Ispanijos futbolas už Atlanto: "La Liga" pasirašė sensacingą sutartį su amerikiečių įmone

"La Liga" pranešė netikėtas naujienas - lygos prezidentas Javieras Tebas pasirašė sutartį su NFL įkūrėjo Stepheno Rosso valdoma "Relevent Sports" įmone.

"La Liga" įsipareigojo, kad jau nuo šio sezono šalies pirmenybių rungtynės bus žaidžiamas ir už Atlanto - Jungtinėse Amerikos Valstijose bei Kanadoje.

Kol kas nežinoma, kiek iš visų 38 turų įvyksiančių rungtynių žadama organizuoti Šiaurės Amerikoje, tačiau sprendimas jau buvo priimtas ir kai kurios "La Liga" pirmenybių rungtynės kelsis į JAV ir Kanadą. Sutartis sudaryta net 15 metų.

Viso to tikslas - siekis dar labiau išpopuliarinti Ispanijos lygą bei sugeneruoti kur kas didesnes pajamas. "La Liga" šiuo metu pagal pajamas stipriai nusileidžia "Premier" lygai, todėl lygos vadovai ieškojo sprendimų, kurie galbūt ir pradžiugins gerbėjus Amerikoje, tačiau sukels nemažą chaosą Ispanijoje.

"Relevent Sports" kasmet taip pat organizuoja draugišką stipriausių Europos komandų turnyrą JAV - Čempionų taurę. Šis turnyras Amerikoje susilaukdavo didžiulio susidomėjimo, todėl buvo nuspręsta už Atlanto perkelti net ir oficialias rungtynes.

Kol kas sunku įsivaizduoti, kad bent viena iš "El Clasico" atstovių sutiktų iškeisti savo stadioną su žiūrovais į rungtynes Majamyje ar kitame mieste, tačiau dar sunkiau suvokti, ar amerikiečiai tikrai ateis į stadionus, jeigu tarpusavyje žais "Rayo Vallecano" su "Real Valladolid".

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...