausias debiutas rinktinėje oficialiose varžybose. Darė bene daugiausiai klaidų iš gynėjų ir leido varžovų vartams atakuoti Lietuvos rinktinės vartus. “Paleido” antrą įvartį pelniusį Rogvi Jacobseną)

Kęstutis Ivaškevičius– 6 (Didžiąją rungtynių dalį žaidė gynybinėje pozicijoje ir rimtesnių klaidų nedarė, bet kažko naudingo į atakuojančius veiksmus neįnešė, o ir gindamasis daug darbo neturėjo)

Saulius Mikoliūnas – 6.5 (Atliko keletą pavojingų perdavimų, bet dėl traumos baigė rungtynes jau po pirmojo pusvalandžio)

Deividas Šemberas – 6 (Galėjo dažniau imtis iniciatyvos, trūko jo aktyvių veiksmų. Atliko pora aštrių reidų, bet tai nedavė realesnės naudos. Mačo pabaigoje prarado kamuolį ir leido varžovams surengti greitą išpuolį, po kurio buvo pelnytas įvartis)

Audrius Kšanavičius – 7 (Prireikė laiko įsibėgėti, bet netekus dviejų krašto saugų dėl traumų tapo daug svarbesnis komandai ir dažniau pradėjo imtis iniciatyvos bei draskyti varžovų gynybą aikštės krašte. Atliko rezultatyvų perdavimą)

Deividas Česnauskis– 6 (Pradėjo mačą neblogai, tačiau išskyrus vieną kitą perdavimą daugiau nieko nespėjo nuveikti, buvo grubiai sustabdyrtas ir galų gale pakeistas dėl traumos)

Edgaras Jankauskas – 7.5 (Patyręs puolėjas paneigė skeptikų kalbas ir pademonstravo, jog dar gali būti naudingas Lietuvos rinktinei. Sugebėjimu palaikyti kamuolį ir tiksliai perduoti komandos draugams padėjo kurti pavojingiausias lietuvių atakas. Pats įmušė įvartį, kartą rimtai privertė padirbėti vartininką, o taip pat buvo vienas ir antrojo įvarčio kūrėjų)

Tomas Danilevičius – 6.5 (Kartu su E.Jankausku pirmoje pirmo kėlinio pusėje dominavo prieš varžovų gynėjus, bet dėl dviejų traumų buvo vėliau atitrauktas į vidurio saugo poziciją, kur komandai nėra toks naudingas kaip žaisdamas atsitraukusiu puolėju. Vis tik dar kartą papildė įvarčių sąskaitą ir yra per žingsnį nuo visų laikų Lietuvos rinktinės naujo rezultatyvumo rekordo)

Atsarginiai

(32') Mindaugas Kalonas - 6 (Buvo priverstas žaisti sau neįprastoje dešinio saugo pozicijoje ir nors su kamuoliu buvo neretai ten neatnešė ypatingos naudos)

(32') Andrius Velička – 6.5 (Rezultatyvusis puolėjas po truputį įsižaidžia Lietuvos rinktinėje ir nors įmušti vėl nesugebėjo, tačiau tam ir neturėjo realių progų, o apskritai žaidė naudingiau komandai. Kelis kartus tiksliais perdavimais, tarp jų ir vienu tolimu M.Kalonui, po kurio smūgio nemažai žiūrovų jau patikėjo įvarčiu, padėjo sukurti šansų atakuoti vartus)

(86') Aurimas Kučys- 6 (Šiek tiek pagyvino žaidimą aikštės viduryje, bet turėjo per mažai laiko parodyti ką gali)

Vyr. treneris

Algimantas Liubinskas – 6 (Nesuklydo suteikdamas galimybę šį kartą startinėje sudėtyje žaisti A.Kšanavičiui ir E.Jankauskui, tačiau trenerio planuotą sistemą, kuri veikė neblogai, sugriovė traumas D.Česnauskiui ir S.Mikoliūnui)

-

Tai buvo subjektyvus EuroFootball.lt įvertinimas. Norėtume sužinoti ir Jūsų nuomonę.

Siūlome žaidėjus reitinguoti pagal tokią skalę:

10: Fantastiškai - Absoliučiai nepakartojamas, idealus pasirodymas.
9: Puikiai - Aukščiausios klasės žaidimas, vertas rungtynių geriausiojo titulo.
8: Labai gerai - Žaidė įspūdingai ir patikimai.
7: Gerai - Rungtyniavo gerai ir beveik neklydo.
6: Vidutiniškai - Pradinis balas. Neklydo, bet ir neatliko nieko ypatingo.
5: Prastai - Darė klaidų ir žaidė nelabai sėkmingai.
4 ir mažiau: Blogai - Darė daug klaidų ir nusipelno kritikos.