Futsal rinktinė: "Atėjo laikas Lietuvos pergalėms“

Besiruošdama pasaulio futsal čempionatui, Lietuvos rinktinė prieš jo pradžią dar turės du mažiausiai rimtus testus. 

Šią savaitę ištraukus burtus, paaiškėjo, kad dėl patekimo į pagrindinę 2020 metų Europos čempionato atranką mūsiškiai žais su Juodkalnijos salės futbolininkais. Nepasisekė? Turbūt, taip – iš visų galimų varžovų juodkalniečiai atrodo rimčiausiai.

„Su komanda kalbėjome, kad mažiausiai norėtųsi žaisti su Juodkalnija, bet burtai lėmė, kad būtent ji mums ir atiteko. Bet kokiu atveju, manau, kad nuo paskutinių atrankos rungtynių, kurias žaidėme prieš trejus metus, esame stipriai patobulėję, tad manau, kad atėjo pats laikas žaisti ir pagrindiniame atrankos etape“, – burtus komentavo rinktinės kapitonas Justinas Zagurskas.

Naujausiame FIFA sudarytame reitinge Juodkalnijos rinktinė užima 31–ą vietą. Tiesa, po preliminarios atrankos ji tarp septynių geriausių komandų nepateko ir, skirtingai nei Lietuva, buvo neskirstytųjų krepšelyje.

„Sutinku, kad burtai galėjo būti palankesni, tačiau šiame etape neįveikiamų varžovų nėra. Galiu garantuoti, kad visa komanda darys viską, kad įveiktumėm Juodkalniją. Tokios sistemos, kai iš dviejų rungtynių sprendžiasi nugalėtojas dar neteko patirti, todėl turime kiekvienas suprasti, koks svarbus yra kiekvienas įvartis.

Galbūt tai, kad pirmąsias serijos rungtynes žaisime išvykoje, didelės įtakos neturės, bet... jei sėkmingai susiklostytų pirmoji dvikova, tai namie turėtumėm puikų užnugarį tribūnose, kuris neabejotinai suteiktų papildomą motyvaciją.

Man sunku pasakyti, ar mūsų komanda yra užaugusi pagrindinei atrankai. Pamatysime balandžio mėnesį. Mums patiems, aišku, žaidimas su elitinėmis komandomis būtų tobula repeticija prieš artėjantį pasaulio čempionatą“, – pasakojo rezultatyviausias atrankos etapo Lietuvoje žaidėjas Lukas Sendžikas.

Pirmosios serijos rungtynės Juodkalnijoje bus žaidžiamos balandžio 5–8 dienomis, atsakomosios – balandžio 11 arba 14–15 dienomis.

„Nepriklausomai nuo varžovo, mūsų užduotis – patekti į kitą etapą. Mes sunkiai dirbome, kad pereitumėme pirmąjį etapą ir neketiname sustoti. Be abejo, mūsų nors ir nedidelis pranašumas tas, kad atsakomąsias rungtynes žaisime namie.

Gal kažkam taip neatrodo, bet Lietuvos rinktinė per paskutinius metus stipriai pasikeitė – atsirado žaidimo braižas, tarpusavio ryšys. Jeigu pavyks išpildyti trenerių planą, manau, kad į pagrindinę atranką pateksime. Stipriai dirbame ir tikime, kad atėjo laikas ir Lietuvos pergalėms“, – teigė Jonavos publikai puikiai pažįstamas SMK „Vikingų“ žaidėjas Benas Spietinis.

Patekus į pagrindinę atranką, ji būtų organizuojama didžiojo futbolo atrankos principu – grupių komandos tarpusavyje sužaistų po du kartus – namuose ir išvykoje.