Ispanijos grandai pirmauja pagal sudėties stabilumo rodiklį Europoje

Madrido "Real" dominavimą Europoje galėtume sieti ne tik su Zinedine'u Zidane'u ir Cristiano Ronaldo, bet ir su kasmet išsaugojamu sudėties branduoliu.

Futbolo Observatorija "CIES" nustatė, kad Madrido "Real" yra stabiliausią sudėtį visoje Europoje turintis klubas. "Baltųjų" žaidėjų vidurkis, skaičiuojamas pagal praleistą laikotarpį klube, siekia beveik šešis metus - 5,84.

Madrido "Real" komandą šią vasarą paliko Cristiano Ronaldo, čia praleidęs devynerius metus, tačiau net ir po portugalo liko daug ekipos senbuvių. Pavyzdžiui, Sergio Ramosas komandoje žaidžia jau 13 metų, Marcelo - 11, Karimas Benzema - 9.

Antroje vietoje pagal šį rodiklį atsidūręs kitas Ispanijos klubas - "Barcelona". Šioje komandoje rungtyniaujančių žaidėjų bendras praleistų metų vidurkis yra 5,36.

Trečioje vietoje atsidūrė Miuncheno "Bayern", kuris taip pat yra išlaikęs ekipos branduolį - joje vis dar žaidžia tokie futbolininkai kaip Arjenas Robbenas, Franckas Ribery ar Thomas Mulleris. Bendras visų žaidėjų klube praleistų metų vidurkis siekia 5,26.

Ketvirtoje vietoje yra Madrido "Atletico" (4,17), penktoje - Londono "Tottenham" (3,89), šeštoje - Bilbao "Athletic" (3.80) ir septintoje - "Manchester United" (3,72).

Stabiliausios Europos komandų sudėtys: