Pasaulio čempionatas: liepos 1 diena (GYVAI)

Tęsiasi ketverius metus lauktas 2014 metų pasaulio čempionatas, kuriame netrukus baigsis aštuntfinalio kovos. „Eurofootball.lt“ kiekvieną dieną iki turnyro pabaigos pateikia įvairiausias čempionato naujienas.

Naujienoje pateikiamos prognozuojamos sudėtys, žaidėjų bei trenerių komentarai, įvairiausios nuotraukos, žinios iš Brazilijos miestų ir įdomiausi pasaulio čempionato faktai.


Šiandien pasaulio čempionate bus sužaistos paskutinės dvejos aštuntfinalio rungtynės, po kurių paaiškės visi ketvirtfinalio dalyviai. Pirmieji į kovą stos Argentinos ir Šveicarijos futbolininkai, o 23 valandą Lietuvos laiku ginklus tarpusavyje surems Belgijos ir JAV rinktinės.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

Argentina: Romero, Zabaleta, Fernandez, Garay, Rojo, Gago, Mascherano, Di Maria, Higuain, Messi, Lavezzi.

Šveicarija: Benaglio, Lichsteiner, Djourou, Schar, Rodriguez, Behrami, Inler, Shaqiri, Xhaka, Mehmedi, Drmič.

 

Belgija: Courtois, Vermaelen, Kompany, Van Buyten, Alderweireld, Witsel, Fellaini, Hazard, De Bruyne, Mertens, Lukaku.

JAV: Howard, Beasley, Besler, Gonzalez, Johnson, Jones, Beckerman, Davis, Bradley, Zusi, Dempsey.

***

Nigerijos rinktinės treneris Stephenas Keshi po pralaimėtų aštuntfinalio rungtynių prieš Prancūziją oficialiai paskelbė, kad traukiasi iš rinktinės. Manoma, kad nauja stratego stotelė bus Pietų Afrikos rinktinė.

***

Brazilijos rinktinės saugas Fernandinho prisibijo ketvirtfinalyje Kolumbijos ir teigia, kad ši rinktinė yra labai pavojinga puolime, todėl brazilams lengva nebus.

"Manau, kad Kolumbija šiek tiek skiriasi nuo Čilės", - sakė "Man City" žaidėjas. - Jie mėgsta žaisti labiau atakuojantį futbolą. Krašto gynėjai dažnai jungiasi į atakas ir padeda puolimui.

"Kalbant apie gynybą, visų Pietų Amerikos komandų gynyba yra panašaus stiliaus. Jie ginasi griežtai, bet teisingai ir dažnai bandoma kontratakuoti", - užbaigė Fernandinho.

***

Įdomus faktas: Rezultatyviausios pasaulio čempionato rungtynės įvyko 1954 metais, kuomet tarpusavyje susitiko Austrija prieš Šveicariją. Austrai rezultatu 7-5 nugalėjo turnyro šeimininkus, o žiūrovai išvydo net 12 tikslių smūgių per vienerias rungtynes.

***

Įdomus faktas: Šiame pasaulio čempionate jau buvo sužaistos 54 rungtynes ir per jas buvo pelnyti 150 įvarčių. Tuo tarpu 2010 metais per visą turnyrą (64 rungtynes) buvo įmušta 145 įvarčiai.