„Kauno Žalgirio“ atodūsis ir „Panevėžio“ pasiekimas (A lygos apžvalga)

Savaitgalį buvo sužaistos dvejos Lietuvos futbolo A lygos 20-ojo turo rungtynės, kuriose svarbias pergales iškovojo „Kauno Žalgiris“ ir „Panevėžys“.

Atodūsis. „Kauno Žalgiris“ po Danielio Romanovskio įvarčio iškovojo labai svarbią pergalę, namuose 1:0 įveikdamas turnyro lentelės kaimynus Vilniaus „Riterius“. Iškovoti 3 taškai neleido priartėti „Panevėžiui“, be to, buvo nurėžta beveik pusė deficito nuo sostinės komandos. „Šios pergalės mums reikėjo kaip oro, kaip gurkšnio vandens. Manau, kad šios rungtynės buvo iki klaidos – kas pirmas pelnys įvartį, tas ir laimės rungtynes“, – teigė Kauno klubo strategas Mindaugas Čepas.

Įspėjimai. Kauno žalgiriečiai 20-ojo turo susitikime prieš save išvydo 5 geltonas korteles ir pagal šią statistiką A lygoje yra itin išsiskiriantys. Iš viso „Kauno Žalgirio“ futbolininkai šiame sezone užsidirbo 61 geltoną ir 2 raudonas korteles. Antroje vietoje žengiantis „Panevėžys“ savo sąskaitoje turi 42 geltonas bei 3 raudonas korteles.

Sparingas. Vilniaus „Žalgiriui“ buvo įskaityta techninė pergalė rezultatu 3:0 prieš Kauno „Stumbrą“, tad žalgiriečiai LFF stadione sužaidė kontrolines rungtynes. Vilniečiai 2:1 nugalėjo Latvijos čempionate rungtyniaujančią Rygos FS „Metta“ komandą. „Žalgirio“ komandoje pirmą kartą pasirodė naujokas Hugo Videmontas, taip pat ir peržiūroje dalyvaujantis buvęs Panevėžio „Ekrano“ futbolininkas Uchenna Umeh.

Realizacija. Klaipėdos „Atlantas“ sužaidė dar vieną neblogą pirmą kėlinį, kurio metu turėjo pranašumą prieš „Panevėžį“, susikūrė kelias puikias progas, tačiau praleido itin apmaudų įvartį po rikošeto. Uostamiesčio ekipos vyr. treneris Viktoras Dobrecovas po pralaimėjimo 0:2 buvo nusivylęs: „Tai turbūt unikalus atvejis. Turėdami tiek momentų pirmame kėlinyje, mes įsigudriname įsimušti įvartį patys sau, o antrą padovanoti ir padaryti vaikų darželį. Savo progų realizacija – katastrofa.“

Atsilaikė. Mačas Klaipėdoje „Panevėžiui“ buvo išskirtinis. Atmetus techninę pergalę prieš „Stumbrą“, panevėžiečiai pirmą sykį šiame sezone nepraleido įvarčio ir išlaikė vartus „sausus“. Prie to labai svariai prisidėjo „Panevėžio“ naujokas Rafaelis Broetto – vartininkas atrėmė kelis labai pavojingus varžovų smūgius ir su savo komanda džiaugėsi dar vienu laimėjimu, kuris leido pranašumą nuo „Atlanto“ padidinti iki 7 taškų.

Dėmesys. Lietuvos čempionė Marijampolės „Sūduva“ toliau tęsia savo žygį Europos lygoje, dėl kurio keičiasi A lygos tvarkaraštis. Ketvirtadienį marijampoliečiai namuose priims Budapešto „Ferencvarosi“ ekipą bei sieks trečiuoju bandymu įveikti „play-off“ etapą ir pirmą kartą šalies futbolo istorijoje pažymėti Lietuvos vardą grupių etape.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...