B. Leno apie persikėlimą į "Arsenal": "Man prireikė laiko prisitaikyti"

Berndas Leno praėjusią vasarą papildė Lonodno "Arsenal" gretas, kuomet persikėlė iš "Bayer" ekipos.

Pagrindiniu vartininku turėjęs tapti 26-erių vokietis sezono pradžioje daugiau laiko leisdavo ant atsarginiu suolo, vietą aikštėje užleisdamas veteranui Petrui Čechui.

Sezonui įsibėgėjus B. Leno įsitvirtino "kanonierių" startinėje sudėtyje, o bendraudamas su "Sky Sports" pripažino, jog jam tiesiog reikėjo laiko prisitaikyti prie naujos aplinkos.

"Žinoma, kad esu laimingas būdamas čia. Man prireikė laiko prisitaikyti prie naujų komandos draugų, naujos lygos, šalies ir žaidimo stiliaus. Futbolas čia yra kitoks, nei Vokietijoje.

Didžiausi skirtumai - žaidimo greitis ir stilius. Taip pat čia leidžiama didesnė fizinė kova, o teisėjai nefiksuoja kiekvieno kontakto.

Man tai patinka, bet prireikė laiko, nes Vokietijoje tu visada esi apsaugotas teisėjo, tačiau čia to nėra ir privalau prie to prisitaikyti", - įspūdžiais dalinosi B. Leno

"Arsenal" vartų sargas taip pat pasidžiaugė, jog po sunkios pradžios, dabar klube jaučiasi kaip namuose.

"Tai yra mano antrasis profesionalus klubas karjeroje. Buvo akivaizdu, kad prireiks laiko apsiprasti, bet dabar šiame klube jaučiuosi kaip namuose.

Manimi pasitiki komandos draugai, visi priima mane kaip asmenybę ir tiki mano galimybėmis. Tai yra be galo svarbu. Šioje komandoje jaučiuosi puikiai", - džiaugėsi vokietis.

B. Leno šį sezoną "Premier" lygoje sužaidė 21 rungtynes ir 3 kartus išsaugojo savo vartus sausus.