Čempionų lyga: C. Ronaldo sugrįžimas į Madridą ir "Man City" laimės paieškos Vokietijoje

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje finišuos pirmųjų tarpusavio rungtynių aštuntfinalio kovos. Madride ir Gelzenkirchene susikaus dar keturios komandos.

Ypatingai daug intrigos nusimato šių metų finalo stadione – Madrido „Atletico“ namuose priims Turino „Juventus“ komandą. Vokietijoje „Manchester City“ komandos jėgą bandys atlaikyti „Schalke“.

Abejos rungtynės startuos 22 valandą Lietuvos laiku.


„Atletico“ – „Juventus“

Kaip prieš rungtynes duotame interviu teigė Giorgio Chiellini, futbolo žiūrovų laukia itališko futbolo klasika. „Atletico“ nėra tipinė Ispanijos komanda – Diego Simeone treniruojamos komandos sėkmė susidėjo iš darbštumo ir organizuotumo.

Daug dėmesio prieš šią akistata susilauks Cristiano Ronaldo, kuris šį kartą į varžovų stovyklą atvyks vilkėdamas jau nebe Madrido „Real“ marškinėlius, o Turino „Juventus“. „Atletico“ komandai portugalas yra tapęs tikru siaubu Čempionų lygos turnyre – 2016-17 metų sezono C. Ronaldo „hat-trickas“ pirmoje pusfinalio dvikovoje padėjo „Real“ komandai bendroje serijoje pranokti „rojiblancos“ futbolininkus.

„Atletico“ prieš šias rungtynes neturėtų jaustis itin užtikrintai – pastaruoju metu D. Simeonės auklėtinių žaidimas šlubuoja. Savaitgalį „Atletico“ tik sėkmės dėka minimaliu skirtumu įveikė „Real Valladolid“, o prieš tai buvo patirti du pralaimėjimai iš eilės – nusileista Madrido „Real“ ir Sevilijos „Real Betis“ komandoms.

Per paskutines dešimt rungtynių Ispanijos sostinės komanda yra pasiekusi tik penkias pergales, dar trys susitikimai baigėsi lygiosiomis. Per šį rungtynių skaičių „Atletico“ varžovams įmušė 14 įvarčių, o iš savo vartų kamuolį traukė devynis kartus.

„Juventus“ prieš kelias savaites taip pat buvo patekęs į nedidelį duobę, tačiau pastarųjų rungtynių rezultatai suteikia daug pozityvo. „Senoji senjora“ savaitgalį  rezultatu 3:0 nugalėjo „Frosinone“, o dar prieš savaitę tokiu pačiu rezultatu įveikė ir „Sassuolo“.

Vienintelią nesėkmę „Juventus“ patyrė Italijos taurėje, kai juos netikėtai sutriuškino „Atalanta“. Per dešimt paskutinių susitikimų Turino ekipa pergalėmis džiaugėsi septynis kartus, dar du kartus buvo sužaista lygiosiomis.

Savo priešakyje C. Ronaldo turinti „Juventus“ komanda per tą laiką įmušė 21 įvartį, o į savo vartus praleido 10 tikslių smūgių.

„Atletico“ prieš dvikovą su Italijos čempionais turi tik vieną netektį – dėl kelio traumos nežais Lucas Hernandezas, kurį kairiajame krašte pavaduos Filipe Luisas. „Juventus“ problemų taip pat neturi, tačiau vis dar nėra aišku, ar šimtu procentų dvikovai yra pasiruošę Douglasas Costa bei Danielis Rugani.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Atletico“: (4-4-2) Jan Oblak; Santiago Arias, Jose Gimenez, Diego Godin, Filipe Luis; Saul Niguez, Thomas Partey, Rodri, Koke; Alvaro Morata, Antoine Griezmann.

„Juventus“: (4-3-3) Wojciech Szczesny; Joao Cancelo, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Alex Sandro; Rodrigo Bentancur, Miralem Pjanič, Blaise Matuidi; Paulo Dybala, Mario Mandžukič, Cristiano Ronaldo.


„Schalke“ – „Manchester City“

Šioje poroje prognozuojamas vienos komandos dominavimas – „Manchester City“ yra ryškus favoritas. Vienintelis „Schalke“ pranašumas prieš šias rungtynes yra namų aikštė. „Miestiečiai“ Čempionų lygoje neturi pačios geriausios istorijos žaidžiant varžovų tvirtovėje.

„Man City“ komandai, vis dar besivaržančiai dėl „Premier“ lygos aukso, šį sezoną yra iškeltas tikslas laimėti Senojo žemyno turnyrą, kuriame nebuvo triumfuota per visą klubo istoriją. Anglijos čempionams yra sudarytos geriausios sąlygos atsidurti ketvirtfinalyje ir tada paieškoti laimės kovoje dėl vietos pusfinalyje.

„Schalke“ yra duobėje – Vokietijos pirmenybėse užimama vos 14-oji pozicija, o per paskutines penkerias rungtynes tebuvo iškovota viena pergalė. Savaitgalį „Schalke“ namuose išsiskyrė be įvarčių su „Freiburg“, o prieš tai buvo pripažinę Miuncheno „Bayern“ ekipos pranašumą.

Iš viso per paskutines dešimt rungtynių Gelzenkircheno komanda yra iškovojusi viso labo tris pergales. Dar trys susitikimai baigėsi pralaimėjimais, likusiose keturiose rungtynėse buvo užfiksuotos lygiosios. Per šiuos susitikimus „Schalke“ varžovams įmušė 16 įvarčių, o iš savo vartų kamuolį traukė 15 kartų.

Kur kas geresniais rezultatais gali pasigirti „Man City“ vienuolikė, kuri su pralaimėjimo skoniu per paskutines dešimt rungtynių susidūrė tik kartą. Savaitgalį „miestiečiai“ turėjo gana lengvą pasivaikščiojimą FA taurėje, kai rezultatu 4:1 buvo įveiktas kuklus „Newport Co“ klubas.

„Man City“ šiais metais varžovų pranašumą pripažino tik vienose rungtynėse – juos netikėtai įveikė „Newcastle“. Kitose dvikovose Anglijos čempionai skynė tik pergales, įskaitant ir prieš tokius varžovus kaip „Liverpool“, „Chelsea“ ir „Arsenal“.

P. Guardiolos treniruojamos komandos skaičiai puolime kalba patys už save – per dešimt paskutinių rungtynių buvo įmušti net 37 įvarčiai, o į savo vartus praleista viso labo tris kartus.

„Schalke“ komandai šiose rungtynėse nepadės suspenduotas Oscaras Mascarellas bei traumas patyrę Breelas Embolo su Alessandro Schopfu. Nėra žinoma, ar aikštėje nuo pirmų minučių pasirodys Benjaminas Stambuoli.

„Man City“ komanda į Vokietiją išvyko be Benjamino Mendy, Claudio Bravo, Gabrielio Jesuso ir Johno Stoneso. Vincentas Kompany taip pat turi sveikatos problemų, tačiau jo galimybės dar nėra visai nurašomos.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Schalke“: (4-5-1) Alexander Nubel; Daniel Caligiuri, Salif Sane, Matija Nastasič, Bastian Oczipka; Weston McKennie, Nabil Bentaleb, Rabbi Matondo, Mark Uth, Jevhen Konoplyanka; Guido Burgstaller.

„Man City“: (4-3-3) Ederson; Kyle Walker, Nicolas Otamendi, Aymeric Laporte, Danilo; Kevin De Bruyne, Fernandinho, Bernardo Silva; Raheem Sterling, Sergio Aguero, Leroy Sane.