Kroatams F. Černycho nepardavusi "Jagiellonia" laukia rusų pasiūlymo

Visą vasarą didelio kitų komandų susidomėjimo sulaukęs Lietuvos rinktinės puolėjas Fedoras Černychas ir toliau lieka „Jagiellonia“ gretose, tačiau ji vis dar ieško galimybės parduoti savo ekipos lyderį.

Vasaros pradžioje lietuviu domėjosi daugybė klubų, tarp kurių buvo ir Anglijos „Championship“ divizione rungtyniaujanti „Middlesbrough“ komanda. Visgi, tuo metu lenkai už lietuvį prašė bent vieno milijono eurų, o vienu momentu buvo pasirodę pranešimų, jog „Jagiellonia“ F. Černycho neparduos už mažesnę nei 1,5 milijono eurų išpirką.

Visgi, situacija pasikeitė, kai klubas sužinojo, jog lietuvis nežada pratęsti iki kitų metų vasaros galiojančios sutarties. Dabar „Jagiellonia“ yra pasiryžusi sutikti ir su 700 tūkstančių eurų siekiančiu pasiūlymu, tačiau ir toliau nežada nusileisti žemiau savo norimos sumos – neseniai komanda atmetė Kroatijos čempionų „Rijeka“ pasiūlymą. Į Europos lygos grupių etapą patekęs klubas už lietuvį siūlė 450 tūkstančių eurų.

„Jagiellonia“ viliasi, jog jau netrukus jie sulauks jų norus tenkinančio pasiūlymo iš Rusijos. Pastaruoju metu F. Černychu labai rimtai domisi šios šalies aukščiausioje lygoje rungtyniaujanti Machačkalo „Anzhi“ ekipa. Šis Rusijos klubas gali ryžtis sumokėti nuo 700 tūkstančių iki 1 milijono eurų siekiančią išpirką, o pasak Lenkijos spaudos, „Ekstraklasa“ vicečempionai sutiktų su tokiu Rusijos ekipos pasiūlymu.

„Anzhi“ intensyvias puolėjo paieškas pradėjo po itin nesėkmingo starto Rusijos „Premier“ lygoje. Per pirmuosius septynis turus vos tris įvarčius pelniusi ekipa savo sąskaitoje turi tik tris taškus ir šalies čempionate užima priešpaskutinę – 15 poziciją.