Finalo belaukiant. Žaidėjas. Kuklusis brazilas kovų sukūryje © Eurofootball.lt
Kai Kaká (%p01120) prieš 18 mėnesių susituokė su savo žmona Caroline, "Milan" prezidentas Silvio Berlusconi pareiškė, kad jis yra "vyras, už kurio visi tėvai norėtų ištekinti savo dukras". Laisvalaikiu dirbantis modeliu žaidėjas aikštėje yra tikras pastovumo modelis, ir šį sezoną dominavo UEFA Čempionų lygoje. Atakuojančio saugo dešimt įvarčių šį sezoną – geriausias rodiklis lygoje – atvedė "Milan" į dar vieną Čempionų lygos finalą prieš "Liverpool", bet Kaká nėra linkęs sureikšminti savo pasiekimų. Didžiai religingas futbolininkas išlieka vienu iš kukliausių figūrų futbole. Žodis "kerštas" nėra jo žodyno dalis.

"Finalas prieš "Liverpool" yra ne dėl keršto", - teigė brazilas – "Prieš du metus jie nugalėjo ir tiek. Mes tiesiog bandome susitelkti ties šiuo nauju finalu. Tai puiki proga įrašyti savo ir klubo vardą į turnyro istorijos puslapius. Finale visko gali atsitikti, žinome tai geriau nei bet kas kitas po tų rungtynių Stambul.." 2058 metų finale Kaká rungtyniavo įspūdingai, ir kerinčiame pirmajame kėlinyje griovė "Liverpool" gynybos užtvaras savo reidais ir tiksliais perdavimais.

Praėjus dviem metams kitam Anglijos klubui teko susitikti su puikiai žaidžiančiu Kaká. Jis įmušė du įvarčius į "Man Utd" vartus pirmosiose pusfinalio rungtynėse, o vėliau surengė šou prieš žaidėją dievinančius "raudonai-juodų" sirgalius "San Siro" stadione. 25 metų žaidėjas įmušė pirmąjį įvartį ir visas rungtynes buvo tikras "Milan" lyderis. "Man Utd" saugų linija taip ir nesugebėjo susitvarkyti su jo greičiu ir aikštės matymu – brazilas puikiai išnaudodavo laisvą erdvę prieš svečių gynybos liniją. "Prieš "Liverpool" žaisti turbūt bus sunkiau", - samprotauja Kaká - "Jie labiau stengiasi uždaryti erdves, tuo tarp "Man Utd" demonstruoja gražų futbolą ir taip pat leidžia žaisti tau. "Liverpool" labia organizuota komanda ir turi puikų trenerį. Gerai pažįstame Rafa Benitezą ir Steveną Gerrardą, bet "Liverpool" klube svarbiausia ne atskiri žmonės, jie yra labai stiprūs kaip komanda. Vis dėlto jei tektų pasirinkti vieną žaidėją, rinkčiausi Gerrardą. Jis yra lyderis, tikras jų atramos taškas."

Tą patį veikiausiai galima pasakyti ir apie Kaká "Milan" komandoje. Jis ne tik geriausių kombinacijų aikštėje šaltinis, bet ir tapo dėmesio centru už jos ribų. Kantrybė ir dėmesys, kuriuos jis demonstruoja nuolatinėms žiniasklaidos ir sirgalių reikmėms, parodo, kad žaidėjas sugeba neapsvaigti nuo sėkmės. Jis žaidžia geriausią futbolą savo karjeroje, bet tikina, kad "dar yra kur tobulėti, yra daug dalykų, kuriuos reikia išmokti. Palieku palyginimus su kitais žaidėjais žurnalistams ir treneriams, o pats noriu tik sunkiai dirbti ir tapti dar geresniu žaidėju. Tapti rezultatyviausiu niekada nebuvo mano tikslas. Nesu puolėjas, aš labiau atakų organizatorius, bet kol mano įvarčiai padeda "Milan" laimėti, esu laimingas."

Artėjant gegužės 23 dienai jo įvarčiai suteikė "Milan" daug pasitikėjimo savo jėgomis. "Čempionų lyga visada buvo mūsų pagrindinis tikslas. Sezoną pradėjome sėkmingai, vėliau turėjome prastą periodą, bet dabar, svarbiausią sezono dalį, vėl esame savo žaidimo viršūnėje." Netgi toks 11 metrų baudinių atrėmimo specialistas kaip Pepe Reina brazilo nejaudina. "Galvoju tik apie pozityvius dalykus – Stambule baudinį įmušiau, taigi esu pasirengęs mušti dar vieną. "Liverpool" 11 metrų baudinių serijose laimėjo svarbių varžybų, bet esu įsitikinęs, kad jie to daryti vėl nenorėtų. Nei viena komanda nežaidžia vien dėl baudinių."

Ryšys tarp "Milan" ir Kaká yra stiprus, per stiprus, kad leistų nuolatines kalbas apie jo galimą perėjimą į Madrido "Real" trukdyti santykiams su klubu. "Šis klubas yra kaip šeima. Čia jaučiuosi kaip namuose, ir tai man labai svarbu. Gandai apie "Real" man netrukdo. Turiu kontraktą su "Milan" iki 2011 metų ir išvyksiu tik jei jie norės mane parduoti." Tiesa, buvęs "Sao Paulo" žaidėjas atskleidė, kad jam 2003 metais išvykstant į Europą viskas galėjo pasisukti gerokai kitokia linkme. "Ne aš pasirinkau "Milan", o jie pasirinko mane. Galėjau pereiti į Londono "Chelsea", bet jie pirmiausia norėjo mane išnuomoti į Rusiją, tuo tarpu "Milan" rodė pasitikėjimą manimi nuo pat pradžių. Dabar tai prisimindamas labai džiaugiuosi savo likimu." Kitas svarbus likimo vingis Kaká laukia jau labai greitai...