Merginos nepasipriešino Austrijos atstovėms

Lietuvos WU-17 (2001 m. gimimo ir jaunesnės žaidėjos) rinktinė ketvirtadienį sužaidė antrąsias pasiruošimo Europos čempionatui turnyro rungtynes, kuriose pademonstravo kovingumą, bet nusileido pranašumą įrodžiusiai Austrijos komandai.

Lietuvėms rungtynių pradžioje teko nuryti karčią piliulę – austrės greitai išsiveržė į priekį po to, kai Lisa Kolb įkirto į baudos aikštelę ir nuginklavo vartininkę Medą Šeškutę.

Austrija dominavo aikštėje, tačiau Ievos Kibirškties treniruojama komanda įgavo pasitikėjimo ir bandė ieškoti galimybių atakose, kur pritrūkdavo tikslumo jas užbaigti. Tuo tarpu austrės savo susikurtais šansais naudojosi prastai, bet sugebėjo įmušti.

 29 minutę minutę standartinėje situacijoje kamuolys patogiai nukrito Claudiai Wenger, kuri pelnė įvartį iš netolimo atstumo. 38 minutę austrės dar kartą pasinaudojo savo galimybe, kai Lietuvos komanda paliko gynybines pozicijas atakoje, o L. Kolb vėl išbėgo į priekį ir tiksliai smūgiavo į vartus.

Antrajame kėlinyje Austrija kelis kartus pataikė į skersinį, bet vis tiek sugebėjo įmušti dar vieną įvartį – 66 minutę Marie Hobinger pasinaudojo sumaištimi baudos aikštelėje ir atliko tikslų smūgį iš arti. Rungtynės baigėsi rezultatu 0:4.

Lietuvos ekipa sekmadienį sužais paskutines šio turnyro rungtynes ir susitiks su Šveicarija.

Rungtynių statistika:

Lietuva WU-17 – Austrija 0:4
Alytaus SRC stadionas
Teisėja – Lucie Šulcova

Įvarčiai: 2 min. L. Kolb (0:1), 29 min. C. Wenger (0:2), 38 min. L. Kolb (0:3) , 66 min. M. Hobinger (0:4)
Įspėtos: 27 min. J. Sabatauskaitė (Lietuva)

Lietuva: Meda Šeškutė, Gintarė Blažytė, Erika Deventinaitė (68 min. Karolina Sarkanaitė), Eva Jakaitė, Erika Šupelytė (80 min. Dovilė Dockaitė), Gabija Toropovaitė (80 min. Saulė Jonynaitė), Greta Markauskaitė, Ugnė Lazdausaitė, Dorotėja Aidukaitė, Gabija Valiukevičiūtė, Judita Sabatauskaitė. Atsargoje: Monika Bačkieriūtė, Silvija Šafranovič, Gabrielė Ragauskaitė, Milita Ragauskaitė, Loreta Rogačiova.