Pirmąją treniruotę surengęs J. Mourinho – apie "Tottenham" potencialą ir darbą su jaunais žaidėjais

Londono "Tottenham" komandos treneriu tapęs Jose Mourinho savo pirmajame interviu neslėpė susižavėjimo klubo infrastruktūra.

J. Mourinho dar šios savaitės pradžioje buvo be darbo, tačiau šiandien oficialiai sudarė sutartį su "Tottenham" ir jau surengė pirmąją treniruotę.

Džiaugsmo neslėpęs J. Mourinho atskleidė, kad yra be galo laimingas atvykdamas į klubą, kuris turi tokią pajėgią sudėtį ir akademiją.

"Vargu, ar galiu būti dar laimingesnis", – sakė strategas. – Galiu pažadėti vieną – atsidavimą klubui. Laikiausi šio principo visą savo karjerą ir noriu kuo greičiausiai nudžiuginti žmones, kurie mylį šį klubą".

"Man yra didžiulė garbė atvykti į klubą ir jausti, kokius puikius santykius galiu sukurti su šia sudėtimi. Tai nenutiko daug kartų per mano karjerą. Dauguma atvejų galvoji, kurie žaidėjai tau tiks, o kurie ne, o su "Tottenham" yra visiškai skirtinga situacija.

Tai nėra žodžiai, kuriuos sakau tik dėl to, jog dabar esu šios komandos treneris. Tai yra žodžiai, kuriuos aš kartojau paskutinius 3-5 metus būdamas šios komandos oponentu.

Visada kalbėjau apie šio klubo potencialią, žaidėjų kokybę ir tai, jog klubas atlieka puikų darbą išlaikydamas žaidėjus, kurie nesunkiai sustiprintų kitus didžiausius Europos klubus.

Man tikrai patinka sudėtis, kurią turime. Neminėsiu individualių žaidėjų, nes tai nėra mano darbo specifika – viskas sukasi apie bendą komandos darbą.

Nėra pasaulyje trenerio, kuriam nepatiktų žaisti su jaunais futbolininkais. Atvykęs į kai kuriuos klubus įžvelgi, kad jie neužaugina pakankamai daug žaidėjų, kurie galėtų prasibrauti į pirmąją komandą. Treneriai visada yra laimingi galėdami žaidėjams padėti augti ir tobulėti.

Jeigu žiūrėsime į "Tottenham" istoriją, galima pamatyti, kad šis klubas savo akademijoje turi pakankamai talento, galinčio įsiveržti į pirmąją komandą. Nesulaukiu, kada galėsiu dirbti pagal šį modelį", – dėstė J. Mourinho.

Portugalas pirmąjį testą prie "Tottenham" vairo laikys šeštadienį – jų laukia rungtynės išvykoje su "West Ham".

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...