Puikius įvarčius mušęs "Tottenham" pirmą kartą šiame sezone patiesė "Chelsea"

19 valandą 30 minučių Anglijos "Premier" lygoje įvyko ko gero įdomiausios 13-ojo turo rungtynės.

"Wembley" stadione susitiko dvi Londono komandos - "Tottenham" ir "Chelsea". Iki 80-os minutės visiškai dominavusi "Spurs" vienuolikė rezultatu 3:1 nugalėjo pirmą pralaimėjimą šiame sezone patyrusį "Chelsea".

Nuo pat pradžių "Tottenham" kūrė pirtį prie svečių vartų. Ilgai laukti pirmojo įvarčio neprireikė - 8-ąją minutę Christianas Eriksenas pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, ten aukščiau už kitus iššokęs Dele Alli per Kepos rankas pasiuntė kamuolį į "Chelsea" vartus.

Jau 16-ąją minutę "Chelsea" buvo nubaustas antruoju įvarčiu - Harry Kane'as iš maždaug 20 metų paleido netikėtą smūgį, į kurį nespėjo sureaguoti Kepa. Rezultatas tapo 2:0.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką daugiau įvarčių nekrito, nors dar ne vieną gerą progą turėjo Mauricio Pochettino auklėtiniai.

Antrasis kėlinys "Tottenham" ekipai ir toliau klostėsi sėkmingai. 54-ąją minutę "Chelsea" jau buvo triuškinamas - Heungas-Minas Sonas spurtavo dešiniuoju kraštu, išmaudė tiek Jorginho, tiek Davidą Luizą ir įbėgęs į baudos aikštelę nepaliko šansų varžovų vartininkui.

Vėliau dar ne vieną puikią progą pasižymėti turėjo H. Kane'as bei D. Alli, tačiau šeimininkai daugiau nebemušė, o garbės įvartį "Chelsea" gretose 85-ąją minutę pasiekė po keitimo pasirodęs Olivier Giroud.

"Tottenham" po pergalės pakilo į trečiąją vietą ir išlaiko 5 taškų deficitą nuo lyderių. Savo ruožtu "Chelsea" nukrito į ketvirtąją poziciją ir nuo "Man City" padidino atsilikimą iki septynių taškų.

Rezultatas:

"Tottenham" 3 - 1 "Chelsea"
8' [1 - 0] D. Alli
16' [2 - 0] H. Kane
54' [3 - 0] H-M. Son
85' [3 - 1] O. Giroud

 

Turnyrinė lentelė: