Nuomonė: Anglijos "Premier" lygos savaitės komanda © Eurofootball.lt
Kaip ir kiekvieną savaitę po Anglijos „Premier“ lygos visų mačų portalas EuroFootball.lt pateikia Jums savo sudarytą turo komandą. Pateikiame Anglijos pirmenybių 12-ojo turo savaitės komandos vienuoliktuką.

Vartininkas:

Antti Niemi (Londono „Fulham“)

Vartininkas iš Suomijos puikiai gynė „Fulham“ komandos vartus namuose 3-1 laimėtose rungtynėse prieš „Reading“ klubą. Jis atmušė svečių saugo Stepheno Hunto išpuolį, taip pat atrėmė artimą gynėjo Michaelo Dubbery ataką. Rungtynių pabaigoje gelbėjo komandą nuo „Reading“ kapitono Nicky Shorey baudos smūgio.

Tiesa, puikų vartininko pasirodymą apkartino momentas įvykęs 54-ąją minutę, kai po pakelto kampinio suomiui ekipos gynėjai sutrukdė laiku išbėgti iš vartų ir kamuolys praskriejęs link tolimojo virpsto pateko puolėjui Kevinui Doyle`ui tiesiai ant galvos ir airis iš poros metrų smūgiavo tiksliai.

Gynėjai:

Noe Pamarotas („Portsmouth“)

Bene geriausias varžybas „Portsmouth“ komandoje sužaidė gynėjas iš Prancūzijos Noe Pamarotas, kuris 4-1 laimėtame mače su „Newcastle“ pasižymėjo nuostabiu įvarčiu iš maždaug 25 metrų distancijos, pasiuntęs kamuolį į viršutinį vartų kampą.

Pirmu rungtynių įvarčiu jis užvedė komandą, kuri per pirmąsias 11 minučių išvykoje sugebėjo pirmauti prieš „šarkas“ rezultatu 3-0. Be to, prancūzas puikiai pasijungdavo prie savo komandos draugų atakų, ne kartą po jo smūgių kamuolys galėjo atsidurti ir antrą kartą vartų tinkle. Gynyboje ypač pastebimų klaidų nedarė

Kolo Toure (Londono „Arsenal“)

Centrinėse 12 turo varžybose su „Man Utd“ klubu legionierius iš Dramblio Kaulo Kranto nuostabiai pasijungdavo prie „kanonierių“ greitų atakų bei spėdavo vienas pirmųjų grįžti į gynybą bei ginti savo tvirtovę.

Pirmajame kėlinyje neleido prasmūgiuoti puolėjui Wayne`ui Rooney, kuris po Cristiano Ronaldo perdavimo gali blykstelėti, tačiau K.Toure patikimai ir drąsiai slysdamas išmušė kamuolį iš jo kojų. Įpusėjus pirmajam kėliniui gynėjas turėjo šansą pasižymėti ir pats, kai gavęs saugo iš čekiuos Tomašo Rosicky perdavimą iš toli „šovė“ kiek virš vartų.

Williamas Gallas (Londono „Arsenal“)

Galima pavadinti taip – pirmojo kėlinio su „Man Utd“ antiherojus, bet viso mačo didvyris. „Arsenal“ ekipos kapitonas sužaidė nuostabias rungtynes. Pačiose pirmosiose minutėse po Ryano Giggso perdavimo neleido pasiekti kamuolį Carlosui Tevezui, taip išmušdamas jį už galinės linijos.

35-ąją turėjo nuostabų šansą išvesti „kanonierius“ į priekį, kai po pasitarimo su Cescu Fabregasu ir jo atlikto baudos smūgio prancūzas iš arti smūgiu galva vos nenuginklavo Edwino van der Saro.

Pirmojo kėlinio pabaigoje po C.Ronaldo perdavimo į baudos aikštelę W.Rooney nepataikė į kamuolį, ir prancūzas bandydamas išmušti kamuolį jį pasiuntė į savų vartų tinklą. Tačiau šį momentą aptemdė paskutinių rungtynių fragmentas, kai po sumaišties „raudonųjų velnių“ baudos aikštelėje W.Gallas sugebėjo iš krašto pasiųsti kamuolį į vartus ir išplėšti lygiąsias.

Patrice`as Evra („Man Utd“)

Vienas geriausių Mančesterio futbolininkų rungtynėse su „Arsenal“. Atliktas neblogas darbas gynyboje, bei puikūs pasijungimai prie komandos draugų surengtų atakų. Po vienos iš jų būtent po P.Evra perdavimo C.Ronaldo persvėrė rezultatą savo komandos naudai 2-1.

Saugai:

Cristiano Ronaldo („Man Utd“)

Eilinės nuostabios varžybos Portugalijos rinktinės žvaigždei. Dešiniajame krašte buvo beveik nesustabdomas. Pirmame kėlinyje po jo perdavimų galėjo įmušti W.Rooney, bet tam sutrukdė K.Toure.

Tuo tarpu paskutinę pirmojo kėlinio minutę C.Ronaldo „išmaudė“ Gaelį Clichy, atliko perdavimą linki artimojo virpsto ir nors W.Rooney nepavyko pataikyti į kamuolį, jį į vartus įsimušė W.Gallas.

Be to, ir antrajame kėlinyje portugalas drąskė varžovų gynybą ir 82-ąją minutę po P.Evra perdavimo iš arti pasiuntė kamuolį į tinklą ir taip pelnė jau ketvirtąjį savo įvartį Anglijos „Premier“ lygoje.

Simonas Daviesas (Londono „Fulham“)

Antros, labai vykusios rungtynės Velso rinktinės saugui. Praėjusiame ture baudos smūgiu pasižymėjęs mače su „Sunderland“, šį kartą 29-erių metų žaidėjas taip pat išvedė savo ekipą į priekį rungtynėse su „Reading“.

17-ąją minutę kamuolys atšoko tiesiai S.Daviesui po kojomis ir valas nieko nelaukdamas nestabdydamas kamuolio pasiuntė jį į kairįjį apatinį vartų kampą, nepalikdamas jokių vilčių Marcusui Hahnemannui. Paskutinę kėlinio minutę atliko rezultatyvų perdavimą puolėjui Davidui Healy, kuris savo šanso neiššvaistė.

Lee Carsley (Liverpulio „Everton“)

Nuostabias varžybas sužaidė ir „Everton“ ekipos vidurio saugas, kuris nuoširdžiai dirbo tiek gynyboje, tiek puolime. Pirmajame kėlinyje blokavo pavojingą galėjusią būti saugo Danielio de Ridderio ataką.

Pom pertraukos L.Carsley tiesiog siautėjo. Po jo puikaus smūgio kamuolys „prašvilpė“ greta „devyniukės“. Per teisėjo pridėtą laiką airis smūgiu iš už baudos aikštelės ribų pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą, tai išvesdamas „irisus“ į priekį.

Po minutės po stulbinančio perdavimo galva iš savo aikštės pusės po traumos į aikštę sugrįžęs jaunasis puolėjas iš Anglijos Jamesas Vaughanas atitrūkęs nuo gynėjo globos nuginklavo „Birmingham“ vartininką Maiką Taylorą ir taip padėjo tašką 3-1 laimėtame mače.

Cescas Fabregasas (Londono „Arsenal“)

Ispanų vunderkindas ir toliau nenustoja stebinti savo fantastišku žaidimu. Praėjusiame ture po jo taiklaus smūgio „Arsenal“ klubas iš Liverpulio parsiveržė lygiąsias, o mače su „Man Utd“ saugas taip pat neliko „sausas“.

Pirmame kėlinyje po jo atlikto baudos smūgio galėjo pasižymėti kapitonas W.Gallas, bet vartus apsaugojo E.van der Saras. Visgi pačio antrojo kėlinio pradžioje gavęs naujoko Bacary Sagna perdavimą C.Fabregasas būdamas laisvas pasiuntė kamuolį į tuščius vartus iš atstatė „status quo“. Tai buvo jau 11 jo įvartis šiame sezone.

Puolėjai:

Johnas Utaka („Portsmouth“)

Vasarą iš Prancūzijos „Rennes“ komandos atvykęs puolėjas iš Nigerijos rungtynėse su „Newcastle“ po ilgos pertraukos galiausiai pelnė savo trečiąjį įvartį pirmenybėse. 11-ąją minutę futbolininkas pademonstravo puikią kamuolio valdymo techniką, kai atsitvėręs nuo varžovų gynėjo Claudio Cacapos apsivarė ir vartininką Steve`ą Harperį ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Davidas Healy (Londono „Fulham“)

Rungtynėse su „Reading“ žaidėjas aikštėje pasirodė iki mačo pabaigos likus žaisti kiek daugiau nei 20 minučių. Tiek laiko užteko Šiaurės Airijos nacionalinės rinktinės atakų lyderiui prisidėti prie antrojo komandos įvarčio, o trečiąjį futbolininkas pelnė pats.

Prabėgus vos penkioms minutėms nuo D.Healy pasirodymo po jo perdavimo iš dešiniojo krašto įvartį pelnė amerikietis Clintas Dempsey. Mačo pabaigoje airis galiausiai nutraukė „sausų“ rungtynių seriją pelnydamas trečiąjį įvartį. Iki šiol D.Healy paskutinį savo įvartį buvo įmušęs tik rugpjūčio mėnesį.