J. Mourinho išpeikė dirbtinę dangą: "Tokioje aikštėje lengva susižeisti"

Jose Mourinho vadovaujama „Manchester United“ ekipa naująją UEFA Čempionų lygos kampaniją pradėjo lengva pergale, tačiau portugalas po susitikimo Šveicarijos sostinėje negailėjo priekaištų UEFA dėl leidimo žaisti ant dirbtinės aikštės dangos, rašo alfa.lt.

Rungtynes su Berno „Young Boys“ 3:0 laimėjusios ekipos strategas tikino, kad prieš mačą baiminosi dėl žaidėjų galimybių patirti traumas, o nepaisant puikaus savo futbolininkų žaidimo po rungtynių pažėrė ir negatyvių komentarų.

„Po rungtynių galiu pasakyti, kad nesuprantu, kaip geriausio klubų turnyro mačai gali būti žaidžiami ant dirbtinės dangos“, – spaudos konferencijoje sakė portugalas, prieš mačą atsisakęs atsakyti į klausimus apie stadiono veją.

„Žaisdamas ant tokios dangos, bijai susižeisti. Po vakarykštės treniruotės, kuri buvo labai lengva, kai kurie mano žaidėjai skundėsi čiurnų ar nugaros skausmais. Žaisti ant tokios dangos nelengva – ypač tiems, kurie nėra prie to pratę. Žaisdamas jauti baimę ir pasisaugai, ne taip atsiduodamas dvikovose“, – sakė J. Mourinho.

Strategas palygino Šveicarijoje išvystą veją su sutinkama Anglijos stadionuose, kuriuose retai būna nusiskundimų dėl netinkamų žaidimo sąlygų.

„Anglijoje žmonės yra pripratę prie puikių futbolo dangų, kurios nelyjant yra laistomos ir prižiūrimos. Futbolas tokiu atveju yra gerokai gražesnis“, – tikino „Man United“ vairininkas.

Prieš vakarykštį susitikimą J. Mourinho kalbėjo tik apie tai, jog jo futbolininkams derėtų imti pavyzdį iš garsaus šveicarų tenisininko Rogerio Federerio, mat 20 „Didžiojo kirčio“ turnyrų trofėjų per karjerą iškovojęs sportininkas tą padarė ant visų įmanomų dangų – tiek žolės, tiek grunto, tiek sintetinės.

Su kreivais žvilgsniais į dirbtinę veją susiduria ir Lietuvos futbolas, kadangi tiek Vilniaus „Žalgirio“ ir „Trakų“ klubai, tiek Lietuvos rinktinė tarptautines rungtynes žaidžia ant LFF stadione paklotos ir „kilimu“ kai kurių pravardžiuojamos dangos.

Tiesa, šveicarai bent jau negali skųstis stadiono modernumu – jei Vilniuje į mažytį stadioną telpa vos kiek daugiau nei 5 tūkst. aistruolių, tai Šveicarijos sostinėje pastatytoje arenoje gali susirinkti net 32 tūkst. žiūrovų. Jame prieš 10 metų buvo sužaistos ir trejos Europos čempionato rungtynes, kai pirmenybės buvo rengiamos Šveicarijoje ir Austrijoje.

alfa.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...