Intriga grįžta ir į A lygą: "Žalgiris" namuose įveikė "Sūduvą"

Penktadienį centrinėse A lygos 25 turo rungtynėse Vilniuje susitiko dėl čempiono titulo kovojantys Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ klubai. Dvikova baigėsi žalgiriečių pergale 1:0, po kurios jie sumažino atsilikimą nuo lygos lyderių iki 2 taškų.

Čempionato favoritų akistata prasidėjo aktyviai ir nė viena komanda neketino užsidaryti savo aikštės pusėje. Iš pradžių aktyvesni buvo marijampoliečiai, atakavę tolimais smūgiais. Porą kartų iš toli pavojingai mušė Gersonas Acevedo, bet "Žalgiriui" pavyko apsiginti. O po Vaido Slavicko bandymo vartininkas Armantas Vitkauskas turėjo nukreipti kamuolį į kampinį.

Žalgiriečiai atsakė grėsminga ataka sužaidus pusvalandį, kai po Tomašo Šimkovičiaus perdavimo galva greta virpsto smūgiavo Louisas Ogana. Tas pats žaidėjas netrukus vėl turėjo galimybę pasižymėti, bet pataikė į varžovų vartininką Ivaną Kardumą.

Kėlinio pabaigoje T. Šimkovičius atliko gerą perdavimą baudos aikštelėje atsilaisvinusiam Liviu Antaliui, tačiau rumunas nesuvaldė kamuolio.

Antrą kėlinį sėkmingiau pradėjo vilniečiai. 54 minutę po L. Antalio pakelto kampinio tiksliu smūgiu galva šeimininkus į priekį išvedė Mamadou Mbodjis.

Po kelių minučių L. Ogana galėjo padidinti "Žalgirio" pranašumą, bet būdamas dėkingoje padėtyje galva smūgiavo per silpnai ir I. Kardumas sugavo kamuolį.

"Sūduvai" po praleisto įvarčio prireikė laiko atsigauti ir vėl pajusti žaidimo ritmą. 75 minutę atakos smaigalyje atsidūręs Julius Kasperavičius gavo kamuolį baudos aikštelės prieigose, o jo smūgį į kampinį nukreipė žalgiriečių gynėjai.

Rungtynių pabaigoje sūduviečiai vis aktyviau ieškojo kelių prie varžovų vartų, o šeimininkams atsiverdavo galimybių kontratakuoti. 85 minutę pavojingą L. Antalio smūgį sugavo I. Kardumas.

Per likusias minutes rezultatas nepakito ir "Žalgiris" iškovojo vieną svarbesnių pergalių šį sezoną.

Rezultatas:

"Žalgiris" 1 - 0 "Sūduva"
54' [1 - 0] M. Mbodj

 

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...