Kauno „Vytis“ turi naują trenerį

Stipriausia Lietuvos salės futbolo komanda Kauno „Vytis“ rungtynes su Gargždų „Pramogos-SC“ ekipa pasitiks pasikeitusi.

Šalies čempionų komandai nuo šiol vadovaus naujas treneris iš Brazilijos Luizas Carlosas Batista, kuris pakeis UEFA Futsal Čempionų lygoje komandai vadovavusį Luciano Misturą bei laikinai vyriausiojo trenerio poste buvusį Mindaugą Grigalevičių. Tiesa, pastarasis ir toliau darbuosis „Vyčio“ trenerių štabe.

47-erių strategas daugiau nei 20 metų pats rungtyniavo profesionaliai, o vėliau tapo treneriu ir apie dešimtmetį UPIS universitete dirbo kartu su buvusiu „Vyčio“ treneriu Luciano Mistura. Kartu jiems pavyko keturis kartus tapti Brazilijos čempionais.

„Žinojome, kad dalis žaidėjų bei dabar jau buvęs treneris Luciano Mistura po UEFA Futsal Čempionų lygos kovų išvyks, tačiau ir toliau norėjome išlaikyti tą patį žaidimo braižą ir tą pačią filosofiją. Būtent todėl, pasikonsultavę su L. Mistura, priėmėme sprendimą iki sezono pabaigos padirbėti su L. Misturos kolega“,- apie pokyčius pasakojo „Vyčio“ vadovas Darius Gurskis.

Prie „Vyčio“ komandos vairo Lietuvoje jau kurį laiką esantis C. Batista debiutavo rungtynėse su Mažeikių VIP komanda, o sekmadienį jo ir komandos laukia dar rimtesnis išbandymas mače su Gargždų „Pramogos-SC“ komanda. Rungtynės Kauno Vytauto Didžiojo Universiteto sporto salėje prasidės 16 valandą ir bus transliuojamos tiesiogiai.