N.Kesminas: Čempionų lygoje - sunkiai prognozuojami rezultatai

Futbolo komentatorius Nerijus Kesminas socialiniame tinkle nutarė pareikšti savo nuomonę apie vykstančius Čempionų lygos aštunftinalio mačus.

"Iš dviejų – nulis. Va taip kol kas pavyko (ne)atspėti UEFA čempionų lygos aštuntfinalių baigtis.

Galima teisintis tuo, kad Dortmundo „Borussia“ sėkmė prognozuota su stipria abejone argumentų pynėje, bet ar verta? Prieš antrąsias rungtynes buvo aišku, kad vokiečių klubas neišvengiamai uždus Londono „Tottenham“ gniaužtuose. Jie įpratę sakyti, kad Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose kovojama 180 minučių. Taip, kartais net ir 210, bet ne šįsyk. Šioje poroje užteko 90-ties Londone, per kurias „Spurs“ įmušė triskart, ir viskas tapo aišku, o po dar vieno Harry Kane‘o tikslaus smūgio Dortmunde liko tik linktelėti galva: aleliuja.

Prieš „Real“ rungtynes Madride su Amsterdamo „Ajax“ viskas irgi atrodė daugiau ar mažiau aišku, bet futbolo spektaklio scenarijus ir galutinis rezultatas privertė žagtelėti iš nuostabos. Po pralaimėjo namie 1:2 Amsterdamo vaikų darželis su pora rimtų dėdžių iš svečių kraštų – tokių, kaip serbas Dušanas Tadičius ar danas Lasse Schone – svetimoje teritorijoje sumušė „Real“ 4:1. Turbūt nėra reikalo priminti, bet tebūnie: „Real“ yra komanda, laimėjusi Čempionų lygą tris pastaruosius sezonus ir iškovojusi keturias lygos taures per penkerius metus, skaičiuojant nuo 2014-ųjų.

Taip, „Ajax“ laimėjo, ir niekas to iš simpatiškos olandų komandos neatims. Bet akcentus galima dėlioti ir kitaip – pralaimėjo „Real“. Netgi ne „Real“, o šio klubo arogancija.

Panašu, kad „Los merengues“ aikštėje dar vakar bandė jaustis taip, tarsi juos ir toliau treniruotų top lygio treneris – Zinedine‘as Zidane‘as, Carlo Ancelotti ar Jose Mourinho, o aikštėje karališkasis klubas turėtų Cristiano Ronaldo kalibro žaidėjų. Juos privertė atsibusti. Garethas Bale‘as ir Karimas Benzema – ne C.Ronaldo, nes niekada nebuvo ir tikrai jau nebebus tokie geri, kaip portugalas, o Vinicius Junioras šiuo metu yra tik aštuoniolikmetis teenageris, galintis apsiverkti, kai yra keičiamas dėl traumos, o ne lemti rungtynių baigtis.

Lieka pridurti, kad prie „Real“ vairo stovi Santi Solari, kuris dar prieš keturis mėnesius faktiškai buvo vaikų komandos treneris. Madrido komanda nebeturi supergalių – sveiki atvykę į naują tikrovę.

Ir dar. Arogancija, arogancija... Ryškiausias pavyzdys – „Real“ kapitono Sergio Ramoso sprendimas tyčia gauti geltoną kortelę pirmose rungtynėse su „Ajax“, kad galėtų praleisti atsakomąją dvikovą ir žaisti ketvirtfinalyje. Cuartos de final, senor Ramos? Nebus ten jūsų. Ten bus Matthijsas De Ligtas iš „Ajax“.

Nėra kaip nesutikti su „Real“ gynėju Dani Carvajaliu, po pralaimėjimo „Ajax“ pareiškusiu, kad šūdinas karališkojo klubo sezonas baigėsi. Futbolo karalių šį pavasarį ne šiaip nužudė – jį pasodino ant kuolo. Po pralaimėjimų amžinai priešei „Barcelona“ šalies pirmenybėse ir Karaliaus taurės turnyre bei fiasko Čempionų lygoje liko virtinė rungtynių „Primera“ čempionate be jokios išliekamosios vertės.

Su „Real“ Čempionų lygoje atsisveikinome. Šiandien turbūt atsisveikinsime su „Manchester United“, kuriam išvykoje reikia likviduoti dviejų įvarčių deficitą akistatoje su „Paris St.Germain“. Turint galvoje tai, kad ne faktas, jog „Roma“ Portugalijoje išlaikys namie įgytą minimalų pranašumą prieš „Porto“, gali būti, kad prieš vidurnaktį ar tuoj po jo jau būsiu neatspėjęs keturių etapo baigčių iš keturių.

Bet kai viskas taip – kas ten juos supaisys? „Ajax“ įrodė, kad dėl nieko negali būti garantuotas. Nuo to tik įdomiau, todėl prisipirkite spragėsių, ir dešimtą vakaro marš žiūrėti televizoriaus. Gero futbolo visiems", - rašė N.Kesminas.