Kuri komanda triumfuos "Žalgirių" dvikovoje?

Šį penktadienį į Vilnių atvyksta Mindaugo Čepo treniruojamas „Kauno Žalgiris“. Po šešių A lygos turų kauniečiai savo sąskaitoje turi 12 taškų ir šiemet neslepia ambicijų kovoti dėl vietos UEFA Europos lygos atrankoje.

Pastaruoju metu „Kauno Žalgiris“ nuolat lieka kitos laikinosios sostinės ekipos „Stumbro“ šešėlyje ir praėję metai nebuvo išimtis – „Stumbras“ ir vėl turnyro lentelėje finišavo aukščiau. Vis tik kryptingas darbas duoda savo ir „Kauno Žalgiris“ šiemet laikomas realiu kandidatu pakovoti dėl vietos pajėgiausiųjų ketverte.

Šias prognozes tik patvirtina M. Čepo auklėtinių žaidimas sezono pradžioje. Į Vilnių „Kauno Žalgiris“ atvyksta laimėjęs tris kartus iš eilės. Kauniečiai 2:0 įveikė „Panevėžį“, 1:0 „Stumbrą“ ir galiausiai praėjusiame ture net 3:1 „Riterius“.

Prieš „Riterius“ visus tris įvarčius pelnė Edvinas Kloniūnas, kuriam tai buvo pirmasis „hetrikas“ A lygoje. Už jį rezultatyviau Kauno ekipoje rungtyniauja tik brazilas Joao Figueiredo spėjęs pasižymėti keturis kartus.

Sezoną „Kauno Žalgiris“ pradėjo apmaudžia nesėkme Klaipėdoje „Atlantui“ rezultatu 0:2, bet jau kitame ture parodė savo potencialą 6:1 sunaikindamas „Palangą“. Nors trečiajame ture Marijampolės „Sūduva“ buvo pranašesnė 1:0, tuomet prasidėjo kauniečių pergalių serija, kuri tęsiasi iki šiol.

Prieš šį sezoną penktadienio „Žalgirio“ varžovai sulaukė ne vieno pastiprinimo – prie komandos prisijungė Lietuvoje puikiai žinomi žaidėjai: Dominykas Galkevičius, Danielis Romanovskis, Tomas Mikuckis, Egidijus Vaitkūnas ir ir Rudinilsonas. Papildymų buvo ir daugiau, tačiau kai kurie žaidėjai patyrė traumas. Dėl šios priežasties žaisti negali Egidijus Vaitkūnas ir Dominykas Galkevičius.

„Kauno Žalgiris“ tai jaunų ir patyrusių žaidėjų lydinys. Komanda turi pavojingus žaidėjus visose grandyse. Puolime kauniečiai yra antri pagal rezultatyvumą ir nusileidžia tik Vilniaus „Žalgiriui“. Tiesa, net šešis įvarčius iš 12 jie įmušė į palangiškių vartus.

Gynyboje tai irgi kietas riešutas – komanda per rungtynes vidutiniškai praleidžia po mažiau nei vieną įvartį. Tik Klaipėdos „Atlantas“ į jų vartus šiemet sugebėjo įmušti du įvarčius.

Akivaizdu, kad penktadienį Vilniaus LFF stadione laukia labai įdomios rungtynės. Jų pradžia 19 val.