Bandoma stabdyti Nacionalinio stadiono koncesijos konkursą

Koncerno „Icor“ bendrovė „Axis Industries“ kreipėsi į teismą dėl Vilniaus savivaldybės skelbto nacionalinio stadiono koncesininko atrankos konkurso sąlygų ir prašo jį stabdyti, rašo "Verslo žinios".

„Axis Industries“ nesutinka su reikalavimu, jog kandidatas turi turėti ypatingo statinio projekto vadovo teisinį statusą ir nurodo, kad kai kuriose užsienio valstybėse nėra tokios teisinės sąvokos. Koncerno įmonė prašo teismo taikyti laikinąsias apsaugos priemones – stabdyti Vilniaus savivaldybės su Kūno kultūros ir sporto departamentu paskelbtą konkursą.

„Icor“ šioje byloje atstovauja buvęs savivaldybės Teisės departamento direktorius Jovitas Elzbergas.

Savivaldybė nurodo, kad projekto sąlygos buvo viešai paskelbtos daugiau nei prieš metus ir visi suinteresuoti asmenys turėjo pakankamai laiko susipažinti su projekto sąlygomis.

Remigijus Šimašius, Vilniaus meras, teigia, jog tai gerai apgalvotas ir suplanuotas mėginimas sabotuoti konkursą.

„Čia matome tipinį labai gerai apgalvotą ir suplanuotą bandymo sabotuoti atvejį. Realizavimas tokio bandymo irgi geras. Juk advokatas Jovitas Elzbergas labai patyręs visuose savivaldybės reikaluose - visuose juose dalyvavo, o ir iki šiol dirba visuomeniniu buvusio mero patarėju. Žodžiu, šiandien Nacionalinio stadiono klausimas teismo rankose - sustabdys konkursą, ar ne. Viešieji pirkimai - toks jau dalykas, kad nupirkti teisingai labai sunku, o sužlugdyti, arba užvilkinti iki sužlugimo kokį nors projektą – santykinai lengva“, - savo „Facebook“ paskyroje teigia Šimašius.

Inga Razmaitė, "Verslo žinios"