Čempionų lygos dienos rungtynės: "Tottenham" - "Borussia" (įdomūs faktai)

Trečiadienį futbolo žiūrovai sulauks dar krūvos aukščiausio lygio rungtynių - UEFA Čempionų lygoje startuoja E-H grupių varžybos.

Neabejotinai vieną įdomiausių dienos dvikovų įvyks Londono centre, kur vietos "Tottenham" priims Dortmundo "Borussia". Jūsų dėmesiui - įdomiausi dvikovos faktai:


"Tottenham" ir "Borussia" tarpusavyje susigrums pirmą kartą UEFA Čempionų lygos istorijoje.

Vienintelis susirėmimas tarp šių dviejų komandų įvyko 2015-16 metais Europos lygos aštuntfinalyje, kai "Borussia" bendru rezultatu 5-1 nušluostė nosis Mauricio Pochettino auklėtiniams.

"Tottenham" ekipai tai bus tik trečiasis grupių etapas nuo 2010 metų. 2010-11 metų sezone "Spurs" pasirodė sėkmingai - tik ketvirtfinalyje nusileido "Real" ekipai, o praėjusiame sezone jų žygis buvo baigtas po grupių etapo.

Mauricio Pochettino kariauna laimėjo vos du susitikimus iš paskutiniųjų devynių Čempionų lygoje - dvejos lygiosios ir keturi pralaimėjimai.

Nepaisant to, kad "Spurs" žvaigždė Harry Kane'as Čempionų lygoje yra sužaidęs dar tik tris susitikimus, jis savo sąskaitoje turi du įvarčius.

"Borussia" Čempionų lygoje varžysis 12 kartą klubo istorijoje - daugiau iš Vokietijos komandų šiame turnyre yra pasirodęs Miuncheno "Bayern" (21).

Dortmundo ekipa grupių etapą Čempionų lygoje įveikia paskutinius keturis sezonus, įtraukiant ir 2012-13 m., kai BVB sugebėjo nužygiuoti iki finalo ir tik po atkaklios kovos nusileisti bavarams.

"Borussia" yra viena iš trijų Vokietijos komandų, kuriai yra pavykę iškelti Čempionų lygos trofėjų į viršų. Be jų tai taip pat yra padarę "Bayern" ir "Hamburger" klubai.

Marco Reusas pelnė 12 įvarčių ir atliko keturis rezultatyvius perdavimus per paskutines savo 16 Čempionų lygos rungtynių.

Mauricio Pochettino kolegai Peterui Boszui tai bus pirmas kartas, kai jis savo komandai vadovaus Čempionų lygos turnyre.