Čempionų lyga: "Liverpool" egzaminas Miunchene ir "Lyon" išvyka į "Camp Nou" (apžvalga)

Šį vakarą UEFA Čempionų lygoje finišuos aštuntfinalio etapas. Barselonoje ir Miunchene įvyks paskutinės dvejos atsakomosios šio etapo rungtynės.

Pagrindinė turnyro favoritė „Barcelona“ namuose sieks įrodyti pranašumą prieš „Lyon“, o Bavarijoje taip pat po nulinių lygiųjų pergalės sieks „Bayern“ komanda, kuriai atiteko kur kas kietesnis riešutas – „Liverpool“ klubas.

Abi dvikovos startuos 22 valandą Lietuvos laiku.


„Bayern“ – „Liverpool“

Šioje poroje buvo laukiama rezultatyvios kovos, tačiau bent pirmos rungtynės to neatnešė – komandos „Anfield“ stadione įvarčių neįmušė. Taigi, visa intriga keliasi į Miuncheną, kur „Bayern“ greičiausiai bus pavojingesnis ir aštresnis.

Liverpulyje žaidimo kontrolę savo rankose turėjo Jurgeno Kloppo auklėtiniai. Visgi net ir kamuolio kontrolė įvarčio šeimininkams negarantavo – Manueliui Neueriui prie savo vartų neteko ypatingai daug darbo, todėl lygiosios buvo gana dėsningos.

Tiek „Liverpool“, tiek „Bayern“ savo šalies čempionatuose tęsia intensyvią kovą dėl titulo. „Bayern“ komandai šioje sezono stadijoje dažniausiai jau nebereikėdavo galvoti apie „Bundesliga“ pirmenybes, tačiau šį sezoną kovą jiems metė Dortmundo „Borussia“.

„Bayern“ savaitgalį surengė tikrą įvarčių fiestą savo aikštėje. Niko Kovačo auklėtiniai rezultatu 6:0 sutriuškino „Wolsburg“ ekipą. Bavarams tai buvo penktoji iš eilės pergalė Vokietijos pirmenybėse.

„Liverpool“ savaitgalį taip pat šventė pergalę, tačiau jie tokio lengvo pasivaikščiojimo neturėjo. „Raudonieji“ rezultatu 4:2 pranoko „Burnley“, nors pastarieji ir pirmieji įsiveržė į priekį.

J. Kloppo auklėtiniai per pastarąsias dešimt rungtynių yra užtektinai prisirinkę lygiųjų – penkios pergalės ir tiek taikių išsiskyrimų su varžovais. Įdomu tai, kad net trys lygiosios baigėsi nuliniu rezultatu, kas tik dar kartą patvirtina, jog „Liverpool“ šį sezoną turi geležinę gynybą.

„Bayern“ per paskutines dešimt rungtynių tik sykį yra patyrusi nesėkmę. Vienintelės lygiosios buvo pasiektas Liverpulyje, o kitos aštuonios dvikovos baigėsi „Bayern“ pergalėmis. Bavarai per pastarąsias dvi rungtynes parodė tikrą klasę puolime – į „Wolsburg“ vartus buvo įmušti šeši, o dar prieš tai įvykusiame susitikime su „Gladbach“ pelnyti penki įvarčiai.

Abi komandos turi šiokių netekčių. Dėl traumų ir toliau bavarams nepadės Arjenas Robbenas su Corentinu Tolisso, o Joshua Kimmichas bei Thomas Mulleris nerungtyniaus dėl diskvalifikacijos.

„Liverpool“ gretose negalės rungtyniauti Joe Gomezas ir Alexas Oxlade‘as-Chamberlainas. Į Vokietiją taip pat neišvyko Naby Keita. Gera žinia „Liverpool“ gerbėjams yra tai, kad šiose rungtynėse jau galės žaisti Virgilas van Dijkas, kuris pirmąsias rungtynes praleido dėl geltonų kortelių limito.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Bayern“: (4-3-3) Neuer; Rafinha, Süle, Hummels, Alaba; Martinez, Thiago, James; Ribéry, Lewandowski, Gnabry.

„Liverpool“: (4-3-3) Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Fabinho, Henderson; Salah, Firmino, Mané.


„Barcelona“ – „Lyon“

„Lyon“ pirmajame mače parodė varžovams iš Katalonijos, kad lengva pasiimti kelialapį į ketvirtfinalį šioje kovoje tikrai nebus. Nepaisant nulinių lygiųjų pirmoje dvikovoje, čia absoliučiais favoritais žengti į kitą etapą yra laikoma „Barcelona“.

Ernesto Valverde kariauna Prancūzijoje turėjo užtektinai progų bent vienam įvarčiui pasiekti, tačiau „Lyon“ gynyboje nesutrupėjo ir atlaikiusi varžovų spaudimą perkėlė intrigą į atsakomąją dvikovą.

Abiejų komandų padėtis šalies pirmenybėse yra skirtinga. „Barca“, kaip ir įprastai, yra pirmoje pozicijoje ir siekia antrus metus iš eilės užsitikrinti čempionų titulą, kai tuo metu „Lyon“ rikiuojasi trečioje vietoje ir vis dar kovoja dėl bilieto į Čempionų lygą kitame sezone.

Savaitgalį „Barcelona“ namų aikštėje rezultatu 3:1 įrodė pranašumą prieš Madrido „Rayo Vallecani“. Katalonams tai nebuvo pačios lengviausios rungtynės, tačiau šeimininkai sugebėjo pasiekti itin svarbią pergalę ir neįdėję visų pastangų.

„Lyon“ pasigirti tuo pačiu negali – šeštadienį jie išvykoje sužaidė lygiosiomis 2:2 su „Strasbourg“. Prieš tai „liūtai“ buvo iškovoji dvi pergales iš eilės, tačiau Strasbūro komanda parodė charakterį ir panaikino dviejų įvarčių deficitą.

„Barcelona“ pastaruoju metu yra įgavusi gerą sportinę formą – laimėtos paskutinės keturios rungtynės, iš kurių dvi buvo prieš Madrido „Real“. Katalonai per šį laikotarpį net keturis kartus tenkinosi lygiosiomis, tačiau Ispanijoje pergalingu keliu žygiuojama nuo vasario vidurio.

„Lyon“ sportinė forma yra ganėtinai nepastovi – per pastarąsias dešimt rungtynių buvo iškovotos šešios pergalės, du kartus pralaimėta ir tiek pat kartų sužaista lygiosiomis. „Lyon“ šios serijos metu kovojo ne tik su „Barca“, bet ir Paryžiaus „Saint-Germain“. Nė vienoje iš šių dvikovų jiems neteko pripažinti varžovų pranašumo.

Rungtynių favorite laikoma „Barcelona“ namuose bus greičiausiai priversta verstis be Ousmane‘o Dembele, kuris susižeidė savaitgalį mače su „Rayo“. Dėl traumų mačui taip pat nebus registruojami Thomas Vermaelenas ir Rafinha.

„Lyon“ gretose problemų taip pat beveik nėra – vienintelis Amine Gouiri negalės išbėgti į aikštę. Šį kartą komandai jau galės padėti Nabilas Fekiras, kuris pirmoje akistatoje nežaidė dėl diskvalifikacijos.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Barcelona“: (4-3-3) Ter Stegen; Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Rakitić, Busquets, Arthur; Messi, Suárez, Coutinho.

„Lyon“: (4-2-3-1) Lopes; Dubois, Denayer, Marcelo, Mendy; Tousart, Ndombélé; Depay, Fekir, Aouar; Dembélé.