Po truputį įsibėgėja naujasis 2018-2019-ųjų metų Anglijos „Premier“ lygos sezonas. Anglijos čempionatą jau eilę metų galima pavadinti bene konkurencingiausiu visoje Europoje. Žūtbūtinės dvikovos vyksta ne tik dėl čempiono titulo, bet ir dėl galimybės kitąmet varžytis Čempionų lygoje.

Nors sezonas dar tik startavo, o komandos vis dar ieško savojo žaidimo, „Betsafe“ futbolo ekspertų prognozės jau pranašauja favoritus triumfuoti čempionate. Be to, specialistai aptarė žaidėjus kurie realiai pretenduoja „Premier“ lygos sezone įmušti daugiausiai įvarčių.

„Manchester City“ ekipa trofėjų į viršų kels antrus metus iš eilės?

Premier“ lygoje įprastai triumfuoja vienas iš turtingųjų klubų. 2015-2016-ųjų metų sezone „Leicester City“ klubas sugebėjo pateikti vieną didžiausių sensacijų sporto istorijoje ir triumfuoti stipriausiame Anglijos divizione, tačiau dabar po truputį viskas stoja į savo vėžes.

2016-2017-aisias „Premier“ lygos trofėjų iškovojo Londono „Chelsea“, o praėjusiais metais lygių neturėjo Pepo Guardiolos treniruojamas „Manchester City“ klubas. Titulą „miestiečiai“ iškovojo įspūdingų stiliumi – per sezoną patirti vos 2 pralaimėjimai, surinkta 100 (!) taškų ir pagerintas „Premier“ lygos taškų rekordas.

Verta paminėti, kad „Man City“ praėjusiais metais mušė net 106 įvarčius. Būtent įvarčiai yra vienas esminių faktorių, kuriais rėmėsi „Betsafe“ ekspertai. Dėl šios priežasties „Man City“ laikoma pagrindine kandidate triumfuoti čempionate antrus metus iš eilės. Šios komandos galimybės triumfuoti pirmenybėse vertinamos net trissyk geriau nei bet kurios kitos ekipos.

Pasak „Betsafe“ ekspertų, kitąmet bilietą į Čempionų lygos kovas „Man City“ iškovos praktiškai neabejotinai. Tokia galimybė yra vertinama net 98 procentais.

Žinoma, titulo aršiai sieks ir kiti lygos grandai. Londono „Tottenham Hotspur“ paskutinius tris sezonus čempionate užėmė prizinę vietą, todėl titulo medžioję tikrai tęs ir šiemet. Tiesa, šios sostinės ekipos galimybes kiek apsunkina tai, jog lėšas vasarą teko skirti naujo stadiono statyboms, o ne sudėties stiprinimui.

Juoduoju arkliuku gali tapti puikiai sezoną pradėjęs „Liverpool“ klubas. Jau praėjusiais metais potencialą pademonstravusi ir iki pat Čempionų lygos finalo nužengusi komanda vasarą dar labiau sustiprino savo sudėtį ir užkaišė savo silpnąsias vietas.

Tikrai negalima nurašyti ir „Manchester United“, Londono „Arsenal“ ir Londono „Chelsea“ komandų. „United“ ir „Arsenal“ sezonas prasidėjo sudėtingai, tačiau „Chelsea“ aparatas kol kas veikia it geras šveicariškas laikrodis. „Mėlynųjų“ šansus dar labiau didina faktas, jog komanda šiemet nežais Čempionų lygoje, todėl nereikės taupyti žaidėjų svarbiausioms europinėms kovoms. 

Vyks kova ne tik dėl titulo, bet ir dėl išlikimo

Atkakli kova vyks ir antrojoje „Premier“ lygos lentelės pusėje. Mažesnį biudžetą turinčios ekipos sieks žūtbūt išlikti čempionate.

Žiūrint į „Betsafe“ lažybininkų prognozes, gana saugiai galima vertinti „Burnely“ ir Liverpulio „Everton“ galimybes, tuo tarpu visoms likusioms komandoms  duodama mažiausiai 15 proc. tikimybė palikti „Premier lygą“.

Šiuo metu spėjama, kad didžiausius šansus iškristi turi „Brighton“, „Watford“ ir „Huddersfield“ ekipos. Tuo tarpu visos šių metų lygos naujokės – „Cardiff“, „Fulham“ ir „Wolves“ turėtų išlikti čempionate.

Kas iškovos „auksinį batelį“?

Kaip ir kasmet tarpusavyje varžysis ir žaidėjai. Geriausi lygos snaiperiai grumsis dėl prestižinio „auksinio batelio“ apdovanojimo, kuris atitenka rezultatyviausiam sezono žaidėjui. „Betsafe“ tyrimas spėja, kad itin didelius šansus iškovoti šį trofėjų turi Harry Kane‘as iš „Tottenham Hotspur“ ekipos.

Šis žaidėjas jau dusyk yra iškovojęs „auksinį batelį“, o praėjusiais metais nusileido tik Mohamedui Salah.

Šio egiptiečio šansai taip pat vertinami itin palankiai. Taip veikiausiai yra nebe reikalo. Praėjusiais metais M. Salah mušė 32 įvarčius ir pagerino lygos rekordą.

Dar vienas itin rimtas kandidatas – „Man City“ lyderis Sergio Aguerro. Argentinietis puikiai pradėjo sezoną ir, jai nesumažins apsukų, tikrai gali tapti rezultatyviausiu sezono žaidėju.

Netolimoje ateityje pateiksime „Serie A“ ir „La Liga“ prognozes.