Futsal finalo rungtynės: istorija žada daug įvarčių, bet yra palankesnė „Vyčiui“

Nenumaldomai artėja Lietuvos Futsal A lygos finalinės varžybos, o pirmosios rungtynės vyks Gargžduose, kur „Pramogos - SC“ ekipa sieks pasipriešinti šalies čempionų titulą ginančiam Kauno „Vyčiui“.

Praėjusiais metais, kai Futsal A lygoje čempionas paaiškėjo po dviejų sužaistų ratų, „Vytis“ aukso medalius pasikabino tik paskutiniame ture, o „Pramogos - SC“ užėmė antrąją vietą ir tenkinosi sidabru.

Šiais metais Futsal A lygoje atsirado atkrintamųjų etapas, tačiau tai didelių permainų nesukėlė ir vėl tos pačios dvi ekipos kovos dėl čempionų taurės.

Artėjant pirmajai sekmadienio dvikovai, kuri prasidės 17:00, futsal.lt nori priminti „Vyčio“ ir „Pramogos - SC“ ekipų istoriją, kuri nėra tokia jau sena, bet įsimintinų akistatų jau buvo.

Gargždų ekipa į aukščiausią Lietuvos Futsal lygą pateko tik praėjusiame sezone, tačiau iškart sugebėjo finišuoti antroje vietoje, o šiais metais pademonstravo, kad stabilumą jie išlaikyti sugeba. Įspūdingą stabilumą rodo ir „Vyčio“ ekipa, kuri savo pusėje turi palankesnę tarpusavio akistatų istoriją.

Iki šios dienos „Vytis“ ir „Pramogos - SC“ tarpusavyje žaidė penkis kartus, iš kurių trys kartai buvo šiame sezone.

„Vyčio“ ir „Pramogos - SC“ tarpusavio rungtynių rezultatai:

„Vytis“ 4 : 2 „Pramogos - SC“ (2019-03-01)
„Pramogos - SC“ 1 : 4 „Vytis“ (2019-02-24)
„Vytis“ 7 : 2 „Pramogos - SC“ (2018-12-16)
„Vytis“ 2 : 2 „Pramogos - SC“ (2018-03-11)
„Pramogos - SC“ 6 : 9 „Vytis“ (2018-01-07)

Kaip galima matyti, iš penkių rungtynių „Vytis“ laimėjo keturis kartus, o viena akistata pasibaigė lygiosiomis 2:2. Pačiam „Vyčiui“ turbūt įsimintiniausia dvikova prieš Gargždus buvo šių metų kovo pirmą dieną, kadangi tada komandos susikovė LFF Futsal Taurės finale ir jį „Vytis“ laimėjo rezultatu 4:2.

Su tuo sutiko ir „Vyčio“ kapitonas Justinas Zagurskas, nors pats finale jis nežaidė.

„Akistatos su Gargždais visą laiką būna kovingos, o manyčiau, kad įsimintiniausios rungtynės su jais buvo LFF Futsal taurės finalas. Įsimintinos man jos buvo dėl to, kad pats nežaidžiau ir, savaime aišku, kad tai buvo finalas“, – sakė J. Zagurskas.

Tiesa, kalbant apie šių ekipų tarpusavio akistatų istoriją, tai daugiau patirties yra „Pramogos - SC“ ekipos stovykloje, kadangi „Vyčio“ gretose iš praėjusio sezono prieš Gargždų ekipą žaidė tik J. Zagurskas, Tomas Bučma ir Tomas Micelis. Visų kitų „Vyčio“ komandos narių komandoje nėra ir šiais metais prieš „Pramogos - SC“ žaidė jau kiti Kauno ekipos nariai.

Tuo metu „Pramogos - SC“ ekipoje yra daugiau žaidėjų, kurie prieš „Vytį“ žaidė ne tik šio sezono trijuose mačuose, bet ir praėjusio sezono dvejose rungtynėse.

Mantas Perepliotovas, Tadas Norbutas, Algimantas Bačanskis, Andrius Marcinkevičius, rezultatyviausias ekipos narys Valdas Pocevičius, kapitonas Tomas Tamošauskas prieš Kauno ekipą žaidė ir šiais, ir praėjusiais metais, todėl šie žaidėjai kiek geriau žino, kaip žaidžia „Vytis“ ir ko iš jų galima tikėtis.

„Pramogos - SC“ dar dabar labai gerai prisimena praėjusio sezono rungtynes su „Vyčiu“ Kaune, kuomet buvo sužaista lygiosiomis ir Gargždų ekipa tapo padėties šeimininkais, bet galiausiai paleido titulą ir liko antroje vietoje, o po to į Čempionų lygą patekęs „Vytis“ išgarsino Lietuvą.

„Įsimintiniausios rungtynės vyko Kauno sporto halėje praėjusias metais, kai sužaidėme 2:2 ir buvome patys savo padėties šeimininkai, sprendžiant čempionų titulą, bet vėliau nesugebėjome namie nugalėti Panevėžio „Baltijos“ komandos ir padovanojome „Vyčiui“kelialapį į Čempionų lyga, kur jie pasinaudojo savo šansų ir Lietuvai padovanojo daug gražių ir istorinių rungtynių“, – sakė T. Tamošauskas, kuris pats pirmose tarpusavio rungtynėse prieš „Vytį“ susirinko dvi geltonas korteles.

Tai, kaip jau buvo galima suprasti, iš šių komandų tarpusavio istorijos rimtas išvadas padaryti sunku. Gargždų komanda savo gretose turi daugiau žaidėjų, kurie žaidė visuose penkiuose mačuose, o „Vyčio“ sudėtis jau smarkiai pasikeitusi, tačiau trys pergalingi tarpusavio susitikimai šiame sezone parodo, kad poros favoritu visgi turėtume laikyti „Vyčio“ komandą, kuri prieš „Pramogos - SC“ dar nėra pralaimėjusi.

Istorija parodo ir tai, kad šių komandų dvikovoje įvarčių tikrai galime tikėtis, o juos įmušti turėtų abi ekipos. Taigi, laukime sekmadienio ir tikėkimės, kad naujasis istorijos puslapis šių komandų bendroje istorijoje bus labai įsimintinas!