Iš "Žalgirio" pasitraukęs S.Slyva: mane labai dominanti sfera - futbolo agento darbas

Baigęs darbą Vilniaus „Žalgirio“ klube buvęs vienas geriausių šalies futbolo teisėjų Sergejus Slyva į aikštę su švilpuku grįžti kol kas neketina. Labiau jį traukia rungtynių inspektoriaus ir futbolo agento darbas, rašo sportas.info
 
Baigęs teisėjo karjerą, S. Slyva dirbo Kauno "Stumbre", nuo 2016 m. birželio iki 2017 m. lapkričio buvo šio klubo prezidentas. "Žalgirio" sporto direktoriumi  jis dirbo nuo šių metų sausio.
 
37-erių metų buvęs teisėjas pripažino, kad su „Žalgiriu“ darbo santykius nutraukė savo iniciatyva.
 
Kodėl išsiskyrėte su „Žalgiriu“?

Tai buvo mano iniciatyva. Aš neįgyvendinau kai kurių reikalavimų ir dėl to pasakiau sau, kad reikia pasitraukti. Tas išsiskyrimas turėjo būti jau senokai, bet tiesiog užtruko dėl ilgai tvarkytų popierių.
 
Išsiskyrėte be konflikto?
Esu dėkingas „Žalgirio“ vadovybei, kad turėjau progą prisiliesti prie šio klubo. Girdėjau kažkokias kalbas, kad įvyko konfliktas su Vilma Venslovaitiene, bet joms nėra jokio pagrindo. Taip, mūsų požiūris į kai kuriuos dalykus skyrėsi, bet tai yra normalu. Bet kokiu atveju, lemiamas yra klubo vadovo žodis ir tenka su juo sutikti.
 
O „Žalgiriui“ linkiu sėkmės, kad jis šiemet taptų čempionu. Ir dar sėkmės palinkėti norėčiau klubo fanams. Jūs esate geriausi fanai Lietuvoje. Joks kitas klubas tokių neturi.

Kur dirbsite toliau?
Tikrai nenorėčiau nutolti nuo futbolo, nes myliu šią sporto šaką. Gal naudingiausias šiuo metu futbolui būčiau teisėjų asociacijoje. Gal nebebūčiau teisėjas, nes kaip ir pasiskelbiau, kad baigiau teisėjauti, o inspektoriumi. Bet dar laukia daug mąstymų šia tema ir aš šiandien konkrečiai negaliu pasakyti, kad būsiu ten ar ten, tuo ar tuo. 
 
Yra ir kita mane labai dominanti sfera - futbolo agento darbas. Juolab „Žalgiryje“ aš įgijau daug šios srities žinių. 
 
Veikiausiai futbolo agento ir inspektoriaus veiklą galima derinti?
Būtent. Negali užsiimti agento veikla, jeigu esi klube. Bet dabar, pasitraukęs iš „Žalgirio“, aš tos galimybės neatmetu. Taip, gal tai yra mano svajonė, tad kodėl nepabandžius jos įgyvendinti?
 
Ar negrįžti į aikštę su švilpuku yra principo reikalas? Nes amžius, matyt, leistų būti teisėju?
Amžius tai tikrai leidžia. Tiesiog pats manau, kad gal ir negražiai atrodytų, kad jau paskelbęs apie karjeros pabaigą, imčiau ir sugrįžčiau. Nors niekada negali sakyti niekada.

I.Butautas, sportas.info

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...