Moterų futsalo rinktinė rengiasi debiutui Europoje

Naujai suformuota Lietuvos moterų salės futbolo (futsalo) rinktinė pradėjo pasirengimą UEFA Europos čempionato pirmajam atrankos etapui. Varžybos šią savaitę vyks Prienuose.

Lietuvos moterų salės futbolo rinktinė trečiadienį susitiks su Suomija, o penktadienį mes iššūkį Slovakijai. Grupės nugalėtoja keliaus į pagrindinį atrankos etapą, kuris vyks rugsėjo 11–16 dienomis Portugalijoje. Pagrindinis Europos čempionato turnyras numatytas 2019 metų vasarį.

Lietuvių komandai vadovauja šalies futsalo vyrų rinktinės žaidėjas Jurijus Jeremejevas. Šios rungtynės jam bus pirmoji proga pamatyti naujai suformuotą komandą žaidžiant prieš užsienio rinktines.

„Pagrindinis darbo šioje stovykloje tikslas yra įvertinti mūsų rinktinės pajėgumą tarptautiniu lygiu. Tai nebus elitinės klasės varžovės, tokių preliminariame etape tiesiog nebūna. Tačiau tai bus puikiai pasirengusios rinktinės, sužaidusios daugiau kontrolinių rungtynių“, – sakė J. Jeremejevas.

Suomės prieš turnyrą Lietuvoje dukart žaidė su kaimyninės Švedijos rinktine ir abu kartus pralaimėjo – 3:4, 4:5. Slovakės taip pat dusyk žaidė su kaimynėmis iš Čekijos - vieną mačą pralaimėjo 2:6, kitą baigė lygiosiomis 5:5.

Pasak J. Jeremejevo, Lietuvos futsalo moterų rinktinės įkūrimas gali tapti tramplinu moterų salės futbolo lygio gerinimui Lietuvoje. „Manau, tęsiant reguliarų darbą su šia rinktine, gerės ne tik jo rezultatai, bet ir visas šalies moterų salės futbolo lygis“, – sakė treneris.

Pirmąsias rungtynes Lietuvos rinktinė žais trečiadienį 19 val. su Suomija. Penktadienį tokiu pačiu laiku lietuvės žais su slovakėmis. Abu mačai bus žaidžiami Prienų arenoje. Žiūrovams įėjimas – nemokamas. Rungtynės bus transliuojamos Moterys už futbolą paskyroje feisbuke ir Lietuvos futbolas Youtube kanale.

Lietuvos moterų futsal rinktinės sudėtis:

Vartininkės:
Aušra Klevečkaitė (Panevėžio FA)
Meda Šeškutė (Šiaulių SG)

Aikštės žaidėjos:
Greta Guižauskaitė ( „JL Stars“)
Ugnė Šmitaitė („Kauno Žalgiris“)
Sonata Stankevičiūtė (MFA „Žalgiris“)
Vesta Ilgūnaitė (Panevėžio FA)
Skaistė Bajorinaitė (Tauragės SM)
Paulina Potapova (MFA „Žalgiris“)
Deimantė Griesiūtė („Jonava“)
Anika Kyžaitė (MFA „Žalgiris“)
Tatjana Veržbickaja (Šiaulių SG)
Monika Akelytė (MFA „Žalgiris“)

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...