Madrido "Real" už K. Mbappe buvo pasiryžęs pakloti 214 mln. eurų

Apie tai, kad Kylianas Mbappe prieš palikdamas "Monaco" buvo sulaukęs pasiūlymo iš Madrido "Real" žinoma jau nuo pat pradžių.

"Football Leaks" duomenimis, K. Mbappe pats atsisakė pasiūlymo išvykti į Madrido "Real". "Baltųjų" komanda už Prancūzijos futbolo deimantą 2017 metų vasarą buvo pasirengusi pakloti iš viso 214 mln. eurų - 180 mln. už patį transferą ir likusią dalį priklausomai nuo žaidėjo pasirodymo.

Tokį patį pasiūlymą tuo metu pateikė ir PSG. "Monaco", žinoma, nenorėdama savo žaidėjo parduoti pagrindiniams konkurentams, jau buvo priėmę "Real" pasiūlymą, tačiau žaidėjo ir jo atstovų žodis čia buvo lemiamas.

Manoma, kad nemažai prie tokio K. Mbappe prisidėjo finansinės galimybės, kurių jam nesuteikė Madrido "Real". Atskleidžiama, kad PSG sutiko su futbolininko prašymu, kad per pirmuosius du sezonus jam būtų sumokėta 5 mln. eurų suma už tai, kad jis pasirašė sutartį su Paryžiaus klubu.

"Football Leaks" dokumentuose taip pat rašoma, kad K. Mbappe kaip vieną iš savo sąlygų iškėlė tai, kad ateityje laimėjus "Ballon d'Or", jam būtų padidintas atlyginimas iki 30 mln. eurų per metus (dabar - 10 mln. eurų atskaičius mokesčius). Visgi, PSG su tokiomis sąlygomis nesutiko ir futbolininkui laimėjus šį apdovanojimą prie dabartinio atlyginimo būtų pridėta 500 tūkst. eurų suma.

Taigi, prieš atvykdamas į Paryžių K. Mbappe klubui kėlė tris sąlygas - per penkerius metus jam sumokėti 55 mln. eurų siekianti atlyginimą, suteikti galimybę nemokamai skraidyti privačiu lėktuvu ir tapti geriausiai apmokamu komandos žaidėju, jeigu jis laimės "Auksinį kamuolį".