A.Skarbalius: titulas turi atitekti A.Novikovui

Buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas Aurelijus Skarbalius savo kolekcijoje neturi geriausio metų Lietuvos žaidėjo prizo, tačiau 45-erių metų vyras per savo karjerą iškovojo daug titulų tiek Lietuvoje, tiek Danijoje, kur praleido geriausius savo karjeros metus.

A.Skarbalius 1994 m. buvo išrinktas geriausiu Lietuvoje žaidžiančiu futbolininku, 2002 m. tapo „Brondby IF“ klubo metų žaidėju. Nacionalinėje komandoje buvęs jos kapitonas iš viso yra sužaidęs 65 rungtynes ir patenka į visų laikų daugiausiai rungtynių rinktinėje sužaidusių dešimtuką.

2018 m., jau kaip treneris, A. Skarbalius grįžo į savo jaunystės klubą „Žalgirį“, tačiau vasarą dėl prastų rezultatų buvo atleistas, o 2019 m. jis pasitiko kaip „Trakų“ klubo vyriausiasis treneris.

Atidžiai Lietuvos futbolą 2018 m. stebėjęs specialistas su LFF.lt pasidalino mintimis apie geriausią metų žaidėją, galimybę triumfuoti mūsų šalyje žaidžiančiam lietuviui, A lygą pakeitusius legionierius ir A.Skarbalių pakeitusį Valdą Urboną.

APIE GERIAUSIĄ METŲ FUTBOLININKĄ

Kaip visada, geriausias futbolininkas turi būti tas, kuris yra svarbus savo klube kiekvienose rungtynėse. Žinoma, tikimės, kad tas futbolininkas turi būti vienas iš pagrindinių ir mūsų rinktinėje. Seniai mes turėjome Lietuvoje rungtyniaujantį žaidėją, kuris būtų realus kandidatas į metų geriausio titulą, tačiau 2018 m. toks galėjo būti Ovidijus Verbickas, jeigu jis metų pabaigoje nebūtų patyręs traumos. Puikų sezoną sužaidė Rolandas Baravykas, iš vartininkų geras pasirinkimas yra Ernestas Šetkus. Manau, kad šįkart titulą turėtų pelnyti Arvydas Novikovas, „Jagiellonia“ klube jis buvo tas žaidėjas, kuris vienas galėdavo laimėti rungtynes, o rinktinėje matėme, kad jeigu mums kažkas pavykdavo priekyje, tai ten beveik visada būdavo ir A. Novikovas. Jis stipriausias 2018 m. žaidėjas.

APIE GERIAUSIĄ METŲ Ą LYGOS FUTBOLININKĄ

2018 m. A lygoje turėjome labai neblogų legionierių, kurie kelia ir mūsų lygį. Matome kokie „Sūduvos“ rezultatai, kokie „Žalgirio“. Džiugu, kad išaugo jau ir nauja lietuvių karta, kuri gali sėkmingai konkuruoti šalies čempionate. Realus kandidatas laimėti geriausio A lygos žaidėjo titulą yra O. Verbickas, „Žalgirio“ legionierius Tomaš Šimkovič, R. Baravykas. Liviu Antal įsibėgėjo ir primušė daug įvarčių. „Trakų“ klube antroje sezono pusėje puikiai atrodė Donatas Kazlauskas. Tačiau savo balsą skiriu T. Šimkovič, su kuriuo ir pačiam teko dirbti ir reikia džiaugtis, kad mes į Lietuvą galėjome pritraukti tokio kalibro žaidėją, kuris tiek treniruotėse, tiek rungtynėse daro kitus žaidėjus geresniais, o mūsų jaunimas prie jo auga.

APIE GERIAUSIĄ JAUNĄJĮ FUTBOLININKĄ

Justinas Marazas 2018 m. buvo tas žaidėjas, kuris sužibėjo vyrų futbole, džiaugiuosi dėl jo, nes nėra taip lengva pereiti iš jaunimo futbolininko pozicijos į suaugusiųjų. Manau, jis vertas šio titulo.

APIE GERIAUSIĄ LIETUVOS FUTBOLO ČEMPIONATO IR PIRMENYBIŲ TRENERĮ

Be abejonės, Vladimiras Čeburinas „Sūduvos“ komandoje išlaiko tęstinumą, kas ne taip dažnai pasitaiko aukščiausiame lygyje. Vienas dalykas yra pasiekti rezultatus, o kitas - išlaikyti. Akivaizdu, kad strategija, kurią pasirinkęs V. Čeburinas ir pati Marijampolės komanda, yra teisinga, jis valdo savo kolektyvą, parinktas teisingas braižas. Tai duoda rezultatus ir, manau, kad yra realus kandidatas laimėti šį titulą. Laimėti gali ir Valdas Urbonas, kuris perėmė komandą ir sugebėjo pasiekti šitiek pergalių, rezultatai buvo labai geri. Titulo vertas ir Mindaugas Čepas, kuris turi daug patirties, o su jauna komanda, kurią sudarė lietuviai, sugebėjo „Kauno Žalgirį“ pakelti į tokį lygį, kur jie buvo arti medalių. 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...