I. Rakitičiaus įvartis atnešė dar vieną "Barcos" pergalę "El Clasico" mūšyje

Vėlyvą šeštadienio vakarą Ispanijos "La Liga" pirmenybėse buvo sužaistos išskirtinės 26-ojo turo rungtynės.

Antrą kartą šią savaitę "Santiago Bernabeu" stadione susitiko Madrido "Real" ir "Barcelona" klubai. Vėl puolime strigęs Madrido klubas nuliūdino savo sirgalius – katalonai pasiekė minimalią pergalę ir išmetė "baltųjų" ekipa iš lenktynių kovoje dėl titulo.

Madrido ekipai žūtbūt reikėjo pergalės šiame mače – trečiadienį "Barcai" buvo pralaimėtas Karaliaus taurės pusfinalis, o norint išsaugoti viltis lygoje, čia tenkino tik pergalė.

Rungtynes šeimininkai pradėjo gana gerai – didesnę laiko dalį kontroliavo kamuolį ir bandė priartėti prie Ter Stegeno ginamų vartų. Visgi "Real" ekipai trūko aštrumo pačiame atakos smaigalyje, todėl svečių vartininkas su dideliais sunkumais nesusidūrė.

Vėliau "Barca" dažniau pradėjo lankytis šeimininkų aikštės pusėje ir 26-ąją minutę vieną pirmųjų progų pavertė įvarčiu. 26-ąją minutę Ivanas Rakitičius atitrūko nuo "Real" gynėjų ir iš gana aštraus kampo perkėlė kamuolį per Thibaut Courtois.

Karališkajam klubui buvo suduotas skaudus smūgis, po kurio atsitiesti lengva nebuvo.

Kova persikėlė į antrąjį kėlinį, kuriame "Real" bandė kraštais užpulti varžovus. Visgi "Barca" gynyboje žaidė beveik nepriekaištingai – gynėjai net kelis kartus baudos aikštelėje "sugėrė" kamuolius, kurie skriejo į Ter Stegeno vartus.

"Barca" antroje mačo pusėje taip pat turėjo nemažai progų, tačiau įvarčių daugiau nebekrito ir svečiai iš Barselonos antrą kartą per keturias dienas šventė pergalę Ispanijos sostinėje.

Trečioje vietoje esantis Madrido klubas nuo "Barcos" jau atsilieka 12 taškų skirtumu "Atletico" nuo šalies čempionų taip pat turi didžiulį deficitą – 10 taškų.

Rezultatas:

"Real Madrid" 0 - 1 "Barcelona"
26' [0 - 1] I. Rakitič

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Real Madrid": Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Reguilón; Modric, Casemiro, Kroos; Bale, Benzema, Vinicius.

"Barcelona": Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Rakitic, Busquets, Arthur; Messi, Luis Suárez, Dembélé.