"Dzūkų tankai" diskutavo su LFF vadovais

Antradienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovai – generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius ir prezidentas Tomas Danilevičius – lankėsi Alytuje, kur susitiko su miesto savivalda, „Dainavos“ klubo ir fanų atstovais.

Susitikime su Alytaus meru Vytautu Grigaravičiumi, Alytaus futbolo apskrities federacijos prezidentu Gediminu Daukšiu ir „Dainavos“ klubo direktoriumi Žydrūnu Lukošiūnu  buvo aptartas Dzūkijos sostinės reprezentacinės komandos potencialus sugrįžimas į Lietuvos A lygą.

Praėjusiais metais antrąją vietą Pirmoje lygoje užėmusi ekipai startuoti A lygoje reikėtų mažiausiai 300 tūkst. eurų biudžeto, o V. Grigaravičius žadėjo iškelti komandos finansavimo klausimą savivaldybės posėdyje. Nesulaukusi savivaldybės paramos, „Dainava“ 2019 m. sezoną pradėtų Pirmoje lygoje.

„Alytus yra vienas labiausiai futbolo tradicijų puoselėjančių miestų, kuris turi puikią infrastruktūrą ir bendruomenės susidomėjimą. Palaikome „Dainavos“ norą sugrįžti į Lietuvos aukščiausią lygą, bet klubas turi įgyvendinti išaugusius 2019 m. sezono licencijavimo reikalavimus. Žinoma, A lygos klubų žemėlapis taptų gerokai turtingesnis su „Dainavos“ komanda. Tikimės, jog savivaldybė prisidės prie klubo sugrįžimo į čempionatą“, - sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Taip pat LFF vadovai susitiko ir su „Dainavos“ klubo ištikimiausiais „Dzūkų tankų“ aistruoliais, kurie turi vieną didžiausių fanų bazių Lietuvoje. Neformaliame pokalbyje buvo aptariami dabartinių Lietuvos futbolo problemų sprendimai ir ateities perspektyvos.

„Futbolo gerbėjai yra vienodai svarbi bendruomenės dalis. „Dzūkų tankai“ yra viena didžiausių futbolo fanų grupių Lietuvoje, todėl džiaugiamės galėdami susitikti ir padiskutuoti apie jiems ir mums rūpimus klausimus. Vienas mūsų prioritetų yra turėti pastovų dialogą su bendruomene bei bandyti kartu spręsti iškilusius klausimus“,- pridėjo E. Stankevičius.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...