Londono derbis: "Chelsea" - "Arsenal" (įdomūs faktai)

Šį savaitgalį tęsis naujojo Anglijos "Premier" lygos sezono kovos. Pagrindinės turo rungtynės įvyks "Stamford Bridge" stadione, kur susitiks dvi Londono ekipos - "Chelsea" priims "Arsenal".

Sezonas Londono komandoms prasidėjo skirtingai - "mėlynieji" pirmoje dvikovoje sutriuškino "Huddersfield", o "Arsenal" gavo antausį nuo "Man City".

Susitikimo pradžia - 19 val. 30 min. Lietuvos laiku. Pateikiame įdomiausius dvikovos faktus:


Londono "Chelsea" per paskutines šešias namų rungtynes prieš "Arsenal" laimėjo penkis kartus. Vienintelį kartą, kai "mėlyniesiems" nepavyko laimėti, susitikimas baigėsi lygiosiomis.

"Arsenal" komandai iš paskutinių penkių vizitų "Stamford Bridge" stadione nepavyko pasižymėti keturis kartus.

Maurizio Sarri vadovajamoms komandoms namų pranašumas yra ypač aktualus - jo treniruojamas "Napoli" per 57 rungtynes savo žiūrovų akivaizdoje pralaimėjo tik keturis kartus.

M. Sarri tapo pirmuoju treneriu nuo 2008 metų, kuriam "Premier" lygoje su "Chelsea" pavyko startuoti laimėjus didesniu nei dviejų įvarčių skirtumu.

Pagrindiniam "Chelsea" komandos puolėjui Alvaro Moratui per paskutines 15 "Premier" lygos rungtynių pavyko pasižymėti tik vos vieną kartą.

Jeigu saugui Jorginho pavyktų pasižymėti ir šiose rungtynėse, jis taptų ketvirtuoju "Chelsea" naujoku, pelniusi įvarčius pirmose dvejose lygos rungtynėse. Tai iki šiol yra padarę Adrianas Mutu, Deco ir Diego Costa.

"Arsenal" komanda paskutinį kartą dvejose pirmose "Premier" lygos rungtynėse įvarčio nepelnė 2012 metais - nulinėmis lygiosiomis buvo sužaista ir su "Sunderland", ir su "Stoke".

Unai Emery gali tapti pirmuoju "Arsenal" treneriu nuo 1986 metų, kuriam teko susitaikyti su pralaimėjimais pirmose dvejose rungtynėse. Paskutinį kartą šį pasiekimą užfiksavo Steve'as Burtenshaw.

"Arsenal" nuo praėjusio sezono yra laimėjęs vos vienerias rungtynes iš paskutinių aštuonių žaidžiant išvykoje. Pasiekti pergalę varžovų aikštėje jiems pavyko paskutiniame praėjusio sezono ture.